2011
Ісус благословляє дітей
Серпень 2011


Історії про Ісуса

Ісус благословляє дітей

Яір зі своєю дружиною сидів біля ліжка своєї дочки й був дуже занепокоєний. Дочці ставало все гірше з кожною годиною. Вони боялися, що вона помре. Вони знали, що залишився єдиний спосіб допомогти їй.

Яір поспіхом пішов, намагаючись знайти на вулицях Капернаума Ісуса з Назарета. Яір знав, що Ісус зцілював людей. Можливо, Він прийде й уздоровить його дочку.

Біля морського узбережжя зібралися люди, де Ісус сходив з човна. Яір протиснувся крізь натовп і підійшов до Господа. Яір упав на коліна і сказав Ісусові, що його дочка хвора і помирає.

“Прийди ж, поклади Свої руки на неї, щоб видужала та жила!”—благав Яір.

Ісус погодився, і за ними пішло багато людей.

Посланець прибіг їм назустріч і сказав Яірові, що його дочка вже померла. Було надто пізно просити Ісуса прийти й допомогти їй. Ісус відказав Яірові: “Не лякайсь,—тільки віруй”.

Коли вони підійшли до Яірового дому, там голосно плакали і шуміли. В домі було багато людей, які голосили від горя.

Ісус увійшов у дім і наказав їм не плакати, бо дівчина не була мертва. Вона лише спала. Дехто з людей насміхався з Ісуса. Вони знали, що дівчинка померла.

Потім Ісус відіслав усіх, хто шумів. Він узяв Яіра, Яірову дружина й Своїх апостолів Петра, Якова та Івана у кімнату, де на ліжку лежала дівчинка.

Ісув узяв дитину за руку і сказав: “Дівчатко, кажу тобі—встань”.

Дівчинка встала. Її батьки були вражені і сповнені радості. Їхня дочка ожила!

Були й інші випадки, коли Ісус зцілював і благословляв дітей. Одного дня в Піреї навколо Спасителя зібралося багато людей, щоб послухати, чого Він навчає. Деякі люди прийшли з дітьми, щоб вони його побачили, а Він їх благословив.

Учні Ісуса бачили дітей і намагалися відігнати їх. До Ісуса в цей час зверталося багато людей і здавалося, що діти менш важливі. Однак Ісус сказав учням: “Пустіть діток до Мене приходити, і не бороніть їм,—бо таких Царство Боже!”

Тоді Ісус пригорнув кожну дитину і благословив, поклавши Свої руки кожному з них на голову. Ісус сказав дорослим, що їм потрібно бути такими ж смиренними, як малі діти.