2013
Сила в завітах
Липень 2013


Сила в завітах

Завіт—це обіцяння, і він також є чимось набагато більшим.

Коли ви чуєте слово завіт, що вам спадає на думку? Якщо ви скажете: “Двостороння угода з Богом”, то будете праві.

Але завіт з нашим Небесним Батьком є також чимось більшим. У тому священному обіцянні є сила, міць, безпека і мир. Якщо ви приділяєте час, щоб подумати про завіти, які уклали і будете укладати у своєму житті, і якщо ви виконуєте свою частину, ви почнете відчувати и жити по-іншому. Завіти впливають на те, як ви дієте, і надихають вас у прийнятті рішень.

Ось як завіти вплинули на життя деяких молодих людей.

“Завіт утримує вас на прямій і вузькій путі, допомагає жити краще і дає вам краще розуміння”.

Маркус А., 17 років, шт. Юта, США

“Той факт, що я уклав завіти з Небесним Батьком, дає мені можливість духовно зростати і бути більш вірним членом Церкви. Кожного разу, коли я збираюся щось робити, я думаю про завіти, укладені з Небесним Батьком, і запитую себе, чи я дотримуюся обіцянь, даних Йому, коли я христився й отримував священство. Завіти, укладені з Небесним Батьком, допомагають мені залишатися сильним у євангелії і одного дня повернутися до Нього”.

Ефраін В., 14 років, Нова Зеландія

Зображення

“Пам’ятаю, що коли христився, то був як ніколи щасливий, тому що то був мій перший завіт. Наступний завіт я уклав, коли отримав священство. Я був так само щасливий. На моєму обличчі була велика усмішка, коли я зрозумів, що уклав завіт з Богом. Коли я чую, як молодь насміхається з Церкви, то згадую те щастя і пам’ятаю, що це завіт з Богом, а не з людьми”.

Бредфорд А., 16 років, шт. Аризона, США

“Укладання завітів приносить нам і нашим сім’ям багато благословень. Наприклад, хрищення дає нам здатність змінюватися, ставати кращими. Завіти, які ми укладаємо з Небесним Батьком зміцнюють віру, необхідну для того, щоб ми залишалися вірними євангелії”.

Наомі А., 16 років, Гвадалахара, Мексика

“Минулого літа я часто їздила до храму, щоб виконувати хрищення за померлих. Завдяки тому, що я дотримувалася завітів шляхом відвідування храму і робила те, що правильно, я мала благословення. Я відчувала величезне напруження через випускні екзамени. Я пішла до храму і відчула полегшення. Дотримання завітів робить життя набагато легшим і щасливішим”.

Мак-Кена М., 18 років, шт. Каліфорнія, США

Зображення

“Я дуже переживав, коли, як диякон, я вперше розносив причастя. Тоді я згадав день свого хрищення і відчув Святого Духа. Я автоматично відчув заспокоєння і зміг все зробити добре”.

Сет А., 12 років, Мехіко, Мексика

“Я отримав багато благословень внаслідок дотримання завітів. Завдяки дотриманню завітів хрищення Святий Дух допомагав мені приймати рішення. Завіт, укладений під час отримання священства,—це зобов’язання застосовувати священство заради служіння і допомоги іншим. Це допомагає вашому свідченню зростати, якщо ви служите”.

Ерік С., 15 років, пров. Альберта, Канада

“Ви не можете робити все, що завгодно, і сподіватися, що Бог дотримуватиметься обіцянь зі Свого боку. Він так багато чекає від вас, тому що знає ваш потенціал. Це дійсно піднімає мене на вищий рівень”.

Джолі Х., 15 років, шт. Колорадо, США

Недільні уроки

Тема цього місяця: Обряди і завіти

Зліва направо: фотоілюстрація Крістіни Сміт і Крейга Дімонда © IRI; фрагмент картини Христос покликає Петра і Андрія, художник Гаррі Андерсон © IRI