2012
Дивовижна благодать
Квітень 2012 р.


Ми говоримо про Христа

Дивовижна благодать

Я жодного дня не можу прожити без благодаті Ісуса Христа.

“На наших церковних зборах ми не часто говоримо про благодать,—сказав мій учитель з релігії в Університеті Бригама Янга,—але як члени Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів ми дійсно віримо в благодать”.

Я насправді не могла пригадати хоч один урок в Товаристві молодих жінок чи на Недільній школі, присвячений благодаті, однак думками я полинула в той час, коли у шкільному хорі ми співали пісню “Дивовижна благодать”.

Дивовижна благодать! (Яке солодке слово!)

Мене нещасного вона спасла!

Колись я заблукав, тепер знайшовся!

Колись я був сліпий—вже зрячий я!1

“Благодать—це сила Бога, яка виявляється через Спокуту Ісуса Христа,—пояснював мій учитель.— Я розділяю благодать на чотири сили: воскресіння, викуплення, зцілення і зміцнення”. Він далі давав пояснення кожної сили, але думками я знову полинула в спогади.

Той шкільний хор, у якому я співала, якось мав їхати до Каліфорнії, США, щоб взяти участь у музичному фестивалі. Я захворіла перед самим виїздом, і хвороба горла означала, що я не зможу співати з хором на фестивалі, або, якщо і буду, то співатиму погано, долаючи біль. Я попросила батька надати благословення священства і весь наступний день гаряче молилася про одужання.

Можливо, я в той час не до кінця розуміла, але співаючи під час фестивалю пісню “Дивовижна благодать” абсолютно здоровим горлом, я співала саме про ту силу, яка зцілила мене напередодні. Спасителева Спокута благословила мене того дня; Його благодать була джерелом мого одужання.

“І Він піде, зносячи муки, і страждання, і спокуси всякого роду; і це для того, щоб слово могло виповнитися, яке каже, що Він візьме на Себе муки і хвороби Свого народу” (Aлма 7:11).

Після середньої школи, як і багато першокурсників, я була спантеличена кількістю занять у коледжі. Крім того, мені було важко жити далеко від дому та ще й уживатися в одній кімнаті з п’ятьма сусідками.

Саме тоді я навчилася розуміти, як могуть Христової благодаті зміцнює сили та збільшує здібності. Я цілими днями працювала і навчалася, але не могла обійтися без щоденних молитов, у яких просила Небесного Батька дати мені здатність виконати необхідні завдання. В той час як навчальний рік продовжувався, я з радістю помітила, що завдяки могуті Христової Спокути, яка надає сили та збільшує здібності, я не просто добре, але й без зусиль з усім справлялася.

“Я все можу в Тім, Хто мене підкріпляє,—в Ісусі Христі” (Филип’янам 4:13).

Хоча я ще маю відчути два інші аспекти Його благодаті—воскресіння і повноту викуплення—я й зараз жодного дня не можу прожити без Спокути Ісуса Христа. Благодать—сила Бога, яку ми маємо завдяки Спокуті Ісуса Христа,—зцілила й зміцнила мене. Коли я намагаюся дотримуватися заповідей Бога і виконувати Його волю, то отримую небесну допомогу, яка набагато перевищує мої власні здібності.

“Це благодаттю ми спасенні після всього, що ми можемо зробити” (2 Нефій 25:23).

Посилання

  1. John Newton, “Amazing Grace,” Olney Hymns (1779), no. 41.

Фотоілюстрація Еш Рем