2010–2019
Ми можемо чинити краще і бути кращими
Квітнева генеральна конференція 2019 р.


Ми можемо чинити краще і бути кращими

Зробіть свою зосередженість на щоденному покаянні настільки невід’ємною складовою свого життя, щоб ви могли застосовувати священство з більшою силою, ніж будь-коли раніше.

Мої дорогі брати, мене надихає вигляд цього великого зібрання Господнього батальйону носіїв священства. Яка ви потужна сила на добро! Ми любимо вас. Ми молимося за вас. І ми глибоко вдячні за вас.

Недавно я відчув бажання звернутися до настанови Господа, даної через Пророка Джозефа Сміта: “Не говори цьому поколінню нічого іншого, крім покаяння”1. Це проголошення часто повторюється в Писаннях2. Воно викликає закономірне запитання: “Чи всім треба каятися?” Відповідь: так!

Забагато людей вважають покаяння покаранням, чимось, чого слід уникати, окрім найсерйозніших випадків. Але це відчуття, що вас карають, приходить від Сатани. Він намагається не дати вам покладатися на Ісуса Христа3, Який стоїть з відкритими обіймами4, сподіваючись і будучи готовим зцілити, пробачити, очистити, зміцнити, звільнити та освятити нас.

Слово, яке означає покаяння, у Новому Завіті грецькою звучить як метаноо. У цьому слові префікс мета- означає “зміна”. Суфікс -ноо пов’язано з грецькими словами, які означають “розум”, “знання”, “дух” і “дихання”5.

Тому, коли Ісус просить нас із вами “покаятися”6, Він запрошує нас змінити наш розум, наші знання, наш дух і навіть те, як ми дихаємо. Він просить нас змінити те, як ми любимо, думаємо, служимо, проводимо час, ставимося до наших дружин, навчаємо наших дітей і навіть піклуємося про наші тіла.

Ніщо так не звільняє, не облагороджує і не є таким поворотним у нашому індивідуальному розвитку, як регулярна, щоденна зосередженість на покаянні. Покаяння---це не подія, це---процес. Це ключ до щастя і відчуття спокою. У поєднанні з вірою, покаяння дає нам можливість відчути силу Спокути Ісуса Христа7.

Незалежно від того, чи ви старанно йдете шляхом завітів, чи послизнулися на тому шляху або зійшли з нього, чи не можете навіть побачити його з вашого нинішнього стану, я благаю вас, покайтеся. Відчуйте зміцнюючу силу щоденного покаяння, яка полягає в тому, що ви потроху щодня чините краще і стаєте кращими.

Коли ми вирішуємо покаятися, ми вирішуємо змінитися! Ми дозволяємо Спасителю перетворити нас на кращу версію самих себе. Ми вибираємо духовно зростати і мати радість—радість викуплення у Ньому8. Коли ми вибираємо покаятися, ми вибираємо стати більше схожими на Ісуса Христа9!

Брати, нам слід чинити краще і бути кращими, оскільки ми беремо участь у битві. Битва з гріхом---реальна. Супротивник помножує свої зусилля, аби похитнути свідчення і зупинити роботу Господа. Він озброює своїх помічників потужною зброєю, щоб не дати нам відчути радість і любов Господа10.

Покаяння---це єдиний спосіб уникнути нещастя, викликаного пастками супротивника. Господь не очікує від нас досконалості на цьому етапі нашого вічного розвитку. Але Він таки очікує, що ми будемо постійно ставати чистішими. Щоденне покаяння---це шлях до чистоти, а чистота дає силу. Особиста чистота може зробити з нас потужне знаряддя у руках Бога. Наше покаяння---наша чистота---дасть нам силу допомагати збирати Ізраїль.

Господь навчав Пророка Джозефа Сміта, “що права священства нерозривно повʼязані з силами небес, і сили небес не можуть контролюватися й управлятися інакше, як тільки за принципами праведності”11.

Ми знаємо, що дасть нам кращий доступ до сил небес. Ми також знаємо, що заважає нашому розвитку---що нам слід припинити робити, аби покращити наш доступ до сил небес. Брати, з молитвою прагніть зрозуміти, що заважає вам покаятися. Визначте, що перешкоджає вам покаятися. А потім змінюйтеся! Покайтеся! Усі ми можемо чинити краще і бути кращими, ніж ми були раніше12.

