2007
Віра сім’ї
Липень 2007 року


Спільні заходи

Віра сім’ї

“Щастя в сімейному житті може досягатися найкраще, коли сім’я основується на вченнях Господа Ісуса Христа” (“Сім’я: Проголошення світові”, Ліягона, жовт. 2004 р., с. 49).

Коли місіонери приїхали в місто, де жив Вільям Джарвіс у графстві Ланкашир, Англія, були такі люди, які намагалися перешкоджати місіонерам у проповідуванні. Але місіонерів це не зупинило, і Вільям з дружиною приєднався до Церкви.

Сім’я Вільяма залишила Англію й вирушила до Америки в 1859 році. Через 13 тижнів плавання парусним судном, а потім після тривалої подорожі залізницею з численними пересадками, вони разом з іншими іммігрантами об’єдналися у загін з ручними візками під керівництвом Джорджа Роулі. Вільям тягнув ручний візок більше, ніж 1600 км.

Джейн захворіла й померла. Загону вкрай було необхідно знайти їжу, тож Вільям залишився, щоб поховати свою дружину. Двоє навернених зі Швеції залишилися, щоб допомогти йому.

Коли чоловіки знову вирушили в дорогу, вони побачили, що до них наближається кілька індіанців. Вільям занепокоївся. Уявіть його полегшення, коли виявилося, що індіанці налаштовані дружелюбно. Вони посміялися, що чоловікам потрібно було впрягатися у візки. Після цього вони самі впряглися у візки й тягнули їх, поки не наздогнали загін! Онук Вільяма писав: “Їхні серця переповнювалися вдячністю за таке добре ставлення”. (Див. Jeston Jarvis, A Short Sketch of the Life of William Jarvis.)

У липні ми святкуємо прихід піонерів у долину Солоного озера. Піонери виявили велику віру. Вільям Джарвіс мав віру. Він був взірцем для своєї сім’ї. У вашій сім’ї також є взірці віри, і ви також можете бути взірцем віри. Коли ваша сім’я з вірою йде за Ісусом, ви матимете благословення.

Вправа

Відділіть сторінку Д4 й виріжте листочки. Виріжте дерево і приклейте на цупкий папір. Напишіть на листочку ім’я одного з родичів. (Ви можете обвести і вирізати більше листочків). Приклейте листочки на сімейне дерево. Ви можете вписати родичів по батьковій лінії з одного боку дерева, а по маминій—з іншого боку. Ви можете написати на листочку своє ім’я і прикріпити його на стовбур, оскільки ви належите до обох ліній сім’ї!

Ідеї для проведення спільних заходів

  1. 1. Зіграйте у гру “Хто ти?” Нехай кілька дітей представляють сім’ї з Писань, наприклад, Адама і Єву, Легія і Сарію або Йосипа і Марію. Допоможіть їм відповідати “так” або “ні” на запитання про сім’ю. Дитина може запитати: “Чи твоя сім’я з Книги Мормона?” Коли відгадають кожну сім’ю, розкажіть про сім’ю і покажіть, де ця сім’я знаходиться в Писаннях. Попросіть дітей подумати про одну з хороших якостей певної сім’ї, яку вони хотіли б мати у своїй сім’ї. Наприклад: “Я б хотів, щоб моя сім’я ішла за Богом так, як сім’я Легія і Сарії”. Прочитайте з сьомого абзацу документу “Сім’я: Проголошення світові” такі слова: “Щастя в сімейному житті може досягатися найкраще, коли сім’я основується на вченнях Господа Ісуса Христа”. Свідчіть про велике значення праведних сімей.

  2. 2. За кілька тижнів до проведення цього заняття попросіть старших дітей підготуватися і розповісти про перших членів їхньої сім’ї, які приєдналися до Церкви. Якщо можливо, виберіть дітей із сімей, які в Церкві вже кілька поколінь, а також дітей, сім’ї яких нещодавно навернулися до Церкви. (Або ви можете розповісти історії про провідників Церкви, наприклад, про Бригама Янга і Парлі П. Пратта з уроку 13 підручника Початкове товариство 5). Зробіть перелік якостей, які необхідні були людям для того, щоб приєднатися до Церкви 150 років тому. Складіть ще один перелік якостей, необхідних людям для того, щоб приєднатися до Церкви у наш час. Зверніть увагу на подібності. Свідчіть про благословення, що сім’ї отримують завдяки євангелії.