2011
Не піддавайтеся обману
Березень 2011


Класика євангелії

Не піддавайтеся обману

Джозеф Філдінг Сміт, 10-й Президент Церкви, народився 19 липня 1876 року. Його було висвячено апостолом 7 квітня 1910 року й підтримано Президентом Церкви 23 січня 1970 року. У своєму виступі, проголошеному в 1953 році, Президент Сміт навчав молодь не піддаватися обману мирських хибних теорій.

З “Entangle Not Yourselves in Sin,” Improvement Era, Sept. 1953, 646–647, 671–672, 674, 676–678; вживання великої літери й пунктуації узгоджено із сучасним Правописом.

У той час, як деякі люди коректують свої норми, щоб узгодити їх з тенденціями, поширеними у світі, ми повинні міцно триматися Писань і даних через одкровення євангельських істин.

Зображення
President Joseph Fielding Smith

Ми живемо в дуже неспокійному світі, і я навіть скажу прямо: ми живемо у світі, який відкинув Бога або дуже швидко це робить. Ми живемо у світі, де християнські священики різних сповідань налякані філософіями людськими і, оскільки у них недостатньо Духа Господнього, вони намагаються видозмінити Писання чи значення Писань, щоб узгодити їх з хибними теоріями, які панують у сучасному світі. Ці теорії повністю суперечать божественному одкровенню; та все ж ці люди, які знаходяться в полоні страху, підвладні впливові хибних філософій, змінюють віровчення, щоб узгодити його з цими теоріями та ідеями, які є безбожними в самій своїй основі. Ми не можемо собі цього дозволити. …

“Світло сяє в темряві, і темрява не осягає його; проте, прийде день, коли ви осягнете навіть Бога, будучи оживленими в Ньому і Ним.

Тоді ви знатимете, що бачили Мене, що Я є, і що Я істинне світло, яке в вас, і що ви в Мені; інакше ви не могли б процвітати” (УЗ 88:49–50).

Це прекрасне одкровення. Воно містить так багато всього, що є життєво необхідним для кожного члена Церкви. Цікаво, скільки з нас прочитало 88-й розділ? Не обмежуйтеся лише цим одним розділом. Візьміть його за девіз, бо важко придумати кращий, але прочитайте одкровення повністю. Ні! Прочитайте всю книгу. У першому ж розділі Учення і Завітів, який є вступом до цієї книги, Господнім вступом, Він наказує:

“Досліджуйте ці заповіді, бо вони істинні й вірні, і пророцтва та обіцяння, які в них, буде всі здійснено” (УЗ 1:37). “Досліджуйте ці заповіді”. Як сильно ми любимо Господа? Яка найбільша з усіх заповідей? Господь вказав нам у цій самій книзі, в 59-му розділі Учення і Завітів, яка це заповідь і як вона стосується членів Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів у цьому останньому розподілі повноти часів:

“Отже, Я даю їм [членам Церкви] заповідь, кажучи так: Люби Господа Бога твого всім своїм серцем, усією своєю могутністю, розумом і силою; і в ім’я Ісуса Христа служи Йому” (УЗ 59:5) …

Отже, перша з усіх заповідей—любити Бога всією душею і, в ім’я Ісуса Христа, служити Йому. Він наказав, щоб ми знали ці істини, дані нам через одкровення в розподілі повноти часів.

Скільки з нас виконали це? Тож я кажу вам і всім членам Церкви стосовно цього питання: не дозволяйте собі обмежитися лише одним віршем [УЗ 88:86, тогорічна тема спільних заходів], який є прекрасною темою, однак досліджуйте Писання, щоб вам не піддатися обману хибних теорій, практик та вчень, таких поширених у сьогочасному світі. Якщо ви так робитимете, якщо ваше серце буде скероване Духом Господа—на що має право кожен член Церкви: мати супровід Святого Духа,—тоді вас не зведуть на манівці людські теорії, бо Дух Господа скаже, що вони хибні, і ви матимете дух проникливості, який допоможе зрозуміти це. …

Отже, якщо ви розумієте євангелію Ісуса Христа, вона зробить вас вільними. Якщо софтбол, волейбол, баскетбол, біг, танці або якісь інші розваги не несуть в собі Духа Господнього, то вам від них не буде ніякої користі. Нехай усе робиться в дусі молитви й віри. Я думаю, що в цьому і криється вся суть—може, не обов’язково про це казати—але я скажу. Робіть усе з оком, єдиноспрямованим до слави Божої, і навчаймося розбудовувати і зміцнювати себе і Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів.

Фотоілюстрація Френка Гелмріха