2012
‘Він воскрес’—свідчення пророка
Квітень 2012 р.


Послання Першого Президентства

“Він воскрес”

свідчення пророка

Зображення
Президент Томас С. Монсон

Згідно зі словами Президента Томаса С. Монсона, увесь християнський світ голосом сурми проголошує, що Ісус з Назарета встав з мертвих. “Реальність воскресіння приносить усім і кожному мир, що перевищує всяке розуміння” (див. Филип’янам 4:7)1.

У наступних уривках Президент Монсон ділиться своїм свідченням і висловлює вдячність за Спасителеве Воскресіння та проголошує, що оскільки Син переміг смерть, усі діти Батька, які прийшли на землю, знову житимуть.

Життя після смерті

“Переконаний, що ніхто з нас не в змозі повною мірою усвідомити всю важливість того, що Христос зробив для нас у Гефсиманії, але я кожного дня свого життя дякую за Його спокутну жертву заради нас.

В останню мить Він міг відмовитися. Але Він цього не зробив. Він спустився нижче всього, щоб мати змогу все спасти. Роблячи це, Він дав нам життя поза межами цього смертного існування. Він звільнив нас від Падіння Адама.

Я безмірно вдячний Йому. Він навчав нас, як жити. Він навчив нас, як помирати. Він уможливив наше спасіння”2.

Розвіяти темряву смерті

“За певних обставин, коли це великі страждання і хвороба, смерть приходить як ангел милості. Але в більшості випадків ми сприймаємо її як ворога людського щастя.

Морок смерті можна розвіяти лише світлом даної через одкровення істини. “Я воскресення й життя,—сказав Учитель.— Хто вірує в Мене,—хоч і вмре, буде жити. І кожен, хто живе та хто вірує в мене,—повіки не вмре”.

Це запевнення, так, навіть святе ствердження, про життя після смерті є надійним джерелом миру, обіцяного Спасителем, коли Він запевняв Своїх учнів: “Зоставляю вам мир, мир Свій вам даю! Я даю вам не так, як дає світ. Серце ваше нехай не тривожиться, ані не лякається!”3

Його тут немає

“Наш Спаситель знову живий. Найславетніша, найвтішаюча і найобнадійливіша з усіх подій в історії людства—це перемога над смертю. Біль і страждання у Гефсиманії та на Голгофі було змито. Спасіння людства було забезпечено. Він звільнив нас від Падіння Адама.

Порожня гробниця того першого ранку Великодня була відповіддю на запитання Йова: “Як помре чоловік, то чи він оживе?” Усім, хто чує мій голос, я заявляю: “Якщо людина помирає, вона знову буде жити”. Ми знаємо це, бо маємо світло відновленої істини. …

Мої любі брати і сестри, у годину нашого найглибшого горя ми можемо знайти заспокоєння в словах ангела, сказаних того першого Великоднього ранку: “Нема Його тут, бо воскрес!”4

Усі житимуть знову

“Ми сміємося, плачемо, працюємо, граємо, любимо й живемо. А потім ми вмираємо. …

І якби не один Чоловік і Його місія, так, саме Ісус з Назарету, ми так і залишалися б мертвими. …

Від усього серця я палко здіймаю голос і свідчу як особливий свідок та проголошую, що Бог—живий. Ісус є Його Сином, Єдинонародженим від Батька у плоті. Він є нашим Викупителем. Він—наш Посередник перед Батьком. Саме Він помер на хресті, щоб викупити наші гріхи. Він став первістком серед воскреслих. Через те, що Він помер, усі житимуть знову”5.

Особисте свідчення

“Я проголошую своє особисте свідчення, що смерть підкорено, перемогу над могилою здобуто. Нехай слова, які стали священними завдяки Тому, Хто здійснив їх, стануть реальним знанням для всіх. Пам’ятайте їх. Плекайте їх. Шануйте їх. Він воскрес6

Посилання

  1. “Він воскрес”, Ліягона, квіт. 2003, сс. 3, 7.

  2. “На прощання”, Ліягона, трав. 2011, с. 114.

  3. “Час вже настав”, Ліягона, січ. 2002, с. 68; див. також Іван 11:25–26; 14:27.

  4. “Христос воскрес”, Ліягона, трав. 2010, сс. 89, 90; див. також Йов 14:14; Maтвій 28:6.

  5. “Живе, живе Спокутар мій!” Ліягона, трав. 2007, сc. 24, 25.

  6. Ліягона, квіт., 2003, с. 7.

Як навчати з цього послання

Після того як ви зачитаєте цитати з послання Президента Монсона, зверніть увагу на його свідчення, яке розкриває справжнє значення Великодня. Попросіть членів сім’ї відповісти на такі запитання: “Що означає для вас те, що в наш час сучасний пророк свідчить про ці істини? Як ви можете прикласти це до свого життя?” Ви також можете скласти своє свідчення.

Невіруючий Хома, художник Карл Генріх Блох