2011
Храм—це Дім Бога
Липень 2011


Початкове товариство вдома

Храм—це Дім Бога

“Священні обряди й завіти, які можна отримати у святих храмах, дають можливість людям повернутися в присутність Бога, а сім’ям—об’єднатися навічно” (“Сім’я: Проголошення світові”).

Ви можете скористатися цим уроком і вправою, щоб більше дізнатися про тему місяця Початкового товариства.

Що ви відчуваєте, коли бачите красу храму? Чи спадають вам на думку такі слова: “Люблю на храм дивитись, колись туди піду”?

Іноді діти співають пісню “Люблю на храм дивитись”1, вони хочуть туди коли-небудь піти, але не розуміють, навіщо існують храми і що відбувається у храмі чи що їм необхідно робити, аби увійти всередину. Давайте більше дізнаємося про храм.

Навіщо потрібні храми?

Господь сказав: “Збудуйте дім Моєму імені, щоб Всевишній перебував у ньому” (УЗ 124:27). Дух Господа перебуває у Його храмах. Храм—це Дім Бога. Це місце, де ми укладаємо завіти, тобто даємо обіцяння Небесному Батькові. Якщо ми дотримуємося своїх завітів, то зможемо знову жити з Ним.

Що відбувається у храмі?

Кожен має охриститися, щоб повернутися до Небесного Батька. Багато дітей Небесного Батька померли, не охристившись. Після того як вам виповниться 12 років, ви можете христитися у храмі за тих людей, щоб і вони могли отримати такі самі благословення.

У храмах ми також отримуємо ендаумент або дар. Цей дар є обіцянням того, що коли ми дотримуємося заповідей, то зможемо мати вічне життя.

У храмі чоловік і дружина можуть запечататися як сім’я на час і на всю вічність. Це означає, що якщо вони залишаться гідними, то збережуть шлюб назавжди й разом зі своїми дітьми будуть вічною сім’єю.

Усе у храмі виконується священством, тобто повноваженням Бога.

Як я готуюся до того, щоб колись увійти до храму?

Щоб увійти до храму, вам має бути принаймні 12 років. Ви повинні бути охрищені і конфірмовані. Ви повинні вірити в Небесного Батька і Його Сина, Ісуса Христа. Ви повинні вірити в Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів. Ви повинні дотримуватися заповідей Небесного Батька. Ваш єпископ або президент філії проведе з вами співбесіду, щоб переконатися, що ви гідні увійти до храму, і ви отримаєте храмову рекомендацію, яку покажете у храмі. Наявність рекомендації означає, що ви живете таким чином, що можете увійти до храму.

Якщо ви залишаєтеся на шляху, що веде до храму, то будете готові піти до нього, щоб “молитись і відповідь знай[ти]. Храм—це Божий дім, це дім краси”2.

Посилання

  1. “Люблю на храм дивитись”, Збірник дитячих пісень, с. 99.

  2. “Люблю на храм дивитись”, с. 99.

Фотографія Бернського Швейцарського храму зроблена Крісом Уіллісом; ілюстрації Адама Кофорда