2011
Велика спільнота святих
Березень 2011


Велика спільнота святих

Члени Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів живуть у різних країнах, мають різні професії й покликання й переживають різні труднощі.

Однак Спаситель і Його євангелія пропонують вирішення наших проблем, об’єднують у любові й спільній меті та згуртовують нас у всесвітню спільноту.

Чи ви приходите на збори в Україні, де у маленькій філії, крім вас, присутні лише 13 чоловік, чи це приход з 200 чоловік у Мексиці, ви є частиною чогось величнішого. Завдяки спільній вірі в Спасителя, ми в буквальному розумінні “не чужі й не приходьки, а співгорожани святим і домашні для Бога” (Ефесянам 2:19).

Ми сподіваємося, що, познайомившись зі своїми одновірцями з усього світу завдяки цій статті (і завдяки кожному номеру церковних журналів), ви відчуєте впевненість в тому, що євангелія Ісуса Христа надає вам все необхідне для подолання ваших особистих труднощів.

Віїга Фаатоя з Самоа

  • 60 років

  • Мер

  • Перший радник у єпископаті

Цунамі, який пронісся по Самоа у вересні 2009 року, забрав мого онука. Він також забрав життя сина моєї сестри. Я втратив дім, дві машини й більшість майна. Майже все наше поселення переселяється вище в гори, щоб не постраждати від стихії знову.

Я знаю, що Бог любить тих, хто вижив, бо за допомогою Церкви Він дав нам нові домівки, їжу й воду. Я знаю, що Він любить тих, хто загинув, бо завдяки Його силі ми зможемо бути разом знову. Ми благословенні люди.

Валеріна М., шт. Юта, США

  • 10 років

Бути старшою сестрою не завжди легко. Іноді я впадаю в розпач. Але я навчилася бути хорошим другом молодшій сестрі й брату, спостерігаючи за мамою та її стосунками зі своєю сестрою. Вона навчає мене показувати приклад послідовниці Христа людям, які мене оточують. Я можу робити це, щоб показати, як сильно я ціную любов Небесного Батька й Ісуса Христа, а також любов мами й тата.

Варвара Бак з Росії

  • 25 років

  • Студентка

  • Учитель Початкового товариства

Я хочу бути більш схожою на Христа. Це не означає, що я сподіваюся досягти досконалості, але я хочу пам’ятати, хто я є, і бути кращою сьогодні, ніж я була вчора. Можливо, це важко, коли норми світу, що навколо нас, такі низькі. Було б легше понизити мої норми.

Але, в деякій мірі, дотримуватися церковних норм не важко. Я думаю, що люди цінують тих, хто живе за високими нормами. Мені завжди подобалися люди, які не палять або не п’ють і які дотримуються високих норм моралі. Тож, коли я зацікавилася Церквою, я вже жила за багатьма євангельськими нормами, і тому, що я дотримувалася цих заповідей, я отримала свідчення щодо них дуже швидко.

Чхоен Монірак з Камбоджі

  • 18 років

  • Перший радник у президентстві Товариства молодих чоловіків, учитель семінарії

Перед усіма нами несподівано постають життєві проблеми. Після того як моя сім’я повернулася додому після запечатування в Гонконзькому храмі, Китай, і перед від’їздом однієї з сестер на місію повного дня, мої старші брат і сестра втратили роботу, а зарплатня батька скоротилася наполовину. Всім нам одинадцятьом було нелегко в нашому маленькому будиночку, однак ми виконували обіцяння, дані в храмі.

У той час Святий Дух нагадав мені уривок з Писань: “Але перед тим як вам прагнути до багатства, прагніть до царства Божого” (Кн. Якова 2:18). Він сповнив мене надією. Я вірив, що Бог благословить мене і мою сім’ю.

Брат і сестра тепер знайшли роботу, і в нашій сім’ї є їжа, а я мав кілька обнадійливих співбесід. Це чудо зміцнило нашу віру в Христа. Я знаю, що Господь любить і знає нас. Він знає наші потреби. Якщо ми дотримуємося Його заповідей, то будемо процвітати на землі (див. Moсія 2:22).

Елізабет Кангете з Кенії

  • 27 років

  • Незалежний журналіст

  • Президент Товариства допомоги приходу

До того як я прийняла євангелію, мій світ був дуже похмурим. Я не поспішала прощати й тримала в собі погані почуття до всіх, хто, на мою думку, погано зі мною повівся. Я була розчарована у шлюбі й бачила навколо себе лише чоловіків, які пили, й жінок, яких били.

Я змінилася після того, як прийняла євангелію Ісуса Христа. Так чудово було ходити до церкви й бачити сім’ї, які сидять разом. Там навчали про любов, взаємоповагу й розуміння. Я помітила, що з мого життя зникають традиції, які суперечили євангелії.

Я відчула спонукання помиритися з людиною, яку вважала своїм ворогом. Зараз ми часто спілкуємося. Я зустріла чудового колишнього місіонера й невдовзі ми уклали храмовий шлюб.

Я переконана, що знаходжуся в правильному місці. Завдяки любові й турботі, з якою ставляться один до одного члени Церкви, я відчуваю себе частиною великого цілого. Моє життя набрало більшого сенсу. Я знаю, що вкрай важливо залишатися вірною до кінця й не озиратися назад—у колишню темряву й муки сумління.

Лусія Леонардо з Гватемали

  • 23 роки

  • Студентка

  • Другий радник у президентстві Товариства молодих жінок колу

Я маю ті ж проблеми, що і кожна людина мого віку. Що мені слід робити в житті? Що вивчати? З ким одружитися? Як протистояти тиску друзів, які не є членами Церкви й спонукають мене занижувати норми? Іноді так легко впасти у відчай, засумувати чи нервувати.

Євангелія спрямовує моє життя в усіх напрямках. Хоча я все ще маю працювати над певними аспектами, я знаю, чого хочу, і я знаю, куди прямую, завдяки євангелії. Я вдячна за неї, вона дійсно робить мене щасливою. Вона допомагає мені залишатися сильною та допомагати іншим, бо я знаю, що коли мені потрібна допомога, я можу молитися Небесному Батькові.

Харрісон Лумбама із Замбії

  • 46 років

  • Службовець благодійної недержавної організації

  • Президент округу

Все життя мені доводиться зводити кінці з кінцями, і це найважче. Вартість життя набагато більша моїх заробітків. Кожного дня я думаю про те, як заплатити за оренду, скільки залишилося продуктів, як заплатити за школу і т.ін.

Євангелія, яку я зараз знаю, дійсно допомогла мені зберегти здоровий глузд, незважаючи на труднощі. Завдяки дотриманню заповідей і завітів якимось чином я здатний нести свої тягарі. Завдяки дотриманню закону десятини, Небесний Батько благословляв нас і ми ніколи не були голодні, а завдяки Його благодаті нам вдавалося долати життєві перепони. Євангелія стала цілющим бальзамом у життєвих труднощах. Вона дає нам надію на краще майбутнє, якщо ми слухняні й вірні.

Перед яким би випробуванням я не постав, євангелія дає мені відповідь. Без неї в моєму житті просто не було б ні напрямку, ні мети.

Ілюстрації Стіва Кроппа