2014
Вірне, сповнене любові, служіння
Лютий 2014


Заради зміцнення молоді

Вірне, сповнене любові, служіння

Зображення
Керол Ф. Мак-Конкі

Коли ми служимо, подібно до Христа, то запрошуємо Святий Дух і маємо обіцяння миру.

Зображення
composite of young boy giving shirt to his friend

фотографії Ріва А. Нільда

Я на власні очі бачила, яку радість приносить щире, безкорисливе служіння, зображене на цих фотографіях, де хлопчик на ім’я Елайджа віддає свою футболку новому другові, з яким він познайомився у віддаленому африканському селі. Елайджа помітив нагальну потребу, а потім відгукнувся на неї. Як і в юного Елайджі, у нас є можливість служити іншим людям багатьма способами. Нам, можливо, не доведеться знімати з себе футболку, але якщо ми будемо слухатися спонукань Святого Духа, то дізнаємося, кому послужити і як допомогти тим, хто в нужді.

“Служіння є синонімом дотримання заповідей Божих” і втіленням нашої любові до Господа1. Спаситель навчав: “Якщо ти любиш Мене, ти будеш служити Мені і дотримуватися всіх Моїх заповідей” (УЗ 42:29); “люби Господа Бога твого всім своїм серцем, усією своєю могутністю, розумом і силою; і в ім’я Ісуса Христа служи Йому” (УЗ 59:5). Під час хрищення ми уклали завіт, що будемо служити Богові й дотримуватися Його заповідей (див. Moсія 18:10). Як послідовники Христа ми завжди намагаємося брати участь у Його роботі, а це означає також і служіння.

Служіння: євангелія в дії

Служіння—це євангелія Ісуса Христа в дії, і доказом цього є моя улюблена історія про Бригама Янга. Як тільки він дізнався, що сотні піонерів з ручними візками були зупинені посеред рівнин надзвичайно несприятливими погодними умовами, він з великою силою виголосив свою просту проповідь під час жовтневої генеральної конференції 1856 року: “Зараз я запропоную цим людям тему і виступ для старійшин, які можуть говорити, … Тема така: … багато наших братів і сестер з ручними візками зараз знаходяться на рівнинах, і, можливо, багато з них зараз за 1100 км звідси. Їх треба доставити сюди. Ми повинні надати їм допомогу. Текст такий: “Ідіть і привезіть їх”. …

Це моя релігія; це наказ, який я отримав через Святого Духа. Треба врятувати людей. …

Я закликаю єпископів сьогодні знайти 60 запрягів міцних мулів і 12 або 15 возів. Я не чекатиму до завтра, ні до наступного дня. Я не хочу посилати волів, мені потрібні сильні коні та мули. Вони є на цій Території, і ми повинні мати їх, а також 12 тонн борошна і 40 хороших погоничів, крім тих, хто керуватиме запрягами. …

Я скажу вам усім, що ні ваша віра, ні ваша релігія, ні ваше сповідування релігії ніколи не спасе жодної душі з-поміж вас у целестіальному царстві нашого Бога, якщо ви не вчините саме за тими принципами, яких я вас зараз навчаю. Рушайте і приведіть людей, які зараз на рівнинах”2.

“Врятувати людей”—таким є наказ. Коли ми служимо іншим, то залучаємося до роботи зі спасіння. Цар Веніямин навчав: “Коли ви служите вашим ближнім, то ви тільки служите вашому Богові” (Мосія 2:17).

Можливості навколо нас

Зображення
composite of teens doing service

фотоілюстрація Сідні Хатади, Крістіни Сміт і Уітні Тутт; фон iStockphoto/Thinkstock

Нам не потрібно далеко ходити, щоб знайти можливості послужити. Наш сучасний пророк, Президент Томас С. Монсон, навчав: “Нас оточують люди, які потребують нашої уваги, заохочення, підтримки, втішення, доброти—чи то члени сім’ї, чи то друзі, чи то знайомі або незнайомці. Ми є рукамиГоспода тут, на землі, і маємо доручення служити і надихати Його дітей. Він покладається на кожного з нас”3.

Наш Небесний Батько потребує нас для надання допомоги іншим—як духовної, так і матеріальної (див. Moсія 4:26). “Найбільше служіння, яке ми можемо надати іншим в цьому житті, …—це привести їх до Христа через віру і покаяння”4. Ми показуємо приклад того, як жити за євангельськими нормами. Ми ділимося посланням про євангелію Ісуса Христа. Ми досліджуємо сімейну історію і приносимо імена предків до храму. Часто невеличкі акти співчутливого служіння, як, наприклад, проста усмішка, дружнє привітання, теплі обійми або лист вдячності—це все, що необхідно для того, аби підняти настрій і звеселити душу. А з іншого боку, можливо доведеться пожертвувати великою кількістю часу та сил.

Але в кожному випадку вірне, сповнене любові, служіння, подібне до Христового, запрошує напарництво Святого Духа і обіцяє кожному з нас “мир у цьому світі і вічне життя у тому світі, що прийде” (УЗ 59:23).

Посилання

  1. Bruce R. McConkie, Mormon Doctrine, 2nd ed. (1966), 706.

  2. Brigham Young, “Remarks”, Deseret News, Oct. 15, 1856, 252.

  3. Томас С. Монсон, “Що я сьогодні зробив для когось?”, Ліягона, лист. 2009, сс. 85–86.

  4. Д. Тодд Крістофферсон, “Викуплення”, Ліягона, трав. 2013, с. 110.