2013
Бути на хвилі
Травень 2013 р.


Бути на хвилі

Я дякую Богові за Його сина Ісуса Христа, за Відновлення і його владу створити величну хвилю істини і праведності по всій землі.

Зображення
Старійшина Рассел М. Нельсон

Дорогі брати і сестри! Я приєдную свій голос до голосу Президента Томаса С. Монсона та інших виступаючих, які висловлювали схвалення тим, хто відгукнувся на заклик пророка збільшити кількість гідних місіонерів. Зараз по всій землі поширюється небачена хвиля ентузіазму в здійсненні місіонерської роботи. З часу історичної заяви Президента Монсона в жовтні минулого року тисячі старійшин, сестер і подружніх пар вже було покликано і багато готуються до служіння1. Зараз у нас виникає таке питання: “Що ви будете робити з усіма тими місіонерами?” Відповідь проста. Вони робитимуть те, що завжди робили місіонери. Вони проповідуватимуть євангелію! Вони благословлятимуть дітей Всемогутнього Бога!

Багато з вас, молоді чоловіки і молоді жінки, будуть на цій хвилі, намагаючись жити гідно місіонерського покликання. Ви бачите, що ця хвиля є хвилею істини і праведності. Ви бачите свою можливість бути на гребені цієї хвилі.

Ви, підлітки, скористайтеся своїм новим навчальним планом і навчайте одне одного доктрині Ісуса Христа. Зараз ваш час підготуватися до того, щоб навчати інших про доброту Бога.

Молоді чоловіки і жінки! Ваша освіта є дуже важливою—і для нас, і для вас, і для Бога. Там, де це можливо, якщо ви хочете навчатися в коледжі чи університеті після місії, ми заохочуємо вас вступити до обраного вами навчального закладу ще до місії. Багато вищих навчальних закладів надають майбутнім місіонерам відстрочку терміном від 18 до 30 місяців. Це дасть вам, старійшини і сестри, змогу служити, не переймаючись тим, де ви почнете свою подальшу освіту. Ми дуже вдячні керівникам навчальних закладів, що вони уможливили подібне планування!

Ви, батьки, вчителі та інші, потрапляєте на хвилю, коли готуєте підростаюче покоління бути гідними місіонерського служіння. Тим часом ваше взірцеве життя буде привертати увагу друзів і сусідів. Будьте готові дати відповідь тим, хто запитає, чому ви живете саме так. Будьте готові дати пояснення надії та радості, які вони у вас бачать2. Коли виникнуть подібні запитання, ви можете відповісти таким чином: “Давайте запитаємо місіонерів! Вони можуть нам допомогти! І якщо ви хочете, я буду поруч, коли ми будемо розмовляти з місіонерами і вони навчатимуть вас”.

Ви, дорослі, потрапляєте на хвилю, допомагаючи майбутнім місіонерам готуватися духовно, фізично і фінансово. Збирати монетки до скарбнички стало для вас звичною справою. Ви, літні подружні пари, заплануйте день, коли зможете поїхати на місію. Ми будемо дуже вдячні за ваше служіння. А до того часу можливо дехто з вас може посилати свої долари на місію, роблячи внески до Головного місіонерського фонду, як про це знову сьогодні просив Президент Монсон3.

Усе більша кількість чудових чоловіків та їхніх чудових супутниць потрапляють на хвилю, коли їх покликають очолювати місії Церкви. На цьому служінні вони формуватимуть долю народжених і ненароджених поколінь. Президенти місій тримають ключі відповідальності за благополуччя, безпеку і успіх своїх місіонерів. Порадившись з президентами колів і округів у своїй місії, кожен президент місії призначає місіонерів служити у конкретних колах, приходах і філіях.

Президенти колів і єпископи потрапляють на хвилю, коли все більше часу приділяють співбесідам з майбутніми місіонерами. Ці провідники священства тримають ключі відповідальності за місіонерську роботу у своїх підрозділах і надихають членів Церкви брати в ній участь.

Брати і сестри в кожній раді приходу починають потрапляти на хвилю. На тій раді є провідник місіонерської роботи в приході4. Я хочу звернутися конкретно до кожного з вас, провідники місіонерської роботи в приходах. Ви покликані вашим єпископом очолювати місіонерську роботу в приході. І дехто з вас є настільки успішними, що вам на допомогу покликають помічника. Разом з іншими у раді приходу ви визначаєте менш активних членів Церкви, сім’ї, де не всі є членами Церкви, та сусідів, які цікавляться Церквою. Ви регулярно зустрічаєтеся з призначеними місіонерами повного дня. Ви надаєте місіонерам поради і допомогу. Будь ласка, допомжіть, щоб кожного дня у них були заплановані змістовні зустрічі, зосереджені на навчанні. Це—ваш обов’язок. Ваша роль є дуже важливою, вирішальною для успіху цієї роботи. Якщо ви підніметесь на хвилю з вірою й ентузіазмом, то це зроблять також інші. Як провідник місіонерської роботи в приході, ви є ланкою, що поєднує членів Церкви і місіонерів у цій священній роботі зі спасіння Божих дітей5.

Наші друзі, які ставлять запитання, та сусіди не нашої віри, також можуть потрапити на хвилю. Ми заохочуємо їх дотримуватися всього хорошого та істинного у їхньому житті. І ми пропонуємо їм отримати більше, особливо цю славетну істину, що завдяки Божому вічному планові сім’ї можуть бути разом навіки6.

