2011
Якщо ви дійсно бажаєте дізнатися, ви дізнаєтеся
Жовтень 2011 р.


Якщо ви дійсно бажаєте дізнатися, ви дізнаєтеся

Я відчуваю нескінченну вдячність за Книгу Мормона. Вона назавжди змінила моє життя, і я знаю, що вона може змінити і ваше.

Зображення
Elder Walter F. González

Коли я став членом Церкви, мені було 18 років. Книга Мормона зіграла ключову роль у моєму наверненні. В цей час я шукав нових ідей, які могли пояснити оточуючий мене світ. Я пригадую, як мої викладачі у коледжі суворо дотримувалися матеріалістичного світогляду під час викладання. У своєму ставленні до існування Бога я став схилятися до агностичної точки зору.

Якось я побачив небесно-блакитну книгу, яку пара місіонерів залишила в нашому домі близько шести років тому. Це була Книга Мормона. Разом з цією книгою вони залишили брошуру про Джозефа Сміта, а також деякі настанови щодо того, як молитися Богові.

Я почав читати Книгу Мормона. Я прочитав лише кілька віршів з книги, з 1-го Нефія, і відчув щось особливе. Між тим, що підказували мені почуття, і тим, до чого закликав розум, не було єдності. То ж я вирішив звернутися до Бога в молитві й запитати у Нього.

Для мене це був перший раз у житті, коли я молився навколішках. Те, що відбулося потім, стало однією з найбільш священних подій у моєму житті. Мене наповнило почуття такого всеохоплюючого щастя, що я знав усім серцем, що Книга Мормона була більш ніж просто книгою. Ця книга мала божественне походження. Вона мала бути словом Бога. Пізніше я прийшов до розуміння, що цим почуттям був Дух, який свідчив про її істинність.

Хоча досвід деяких людей може бути схожим, існують різні шляхи, у які людина може дізнатися про істинність Книги Мормона.

Як дізнаєтеся ви?

1. Дехто дізнається завдяки слуханню. Ви можете бути серед тих, хто знатиме, просто слухаючи про те, чого навчає ця книга. Книга Мормона розповідає про тисячі тих, хто слухали, як сини Мосії навчали євангелії Ісуса Христа і “були навернені до Господа” (див. Алма 23:5–6). Місіонери сьогодні навчають тієї самої євангелії, яка знаходиться у Книзі Мормона. Дехто пізнає, що Книга Мормона—це слово Бога, слухаючи, як інші діляться її вченнями.

2. Дехто дізнається завдяки читанню. Ви можете бути тими, хто дізнається, просто читаючи Книгу Мормона зі справжнім бажанням пізнати істину. Так сталося з моєю дружиною. Їй було 12 років, коли вона сприйняла серцем заклик прочитати цю книгу від початку до кінця. Зробивши так, вона дізналася, що книга істинна. Під час читання почуття було настільки сильним, що вона назавжди вирішила йти за Спасителем. Вона залишилася вірною тому, що відчула.

3. Дехто дізнається на практиці. Ви можете бути тими, хто дізнається, просто виконуючи те, чого ця книга навчає. Деякі люди здобувають своє свідчення завдяки справам (див. Іван 7:17). Нефій, пророк Книги Мормона, добре зрозумів цей принцип. Він написав, що для того, аби “більше переконати їх вірити в Господа, Викупителя їхнього… я застосував усі писання до нас, щоб були вони нам на користь і в науку” (1 Нефій 19:23; курсив додано). Застосовуючи вчення Книги Мормона у своєму житті, ви також можете переконатися в її божественному походженні.

4. Дехто дізнається, спитавши у Бога. Ви можете бути серед тих, хто дізнаються, коли читають Книгу Мормона, а потім запитують Небесного Батька в молитві, чи вона істинна. Так було зі мною. Це величне обіцяння, дане іншим пророком Книги Мормона, Моронієм, усім щирим шукачам істини: “Ось, я б хотів закликати вас, що коли ви читатимете [ці літописи]… , щоб ви запитали у Бога, Вічного Батька, в ім’я Христа, чи не істинні вони; і якщо ви питатимете з щирим серцем, із справжнім наміром, маючи віру в Христа, Він явить вам правду про це силою Святого Духа” (Мороній 10:3–4). Я свідчу, що якщо ви будете читати Книгу Мормона, дотримуючись настанов Моронія, ви пізнаєте її істинність.

Бог пообіцяв, що ви дізнаєтеся

Якщо ви справді бажаєте дізнатися, ви прийдете до пізнання істинності Книги Мормона. Бог пообіцяв дати це знання чесним шукачам істини, і Він є “Бог істини і не може брехати” (див. Етер 3:12).

Інший пророк Книги Мормона, Алма, навчав свого сина, що Бог пообіцяв “збере[гти цю книгу] з мудрою метою, що в Ньому, щоб Він міг показати Свою силу майбутнім поколінням. І ось слухай, однієї мети Він досяг, а саме, відновив багато тисяч … до пізнання істини; і Він показав у них Свою силу, і Він ще показуватиме в них Свою силу майбутнім поколінням; отже [цю книгу] буде збережено” (Алма 37:18–19).

Та ж сама переконлива сила знаходиться сьогодні у цій винятковій книзі Писань, і Господь покаже це кожному, хто щиро прагне дізнатися. Я можу сказати це з впевненістю, озираючись на той час, коли я дізнавався про Церкву. Сьогодні, завдяки переконливій силі Книги Мормона, я свідчу, що вона є словом Бога і навчає того, що Ісус є Христос, Святий Месія. Книга є реальним доказом того, що відбулося Відновлення Його євангелії і що Джозеф Сміт є пророком Бога.

Якщо ви є щирим шукачем істини, Господь пообіцяв, що ви її пізнаєте. Ви можете прийти до пізнання, слухаючи вчення книги; читаючи книгу; виконуючи те, чого книга навчає; молячись, щоб дізнатися про її істинність; або ж шляхом поєднання цих складових. Все одно ви дізнаєтеся.