2013
Святі місця у вашому житті
січень 2013


Святі місця у вашому житті

Зображення
Елейн Ш. Дальтон

Тема спільних заходів цього року запрошує вас вийти зі світу й увійти в царство Бога. Як навчав президент Кворуму Дванадцятьох Апостолів, президент Пекер, ми живемо на ворожій території1. “Стійте на святих місцях”—це ключ до порятунку.

Ця тема спонукає нас замислитися над важливими запитаннями: Що таке святе місце? Де воно? Як нам стояти на святих місцях? Як зробити місця, де ми регулярно буваємо, більш святими? Якщо ви шукатимете відповіді на ці запитання, вони скерують вас у тому, з ким спілкуватися, чим займатися, що вдягати, які вживати слова і як діяти.

Ви взяли зобов’язання зміцнювати свою домівку і сім’ю. Прагніть зробити ваш дім святим місцем, сповненим Духа Господа. Ви можете підтримувати сім’ю у проведенні сімейної молитви і сімейного вивчення Писань.

Ваша кімната може бути святим місцем, яке запрошує Духа. Якби вашу кімнату побачив пророк, чи була б вона йому подібною до святого місця? А вам?

Ми можемо стояти на святих місцях, коли відвідуємо церкву. Писання навчають, що приходи і коли Сіону—це святі місця, які служитимуть “для захисту і для притулку від бурі” (УЗ 115:6).

Найсвятіше місце на землі—це храм. Президент Томас С. Монсон сказав: “Ви, мої юні друзі, хто зараз перебуває в підлітковому віці, завжди тримайте храм у полі вашого зору. Не робіть нічого такого, що завадить вам увійти в його двері та скуштувати священні й вічні благословення, які чекають на вас там. Я хвалю тих з вас, хто вже ходить до храму регулярно й виконує хрищення для померлих”2. Завжди будьте гідними мати діючу храмову рекомендацію, навіть якщо храм знаходиться далеко.

Будь-яке місце, в якому ви знаходитеся, якщо там присутній Дух, може бути святим місцем. Президент Гарольдь Б. Лі (1899–1973) навчав, що святість місця визначається більше тим, як людина живе, ніж тим, де вона живе3.

На кожному храмі знаходиться напис: “Святість Господу”. Прагніть завжди стояти на святих місцях. Якщо ви будете дотримуватися норм, щоденно молитися і читати Писання—особливо Книгу Мормона—ви відчуєте супровід Святого Духа. Сам Господь обіцяє вам: “Бо істинно Я кажу вам, що велике чекає на вас” (УЗ 45:62). Я погоджуюся з цим і свідчу, що це істина!

Примітки

  1. Див. Бойд К. Пекер, “Як вижити на території ворога”, Ліягона, жовт. 2012, сс. 34–37.

  2. Томас С. Монсон, “Святий храм—маяк світові”, Ліягона, трав. 2011, с. 93.

  3. Див. Doctrine and Covenants Student Manual: Religion 324 and 325, 2-ге видання. (Посібник Церковної системи освіти, 2001), с. 196.