Генеральна конференція
Сестри в Сіоні
Жовтнева генеральна конференція 2020 р.


Сестри в Сіоні

Ви будете важливою силою у збиранні Ізраїля та у створенні народу Сіону.

Мої улюблені сестри, я благословенний можливістю виступати під час цього чудового періоду у світовій історії. Щодня ми наближаємося до славетного моменту, коли Спаситель, Ісус Христос, прийде знову на землю. Ми дещо знаємо про жахливі події, які стануться перед Його пришестям, і все ж наші серця наповнюються радістю і впевненістю від знання про славетні обіцяння, які буде виконано перед Його поверненням.

Як улюблені дочки Небесного Батька і як дочки Господа Ісуса Христа в Його царстві 1 , ви будете відігравати значну роль у важливі часи, що настануть. Ми знаємо, що Спаситель прийде до народу, який було зібрано і підготовлено жити так, як жив народ у місті Еноха. Народ у цьому місті був об’єднаний у вірі в Ісуса Христа і став настільки чистим, що їх було забрано на небо.

Ось даний через одкровення Господом опис того, що станеться з народом Еноха і що станеться у цьому останньому розподілі повноти часів:

“І прийде день, коли земля спочине, але до того дня небеса потемніють, і завіса темряви вкриє землю; і небеса здригнуться, і також земля; і великі страждання будуть серед дітей людських, але Мій народ Я збережу;

І праведність пошлю Я з небес; а істину пошлю Я з землі, щоб свідчити про Мого Єдинонародженого, Його воскресіння з мертвих; так, і також воскресіння всіх людей; і Я зроблю так, що праведність та істина вимиватимуть землю, неначе потопом, щоб зібрати Моїх вибраних з чотирьох чвертей землі, до того місця, яке Я приготую, до Святого Міста, щоб Мій народ міг підперезати стегна свої і чекати на час Мого пришестя; бо там буде Моя скинія, і воно буде називатися Сіон, Новий Єрусалим.

І Господь сказав Еноху: Тоді ти і все твоє місто зустрінуть їх там, і ми приймемо їх у наше лоно, і вони побачать нас; і ми кинемося їм на шиї, а вони кинуться нам на шиї, і ми цілуватимемо один одного.

І там буде Моя оселя, і це буде Сіон, який вийде з усіх створінь, які Я зробив; і протягом тисячі років земля спочиватиме” 2 .

Ви, сестри, ваші дочки, ваші онучки і жінки, яких ви підтримували, будуть відігравати важливу роль у створенні цього суспільства людей, які об’єднаються у славетній взаємодії зі Спасителем. Ви будете важливою силою у збиранні Ізраїля та у створенні Сіону, народу, який буде жити у мирі в Новому Єрусалимі.

Господь через Своїх пророків дав вам обіцяння. На початку існування Товариства допомоги пророк Джозеф Сміт сказав сестрам: “Якщо ви житимете згідно зі своїми привілеями, ангели не будуть стримані від того, щоб бути вам за товаришів 3 .

У вас є цей чудовий потенціал, і ви готуєтеся для цих благословень.

Президент Гордон Б. Хінклі сказав:

“Сестри, … вам відведено не другорядне місце у плані нашого Батька для вічного щастя і благополуччя Його дітей. Ви---абсолютно необхідна частина цього плану.

Без вас цей план нездійсненний. Без вас вся ця програма була б зведена нанівець. …

Кожна з вас є дочкою Бога, обдарованою божественним правом первородства” 4 .

Наш сучасний пророк, Президент Рассел М. Нельсон, так описав роль, яку ви відіграєте у підготовці до пришестя Спасителя:

“Було б неможливо виміряти вплив … жінок і не лише в сім’ях, а і в Церкві Господа—як дружин, матерів і бабусь; як сестер і тіток; як вчителів і провідників; і особливо як чудових прикладів і щирих захисниць віри.

Це відбувалося в кожному розподілі, починаючи від днів Адама і Єви. Проте жінки цього розподілу відрізняються від жінок будь-якого іншого розподілу, тому що цей розподіл відрізняється від будь-якого іншого розподілу. Ця відмінність приносить як привілей, так і відповідальність” 5 .

Цей розподіл відрізняється тим, що Господь вестиме нас, щоб ми стали підготовленими, аби бути подібними до міста Еноха. Через Своїх апостолів і пророків Він описав, якими будуть результати перетворення у народ Сіону.

Старійшина Брюс Р. Мак-Конкі навчав:

“[Час Еноха] був часом злочестивості та зла, часом темряви та повстання, часом війни та запустіння, часом, що веде до очищення землі водою.

