2013
Навіщо ви досі платите десятину?
Березень 2013


Навіщо ви досі платите десятину?

Ракель Педраса де Бросіо, Аргентина

Кілька років тому мого чоловіка звільнили з роботи. Його роботодавці, явно шкодуючи про те, що сталося, запропонували йому іншу роботу, але для цього треба було здійснити нелегкий переїзд. Як би там не було, а ми сподівалися на багато благословень, у тому числі неперервну зайнятість.

Однак після переїзду ми дізналися, що тієї роботи більше не було. Ніхто нам нічого не пояснив. Єдине, що ми знали, це те, що ми були на новому місці, без роботи і майже без грошей, оскільки заплатили всі борги перед переїздом і витратили останні заощадження на переїзд.

Мій чоловік робив усе можливе, щоб знайти постійну роботу. Тим часом, він виконував незначну роботу, я займалась рукоділлям, завдяки чому ми мали як раз стільки, щоб вистачило на прожиття після сплати десятини Господу. Ми були ощадливими в усьому, але нелегко було сплачувати витрати на школу, купувати продукти і одяг та знаходити гроші, необхідні моєму чоловікові для пошуків роботи.

Ми багато плакали, але ніколи не переставали вірити, що Господь нас благословить. І ми дякували за благословення, які вже мали: дочок, які були здоровими і вірними, міцний шлюб і розуміючих родичів та членів приходу.

Багато друзів, які не належали до Церкви, запитували нас: “Якщо ви перебуваєте в такій скруті, чому й досі платите десятину?” Відповідь завжди була однаковою: тому що це заповідь Господа і ми не хочемо обкрадати Бога (див. Maлахія 3:8–9).

Ми завжди знали, що якщо будемо слухняними, Господь благословить нас, можливо не так, як ми сподіваємося, але неодмінно Він попіклується про нашу сім’ю найкращим чином. Ми ніколи не вважали свої фінансові проблеми причиною для того, щоб перестати служити Господу. Навпаки, наше бажання служити Йому збільшилося.

Сьогодні мій чоловік має роботу, яка допомагає нам розраховуватися за борги, які ми зробили поки у нього не було роботи. Мине немало часу, поки ми владнаємо всі свої фінансові справи, але ми знаємо, що якщо “принес[емо] … всю десятину до дому скарбниці”, Бог відчинить нам отвори небесні і “вилл[є] [на нас] благословення аж надмір” (Малахія 3:10).