2007
Перша з тисячі душ
Березень 2007


Перша з тисячі душ

Разом з напарницею ми служили в місії Фукуока, в Японії, і працювали в місцевості під назвою Касуга, розташованій біля станції Кумамото. Люди, які жили в цій місцевості, дуже скептично ставилися до релігії. Але, знаючи це, наш президент місії сказав: “В Кумамото є тисяча людей, підготовлених Господом. Будь ласка, знайдіть їх”.

Одного дощового дня ми вирішили спробувати знайти Нобору Ямагату, неактивного члена Церкви, з яким ми раніше не були знайомі. Підходячи до його дому, ми помітили табличку з написом: “Ніякого релігійного проповідування”. Таке застереження є поширеним у японській культурі. Але, прислухаючись до спонукання Духа, ми постукали у двері.

Двері відчинила мати брата Ямагати і сказала нам, що її сина немає у місті. Далі вона сказала, що буде привітною до кожного, хто був з ним якось пов’язаний, як це прийнято в японських сім’ях, і тому вона впустила нас. Але, незважаючи на зовнішню гостинність, вираз її обличчя був загрозливим.

Коли ми сіли, вона застерегла: “Я нічого не хочу чути про релігію”. Потім вона почала говорити сама і розповіла, якими важливими є певні цінності в її житті.

На наш подив, вона говорила про віру, любов і Заповіді блаженства, і ми скористалися можливістю сказати їй, що ці цінності є важливими і для нас. Ми розповіли про славетне видіння, яке Джозеф Сміт мав завдяки своїй вірі. І ми описали важливість Книги Мормона у Відновленні євангелії.

Було цікаво спостерігати зміну, що відбувалася з пані Ямагатою, поки вона слухала наше послання. По її щоках котилися сльози, коли ми свідчили про божественність Ісуса Христа і про Відновлення євангелії через Джозефа Сміта. Вона відповіла: “Джозеф Сміту пощастило”.

Коли ми нарешті попрощалися, її обличчя сяяло, а очі випромінювали радість. Вона сказала: “Дякую, що зайшли сьогодні. Мабуть, це мій син направив вас до мене”. Ми потиснули їй руку, а вона жартома сказала: “Сьогодні я не митиму руку!”

Коли ми йшли додому, то зрозуміли, що ця жінка була однією з тих, хто, за словами президента місії, був готовий отримати євангелію. Звичайно ж Дух підготував її серце, щоб почути наше послання, і ми знали, що вона була першою з тисячі душ, які нам потрібно було знайти.