2007
Додаткові ідеї для проведення спільних заходів, грудень 2007 р.
Грудень 2007 р. року


Додаткові ідеї для проведення спільних заходів, грудень 2007 р.

Провідники Початкового товариства можуть використовувати подані додаткові ідеї для проведення спільних заходів разом з тими, що надруковані в журналі Ліягона за грудень 2007 р. Урок, вказівки та вправи, яким відповідають дані ідеї, можна знайти в статті “Найбільший дар” на сторінках Д4 і Д5 дитячого розділу цього випуску.

  1. Покажіть три подарунки у святковій обгортці. Скажіть дітям, що на Різдво ми відзначаємо дар пришестя Ісуса Христа на землю (див. Іван 3:16). Поясніть, що, прийшовши на землю і пообіцявши повернутися, Ісус дав нам три чудові дари. Скажіть їм, що, відповідаючи на запитання про Ісуса Христа, вони можуть дізнатися, що це за дари. (Перед уроком напишіть великим шрифтом слова мир, щастя і любов, а тоді розріжте кожне слово на шматочки головоломки). Запросіть трьох дітей тримати пакунки. Поясніть, що за правильну відповідь на кожне запитання діти отримуватимуть шматочок головоломки, що скаже їм, що це за дари. Ставте, наприклад, такі запитання: “Хто є матір’ю Ісуса?” (Марія), “Хто є батьком Ісуса?” (Небесний Батько), “Де ми можемо прочитати про Ісуса?” (у Писаннях), “Коли ми причащаємося, що символізує хліб?” (тіло Ісуса). Кожного разу, коли дається правильна відповідь, давайте шматочок головоломки, яка відповідає цій коробці, дитині, яка тримає її. Нехай групи дітей разом складуть головоломку і дізнаються слово. Наприкінці гри на коробках мають з’явитися слова мир, щастя і любов.

    Коли діти зберуть слова, нехай вони відкриють пакунки. Всередині кожного лежить ключове слово й посилання на Писання: мир—Іван 14:27, щастя—Мосія 2:41, любов—Іван 15:13. Нехай дитина, яка тримає коробку, зачитає відповідний вірш. Заспівайте пісню чи гімн про Спасителя і свідчіть про мир, щастя і любов, які приходять завдяки наслідуванню Його.

  2. Щоби більше дізнатися про Віфлеєм, розділіть Початкове товариство на три групи. Дайте кожній групі щось одне: карту Святої Землі (міститься в Біблії або має бути в бібліотеці будинку зборів), посилання на Михей 5:1 та посилання на Іван 6:51. Нехай перша група покаже місцезнаходження Віфлеєма. Нехай друга група прочитає Михей 5:1 і скаже, що Ісус мав народитися у Віфлеємі за планом нашого Небесного Батька. Нехай третя група прочитає Іван 6:51 і пояснить, чому Ісус є Хлібом Життя. Скажіть дітям, що значення слова Віфлеєм—це “Дім хлібу”. Зауважте, що Хліб Життя народився в Домі хлібу.

    Вивчіть перший куплет гімну “О ти, містечко Віфлеєм” (Гімни, № 123) або іншого Різдвяного гімну. Опишіть, як міг виглядати Віфлеєм у ніч народження Ісуса. Скажіть, як люди, починаючи з Адама і Єви, чекали на пришестя Христа на землю. Люди сподівалися, що Він прийде, а дехто боявся, що Він може не прийти.

    Нехай діти намалюють Віфлеєм (див. “Заняття із застосуванням малювання”, Навчати —немає покликання величнішого [2000], с. 162). Свідчіть, що Ісус Христос, прийшовши на землю, виконав пророцтва й дав нам можливість знову жити з Богом.