2008
Відеоматеріал
Травень 2008 р. року


Відеоматеріал

Демонстрація цього відеоматеріалу відбулася на генеральних зборах Товариства молодих жінок. До нього включено пораду Президента Томаса С. Монсона, а також думки молодих жінок та їх провідника про досвід пошуку й отримання поради від Господа.

Сестра Клейтон

Минулого літа у наших молодих жінок виникло нагальне запитання. Вони хотіли знати офіційну позицію Церкви щодо купальників. Замість того, щоб відповісти їм і висловити свою думку, ми вирішили бути мудрішими провідниками і запропонували звернутися до Джерела. Вони могли запитувати, вони могли самі шукати відповідь, відчути сам процес, зрозуміти, як воно є і як це працює—особисто шукати і здобувати інформацію з небес,—щоби вони могли потім користуватися цим принципом у своєму житті.

Перша молода жінка

Коли ми взялися за це, я подумала собі: “Гаразд, це просто ще одне домашнє завдання”.

Друга молода жінка

Здобутий досвід допоміг мені наблизитися до Небесного Батька.

Перша молода жінка

Це допоможе мені з моїми власними дочками, коли я виросту.

Третя молода жінка

Коли я по-справжньому почала шукати відповідь, вона надійшла дуже швидко.

Сестра Клейтон

Коли ми поглянули на це з точки зору доктрини, то не знайшли істотнішого джерела, ніж Писання.

Третя молода жінка

Спочатку я дуже старалася знайти відповідь у Писаннях, але чомусь не знаходила.

Перша молода жінка

Та коли я заглибилася у предмет, то відчула, що хочу більше дізнатися і зрозуміти.

Третя молода жінка

Я все перебирала ці уривки з Писань про скромність, як той, що “доброчесна жінка скромна”, і спочатку мене це не зачіпало. А ще я молилася, я чекала конкретної відповіді в молитві, а її все не було. А тоді я збагнула—вже коли отримала відповідь,—що молитва лише приносила Духа, а в Писаннях весь час була відповідь, просто [скромність] це питання ставлення.

Друга молода жінка

Я отримала певні відповіді, але, звісно, вони були не дуже конкретними, адже я завжди маю сама щось робити і сама вчитися.

Третя молода жінка

Я гадала, що мені скажуть: “Оце ти можеш одягати. А це одягати не можна”. Я не хотіла такого, бо вибір же мав бути за мною, а в мене не було конкретних правил. Але тепер я по-справжньому вдячна, що отримала саме таку відповідь, бо її, як на мене, краще можна застосувати до всіх дівчат по всьому світу.

Перша молода жінка

Я відчула, що наближаюся до Небесного Батька, і серце переповнюється, особливо, до цих дівчат, які шукають, які пройшли через усе це, аби знайти відповіді,—це почуття до них переповнювало моє серце. Я всіх їх надзвичайно люблю.

Сестра Клейтон

Ми взялися за це всі разом, і ділилися своїми почуттями, отримували натхнення і відчували вплив Духа, і ми змінилися. Вони дізналися, що Небесному Батькові небайдуже те, що небайдуже їм. Вони дізналися, що Він любить їх. Вони побачили, що Він слухає і відповідає, про що б вони не питали.

Третя молода жінка

Здається, завдяки цьому всьому я усвідомила, що отримувати відповіді можна не раз на все життя, а що це те, чим ми можемо постійно користуватися. І щоб отримувати ці відповіді, я маю бути непохитною у своїх молитвах і читанні Писань, робити так, щоб Дух постійно був поруч.

Перша молода жінка

Я можу молитися Йому завжди, коли є потреба, і Він чує, що б не сталося. Він завжди поруч і Він завжди допомагає мені, в будь-якій ситуації.

Друга молода жінка

Якщо мені сумно або потрібна допомога, я можу звернутися до Нього.

Перша молода жінка

Я знаю, хто я така, і я знаю, що я відстоюю і як почуваюся, коли ношу відповідний одяг. І я знаю, що якщо я одягаюся скромно, то це наближає мене до Небесного Батька і до Святого Духа.

Третя молода жінка

Дивовижно усвідомлювати, озираючись назад, наприклад, читаючи щоденник, що майже кожен день я отримувала відповіді на свої молитви і що Господь відповідав на запитання.

Президент Томас С. Монсон

Ми можемо знаходити істину в Писаннях, у вченнях пророків, порадах батьків і з натхнення, яке приходить, коли ми прихиляємо коліна і шукаємо допомоги в Бога.

Іноді найкращі відповіді, які молодь може знайти на життєві запитання, даються, коли вони стоять на колінах, прикликаючи нашого Небесного Батька.

І я свідчу, що якщо вони пам’ятатимуть, що Господь не обійде їх увагою і відповість на молитви, то зможуть подолати будь-яке випробування на шляху.