2011
Ідеї для домашнього сімейного вечора
Березень 2011


Ідеї для домашнього сімейного вечора

У цьому номері є статті та вправи, якими можна скористатися на домашньому сімейному вечорі. Далі подано кілька прикладів.

“Розділені повінню, об’єднані молитвою”, с. 14: прочитавши статтю, можливо ви захочете зосередити увагу на принципах молитви, читаючи разом Aлма 34:18–27. Запросіть членів сім’ї розповісти про те, як на їх молитви приходили відповіді.

“Мистецтво зцілення”, с. 18: після того, як ви прочитаєте і обговорите розділи цієї статті, ви можете запросити свою сім’ю заспівати “Я йтиму за Христом” (Гімни, № 129). Обговоріть сім’єю конструктивні шляхи того, як ви можете реагувати, коли хтось образив вас. Обговоріть, як розуміння і застосування Спокути у вашому житті може “зціляти поранені серця, непорозуміння і ненависть”.

“Викладання вчення про сім’ю”, с. 32: коли ви викладатимете послання Джулі Б. Бек, запросіть членів сім’ї обговорити важливість вчення про сім’ю. Обговоріть, які є види небезпеки для сім’ї, і як їх можна подолати завдяки вірі. Допоможіть розв’язати будь-які хвилювання або непевність, які можуть мати ваші діти, щодо створення власної сім’ї у свій час.

“Дякуй Богу!”, с. 145: перед тим, як прочитати цю статтю всією сім’єю, розмістіть по всій кімнаті речі, які нагадують вам про ваші благословення. Серед речей можуть бути одяг, їжа, Писання, зображення Спасителя, фото вашої сім’ї тощо. Запросіть свою сім’ю знайти ці “благословення” і розповісти, чому вони вдячні за них. Ви можете запросити членів сім’ї скласти список того, за що вони вдячні, і запропонувати їм час від часу переглядати цей список.

Домашній сімейний вечір вдалині від дому

Троє з моїх дітей зараз навчаються далеко від дому, тож ми ділимося думками з домашнього сімейного вечора через Інтернет. Я висилаю їм електронні повідомлення і розповідаю про духовні події, які відбуваються у нас вдома, та ділюсь уроками, які ми беремо з Ліягони або Писань, особливо з Книги Мормона. Якщо проходить тиждень і я забуваю написати, всі вони кажуть: “Мамо! Будь ласка! Нам не вистачає домашнього сімейного вечора”. Спілкуючись з нами у такий спосіб, вони могли зміцнювати нас, навіть не перебуваючи тут фізично.

Я вірю, що домашній сімейний вечір—це натхненна програма, оскільки він допомагає нам будувати фундамент на твердій скелі нашого Спасителя, Ісуса Христа. Домашній сімейний вечір також допомагає нам досягти того, чого Господь бажає, щоб ми досягли—щоб ми могли бути сім’єю, яка житиме разом вічно.

Норма Летісія Тревіньо де Тейлор, місто Нуево Леон, Мексика