2009
Ми віримо, що сім’ю встановлено Богом
Жовтень 2009


Спільні заходи

Ми віримо, що сім’ю встановлено Богом

“Сім’я є центральною частиною Творцевого плану для вічної долі Його дітей” (“Сім’я: Проголошення світові”).

Амалікія був злочестивою людиною. Він пообіцяв нефійцям багато всього, якщо вони зроблять його царем. Багато людей повірили йому й зійшли з праведного шляху.

Мороній був полководцем нефійської армії. Він був праведним і вірив у Ісуса Христа. Коли Мороній почув, що Амалікія звів багато людей на манівці, то дуже розсердився. Він знав, що людям загрожує небезпека—втрата свободи.

Мороній розірвав свій плащ і написав на ньому: “В пам’ять нашого Бога, нашої релігії, і свободи, і нашого миру, наших жінок, і наших дітей” (Алма 46:12). Він прив’язав тканину до жердини і назвав це гаслом волі. Потім він молився за народ і ходив серед людей, розмахуючи гаслом волі й закликаючи нефійців приєднатися до нього, щоб захищати свою свободу. (Див. Алма 46:1–21).

Ви живите в той день, коли є такі люди, як Амалікія, які хочуть перешкодити нам виконувати план Небесного Батька. Найважливіша частина цього плану—сім’ї.

Небесний Батько хоче, щоб члени Церкви розуміли Його план для сімей. Перше Президентство і Кворум Дванадцятьох Апостолів склали документ “Сім’я: Проголошення світові”, щоб заявити наші вірування стосовно сімей. Як і гасло волі, Проголошення може спонукати нас пам’ятати і пояснювати наші вірування.

Вправа

Відділіть сторінку Д4 і помістіть її на цупкий папір. Повісьте Проголошення там, де ваша сім’я може його бачити, і пам’ятайте, як важливо зміцнювати одне одного.

Ідеї для проведення спільних заходів

  1. “Сім’я: Проголошення світові”—це сучасне одкровення. Попросіть дітей послухати, скільки разів вони почують слово “відкрив” і його похідні, коли будуть повторювати дев’яте уложення віри. Навчайте їх, що Бог продовжує відкривати Свою волю людям. Таке спілкування, що йде від Бога, називається одкровенням. Роздайте кожній дитині примірник документу “Сім’я: Проголошення світові” і поясніть, що Проголошення—це одкровення, дане в наші дні через обраних Богом служителів. Дайте кожному класу по реченню чи фразі з Проголошення, де не буде вистачати кількох слів. Попросіть їх працювати разом, щоб заповнити пропуски правильними словами. Наприклад: “ є Творцевого плану для вічної долі Його дітей”. Запропонуйте кожному класу встати і хором прочитати напам’ять усю фразу чи речення. Заспівайте перший куплет пісні “Сім’ю створив Господь” (Ліягона, жовт. 2008 р., Д12–Д13). Зверніть увагу на те, що Проголошення про сім’ю—це одкровення від Бога і що нам потрібно розуміти його вчення та втілювати їх у життя. Зберіть примірники Проголошення. Вони будуть вам потрібні на третьому тижні.

  2. “Сім’я: Проголошення світові” навчає про те, яким важливим є шлюб. Запросіть кількох членів приходу чи філії, яких рекомендує єпископ чи президент філії, взяти участь у обговоренні за круглим столом про важливість шлюбу (див. “Обговорення за круглим столом”, Навчати—немає покликання величнішого, [1999], сс. 173–174). Заздалегідь роздайте їм запитання, які ви будете ставити. Приклади: Як Небесний Батько благословив вас і вашу дружину (або вашого чоловіка)? Чи можете ви розповісти історію про те, як певне євангельське вчення допомогло вам бути хорошою дружиною (чи хорошим чоловіком)? Що можуть зараз робити діти, щоб підготуватися до майбутнього шлюбу? Ви можете запропонувати, щоб учасники проглянули документ “Сім’я: Проголошення світові”. Нехай діти по черзі вибирають і читають запитання. Учасники обговорення повинні відповідати без запрошення. Свідчіть про важливість шлюбу у плані Небесного Батька.

Фотоілюстрація Метью Рійєра