Ця хвиля істини і праведності є чудовою! Вона не є рукотворною! Вона йде від Господа, Який сказав: “Я прискорю Мою роботу в належний час”7. Поштовх цій хвилі дало божественне проголошення, зроблене 193 роки тому. Воно складалося лише з шести слів: “Це Мій Улюблений Син, слухай Його!”8 Промовивши це, Всемогутній Бог представив Господу Ісусу Христу юного Джозефа Сміта. Ті шість слів започаткували Відновлення Його євангелії. Чому? Тому що наш живий Бог є люблячим Богом! Він хоче, аби Його діти знали Його та Ісуса Христа, Якого Він послав!9 І Він хоче, аби Його діти сягнули безсмертя і вічного життя!10

Керуючись цією славетною метою, наші місіонери навчають про Відновлення. Вони знають, що 2000 років тому Господь заснував Свою Церкву. Після Розп’яття і смерті Його апостолів люди змінили Церкву та її вчення. Потім, після поколінь духовної темряви, як це було пророковано пророками давнини11, Небесний Батько та Ісус Христос відновили Церкву, її вчення і її повноваження священства. Завдяки тому Відновленню знання та основні обряди, необхідні для спасіння і піднесення, знову доступні всім людям12. Зрештою, це піднесення дає можливість кожному з нас жити з нашими сім’ями в присутності Бога та Ісуса Христа навіки!

Я не можу спокійно говорити про Відновлення. Ця історична подія є просто надзвичайною! Вона—неймовірна! Від неї перехоплює дух! Хіба не чудовим є те, що це послання з небес надійшло, аби дати повноваження і силу цій роботі?

Наш Небесний Батько та Ісус Христос неодноразово являлися пророкові Джозефу Сміту13. Під Їхнім скеруванням приходили й інші небесні посланці, кожен з особливою метою. Наприклад:

  • Ангел Мороній розповів про Книгу Мормона14.

  • Іван Христитель відновив Ааронове священство15.

  • Петро, Яків та Іван відновили Мелхиседекове священство16.

  • Мойсей передав ключі збирання Ізраїля17.

  • Еліяс вручив ключі знання про Авраама18.

  • Ілля відновив ключі запечатувальної влади19.

Крім того, Відновлення поповнило ті знання, які мали святі у давнину. Господь надав нову книгу Писань. До Святої Біблії Він додав Книгу Мормона: ще одне свідчення про Ісуса Христа. Це запис пророцтв і священнослужіння воскреслого Господа людям стародавньої Америки. Вона пояснює великий Божий план щастя20—план спасіння21. Книга Мормона повністю узгоджується з Біблією. Обидва священні літописи стверджують істинність євангелії Ісуса Христа і важливість Його Спокути22.

Відновлення є виповненням багатьох біблійних пророцтв. Наприклад, Ісая пророкував, що Господній дім буде встановлено на вершині гір23. Вихід мормонських піонерів у гори західної частини Америки є важливою подією, сповненої жертовності й віри. Ісая також передрік, що Бог вчинить “чудо й диво”24. Зараз виповненням цього є священна робота зростаючої армії місіонерів.

Учення Старого Завіту про десятину також було відновлено25. Внаслідок цього більше платників десятини отримують благословення завдяки своєму послуху. Згадування про Мелхиседека отримує пояснення в Писаннях Відновлення26. Пророцтва про те, що кусок дерева Йосипа (Книга Мормона) і кусок дерева Юди (Біблія) стануть одним у Божій руці зараз здійснилися27.

Відновлення також пояснює написане у Новому Завіті. Згадуване в ньому хрищення за померлих зараз краще розуміється28. Обряди за наших померлих предків зараз вікарно виконуються у 141 храмі по всьому світі! Немає жодного іншого способу запропонувати спасіння нашим предкам, які померли без знання євангелії!29 Видіння Івана Одкровителя про “іншого Ангола, що летів серед неба і мав благовістити вічну Євангелію мешканцям землі” передрекло місію ангела Моронія і Книги Мормона30.

Центром, навколо якого зосереджується Відновлення, є Книга Мормона. Її було написано, збережено і передано під Господнім керівництвом. Її було перекладено “даром і силою Бога”31. Книга Учення і Завіти містить багато додаткових одкровень, даних пророкові Джозефу Сміту. Через нього ми отримали більше сторінок Писань, ніж від будь-якого іншого пророка. Мабуть, в один з моментів глибоких роздумів він сказав святим у Наву, шт. Іллінойс: “Я ніколи не казав вам, що я досконалий; але в одкровеннях, яких я навчав, немає помилок”32.

Разом, члени Церкви і місіонери, запрошують всіх людей дізнатися про Бога, Ісуса Христа і Його євангелію. Кожний, хто питає, має щиро бажати і гаряче молитися, аби отримати впевненість, що все це є істиною. Істину буде явлено силою Святого Духа33.

Я дякую Богові за Його сина Ісуса Христа, за Відновлення і його владу створити величну хвилю істини і праведності по всій землі. Тож будьмо на хвилі і виконуймо Господню заповідь нести євангелію “кожному людові, і племені, і язику, і народові”34. Я молюся в ім’я Ісуса Христа, амінь.