2006
Храми існують для сімей
Листопад 2006


Храми існують для сімей

Якщо ви будете приходити до храму, то почнете любити свою сім’ю ще більше, ніж раніше.

Як про це щойно сказав Президент Хінклі, 123-й храм Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів нещодавно було освячено Президентом Хінклі в Сакраменто, шт. Каліфорнія. Цей прекрасний храм служить для понад 80 тис. прекрасних, енергійних членів Церкви в Сакраменто і прилеглих регіонах. Понад 168 тис. відвідувачів побували у храмі під час днів відкритих дверей. Їм розповіли, що в цих величних будівлях члени Церкви можуть наближатися до Ісуса Христа більше, ніж у будь-якому іншому місці в світі. Наші члени Церкви знають, що через Нього вони можуть знайти мир і надію, які будуть підтримувати їх та їхні сім’ї в сучасному неспокійному світі.

Якщо ви будете приходити до храму, то почнете любити свою сім’ю ще більше, ніж раніше. Храми існують для сімей. Коли ми з дружиною Карен почали більше служити у храмі, наша любов одне до одного й до наших дітей зросла. І це ще не все. Ми стали більше любити батьків, братів і сестер, дядьків, тіток, двоюрідних братів і сестер, предків, а особливо онуків! Це дух Іллі, який є духом сімейно-історичної роботи, який під натхненням Святого Духа спонукає до того, щоб серця батьків повернулися до дітей, а серця дітей повернулися до батьків. Завдяки силі священства чоловік і дружина запечатуються разом; діти запечатуються до своїх батьків на вічність, отже, сім’ї стають вічними і смерть не зможе їх розділити.

Коли ми з дружиною були молодими батьками і в нас були малі діти, ми поставили перед ними завдання вивчити напам’ять Уложення віри. Призом, або нагородою, за виконання завдання був розважальний захід з татом. Ми були раді, що троє наших старших синів виконали завдання. Коли наш семирічний син нарешті вивчив усі 13 уложень віри, ми сіли з ним, щоб визначити дату і розвагу. Я був настільки зайнятий на роботі, заходах і в церковних покликаннях, що не міг провести з сином вечір у найближчі два тижні. Це його дуже засмутило. Однак потім я знайшов у місті, де ми жили, боулінг, що працював цілодобово. Ми швидко вибрали день і вирішили провести свій захід о 5 ранку. Ми запланували піднятися о 4, поснідати і поїхати до міста.

Коли настав той день, я відчув, як хтось рано-вранці штурхає мене у плече. Намагаючись розплющити очі, я почув, як син запитує: “Тату, вже пора?” Я поглянув на будильник. Він показував лише другу ночі!

“Іди спати, синку,—сказав я.—Ще рано”.

За годину сталося те ж саме: “Тату, вже пора йти?” Після того як я відправив його спати вдруге, то вже не міг не перейнятися його збудженням.

Тоді о 4 ранку ми піднялися, щось поїли й поїхали в боулінг. Ми чудово провели час.

На жаль, я не можу похвалитися, що регулярно проводив з дітьми такі незабутні заходи. Я належу до тих батьків, які хочуть повернути час назад і щось змінити.

Як і ви, я не хочу втратити жодного з моїх дітей. Я хочу бути з моєю сім’єю вічно. Храм дає нам ще одну надію на неперервне покращення наших стосунків навіть після цього життя. Запечатування, що дарується у храмі, обіцяє нам додаткові благословення.

“Пророк Джозеф Сміт проголосив—і він ніколи не викладав більш втішаючого вчення,—що вічне запечатування вірних батьків і божественне обіцяння, дане їм за доблесне служіння Справі Істини, спасе не лише їх, але і їхніх нащадків”. Проте, одна з овець може заблудити, але око Пастиря буде над нею, і раніше чи пізніше вона відчує дотик Божественного Провидіння, яке слідкує за нею і повертає назад до отари. Чи у цьому житті, чи у наступному вони повернуться. Вони платитимуть свій борг справедливості; вони страждатимуть через свої гріхи, і, можливо, крокуватимуть тернистим шляхом, але, якщо той шлях нарешті приведе їх, як грішного блудного сина, до батька з люблячим і всепрощаючим серцем, додому, тоді болісний досвід не буде марним”1.

Хіба ці твердження не вселяють надію в батьків, чиї діти запечатані з ними?

Давайте подивимося на інші благословення, що дає храм. Дім Господа—це прихисток від світу. Члени Церкви в Сакраменто поділилися такими відгуками своїх гостей, які прийшли на дні відкритих дверей: “Іноді потрібно вирішити стільки проблем і так багато всього вимагає [нашої] уваги одночасно, що ми просто не в змозі ясно мислити. Здається, що в храмі пил суєтності осідає, туман і марево розвіюються, і ми можемо побачити те, чого не могли побачити раніше”2.

Целестіальна кімната у храмі є особливим місцем миру, спокою і краси. Вона—спокійні небеса, де людина може поміркувати, подумати, помолитися і відчути любов Небесного Батька і Спасителя. Коли ми розмірковуємо і заглиблюємося в думки у храмі, то наші думки самі собою зосереджуються на членах нашої сім’ї.

У 2 Самуїловій 22:7 ми читаємо слова Давида: “В тісноті своїй кличу до Господа, і до Бога свого я волаю,—І він почує мій голос із храму Свого, і в ушах Його зойк мій”. Храм—це місце особистого одкровення, що благословить нас у виконанні наших завдань.

Президент Хінклі сказав нам, що “як наш Викупитель віддав Своє життя, принісши Себе в жертву за всіх людей, і через це став нашим Спасителем, так і ми, виконуючи цю роботу у храмі за померлих, стаємо, до певної міри, спасителями для тих, хто по той бік завіси, у кого немає можливості розвиватися, якщо за них не буде кимось виконана робота на землі”3.

Ми надаємо це величне служіння, бо наш зв’язок з померлими братами і сестрами в буквальному розумінні стає більш тісним.

Храм—це місце пізнання Батька і Сина. Це місце, де ми відчуваємо присутність Бога. Пророк Джозеф Сміт звернувся з проханням: “Я раджу всім… глибше занурюватися в таємниці Божества”4. І де ми маємо їх шукати? В домі Божому.

Давайте станемо народом, який ходить у храм і любить храм. Я свідчу, що храми існують для сімей. Я також свідчу, що все у храмі свідчить про Ісуса Христа. Його приклад любові й служіння відчувається там. Храм—святий дім. Я знаю, що Він —Син Божий, наш Викупитель, Посередник і наш Заступник перед Батьком. Він любить нас і хоче, щоб наші сім’ї були щасливі й були разом навіки. Він хоче, щоб усі ми були активними у Його храмі.

В ім’я Ісуса Христа, амінь.

Посилання

  1. Orson F. Whitney in Conference Report, Apr. 1929, 110.

  2. Boyd K. Packer, “The Holy Temple,” Tambuli, June 1992, 23; Ensign, Feb. 1995, 36.

  3. Discourses of President Gordon B. Hinckley, Volume 2: 2000–2004 (2005), 265.

  4. History of the Church, 6:363.