Енох, однак, був вірним. Він “бачив Господа” і говорив з ним “лице до лиця”, як одна людина розмовляє з іншою (Мойсей 7:4). Господь послав його проголошувати покаяння світу й уповноважив його “христити в імʼя Батька і Сина, Який сповнений благодаті та істини, і Святого Духа, Який несе свідчення про Батька і Сина” (Мойсей 7:11). Енох уклав завіти і зібрав разом істинно віруючих, всі вони стали настільки вірними, що “Господь прийшов і перебував зі Своїм народом, і вони перебували в праведності” і їх було благословлено з висоти. “І Господь назвав Свій народ Сіон, тому що вони були одного серця і одного розуму, і перебували в праведності; і не було бідних серед них” (Мойсей 7:18). …

У Писаннях сказано, що після того, як Господь назвав Свій народ Сіоном, Енох “збудував місто, яке було названо Місто Святості, саме Сіон”, і цей Сіон “було забрано на небеса”, де “Бог прийняв його у Своє власне лоно; і відтоді пішла чутка: Сіон втік” (Moйсей 7:19, 21, 69). …

Цей самий Сіон, який було забрано на небеса повернеться, … коли Господь знову приведе Сіон, його мешканці приєднаються до нового Єрусалиму, який у той час буде встановлено” 6 .

Якщо минуле---це пролог, то під час пришестя Спасителя тих дочок, які віддані своїм завітам з Богом, буде більше половини серед тих, хто підготовлений вітати Його, коли Він прийде. Та якою б не була та кількість, ваш внесок у створення єдності серед людей, підготовлених для цього Сіону, буде набагато більшим половини.

Скажу вам, чому я вірю, що буде саме так. У Книзі Мормона є розповідь про народ Сіону. Ви пам’ятаєте, що це сталося після того, як воскреслий Спаситель навчав їх, виявив до них любов і благословив їх: “Не було суперечок на цій землі через любов Бога, яка жила в серцях людей” 7 .

З власного досвіду я дізнався, що дочки Небесного Батька мають дар вгамовувати суперечки і сприяти праведності завдяки своїй любові до Бога, а також допомагаючи розвивати любов до Бога тим, кому вони служать.

Я бачив це, коли був юнаком і наша маленька філія збиралася у моєму домі дитинства. Мій брат і я були єдиними носіями Ааронового священства, а мій батько---єдиним носієм Мелхиседекового священства. Президентом Товариства допомоги була навернена, чоловік якої був нерадий її церковному служінню. Всі літні жінки, які були членами Церкви, не мали у своїх сімʼях носіїв священства. Я спостерігав за тим, як моя мати і ці сестри вірно любили і заохочували одна одну та піклувалися одна про одну. Зараз я розумію, що мав можливість побачити ранній проблиск Сіону.

А далі я дізнавався про цей вплив вірних жінок у маленькій церковній філії у місті Альбукерке, штат Нью-Мексико. Я спостерігав, як дружина президента філії, дружина президента округу і президент Товариства допомоги зігрівали серце кожного, хто вперше приходив, і кожного наверненого. У ту неділю, коли я поїхав з Альбукерке після двох років, у які я спостерігав там за впливом сестер, було створено перший кіл. Тепер Господь встановив там храм.

Потім я переїхав до Бостона, де служив у президентстві округу, в який входили маленькі філії, розкидані по території двох штатів. Траплялися непорозуміння, які неодноразово були вирішені люблячими жінками, які вміли пробачати і допомагали пом’якшувати серця. У ту неділю, коли я поїхав з Бостона, член Першого Президентства організував перший кіл у Массачусетсі. Тепер там є храм, він близько до того місця, де колись жив президент округу. Йому допомогли повернутися до активності в Церкві, а пізніше покликали служити президентом колу, а потім президентом місії, і все це відбувалося під впливом вірної і люблячої дружини.

Сестри, вам дано благословення бути дочками Бога з особливими дарами. Ви взяли з собою у земне життя духовну здатність підтримувати інших і вести їх до вищої любові і чистоти, які допоможуть їм жити разом у спільноті Сіону. Невипадково девізом Товариства допомоги, першої церковної організації саме для дочок Небесного Батька, є “Милосердя ніколи не минає”.

Милосердя---це чиста любов Христа. І саме віра в Нього і всі наслідки Його нескінченної Спокути готують вас і тих, кого ви любите і кому служите, до небесного дару---жити у спільноті довгоочікуваного та обіцяного Сіону. І там ви будете сестри в Сіоні, улюбленими особисто Господом і тими, кого ви благословили.

Я свідчу, що ви---громадяни Господнього царства на землі. Ви---дочки люблячого Небесного Батька, Який послав вас у світ з унікальними дарами, які ви обіцяли використовувати для благословення інших. Я обіцяю вам, що Господь буде вести вас за руку за допомогою Святого Духа. Він піде перед вами, коли ви допомагатимете Йому готувати Його народ стати Його обіцяним Сіоном. Я свідчу про це у священне ім’я Ісуса Христа, амінь.