Є конкретні способи, з допомогою яких ми можемо з великою вірогідністю стати кращими. Один із них---це те, як ми ставимося до наших тіл. Я вражений дивом людського тіла. Це дивовижне творіння, необхідне для нашого поступового руху до нашого кінцевого розвитку божественного потенціалу. Ми не можемо розвиватися без нього. Давши нам дар тіла, Бог дозволив нам зробити важливий крок у напрямку того, щоб ми ставали більш подібними до Нього.

Сатана розуміє це. Він засмучений через те, що його доземне відступництво назавжди завадило йому отримати цей привілей, привівши його до незмінного стану заздрощів та образи. Тому багато, якщо не більшість, спокус, яким він піддає нас, змушують нас неправильно використовувати наші тіла або тіла інших людей. Оскільки Сатана нещасний без тіла, він хоче, щоб ми були нещасні завдяки тому, що маємо його13.

Ваше тіло---це ваш особистий храм, створений, щоб у ньому перебував ваш вічний дух14. Ваша турбота про цей храм є важливою. І тому я запитую вас, брати: чи одягаєте ви своє тіло і піклуєтеся про нього більше з метою сподобатися світу ніж зробити приємне для Бога? Ваша відповідь на це запитання є прямим посланням Йому про ваші почуття стосовно Його незрівнянного дару для вас. Стосовно шанування наших тіл, брати, я вважаю, що ми можемо чинити краще і бути кращими.

Ще одна можливість чинити краще і бути кращими полягає в тому, як ми шануємо жінок у нашому житті, починаючи з наших дружин і дочок, наших матерів і сестер15.

Кілька місяців тому я отримав сповненого розпачу листа від дорогої сестри. Вона написала: “[Ми з дочками] відчуваємо, що ми у запеклому змаганні за неподільну увагу наших чоловіків і синів, враховуючи цілодобове оновлення результатів спортивних змагань, змін на фондовому ринку, відеоігри [та] безкінечний аналіз і перегляд усіх видів спорту, [які лише можна уявити]. Здається, що для наших чоловіків і синів ми втрачаємо наші місця у першому ряду, оскільки місця в їхньому першому ряду постійно зайняті [спортом та іграми]”16.

Брати, ваш перший і найголовніший обов’язок як носіїв священства---це любити вашу дружину і піклуватися про неї. Станьте єдиними з нею. Будьте її партнером. Зробіть так, щоб їй було легко хотіти бути вашою. Жодне хобі в житті не має бути для вас важливішим, ніж створення з нею вічних стосунків. Ніщо по телебаченню, на мобільному пристрої чи комп’ютері не може бути важливішим, ніж її благополуччя. Перегляньте, як ви проводите свій час і куди спрямовуєте свою енергію. Це покаже вам, де ваше серце. Моліться, щоб ваше серце було налаштоване на серце вашої дружини. Прагніть принести їй радість. Прагніть почути її пораду і прислухатися до неї. Її порада покращить ваші вчинки.

Якщо вам слід покаятися в тому, як ви ставилися до найближчих вам жінок, почніть зараз. І пам’ятайте, що це ваша відповідальність---допомагати жінкам у вашому житті отримати благословення, які приходять через дотримання Господнього закону цнотливості. Ніколи не будьте причиною, з якої жінка не зможе отримати свої храмові благословення.

Брати, нам усім потрібно каятися. Нам слід піднятися з дивану, відкласти пульт і пробудитися з нашого духовного сну. Час зодягнутися в повну Божу зброю, щоб ми могли долучитися до найважливішої роботи на землі. Прийшов час “устром[ити наші] серпи, і [жати] з усією [нашою] міццю, розумом і силою”17. Сили зла ніколи не лютували запекліше, ніж сьогодні. Як слуги Господа, ми не можемо спати, поки вирує ця битва.

Ваша сім’я потребує вашого провідництва і любові. Вашому кворуму і членам ваших приходів чи філій потрібна ваша сила. І всі, хто вас зустрічатимуть, мають знати, як виглядає і поводиться істинний учень Господа.

Мої дорогі брати, вас було обрано нашим Батьком прийти на землю у цей важливий час через вашу доземну духовну сміливість. Ви є одними з найкращих, найдоблесніших чоловіків, які будь-коли приходили на цю землю. Сатана знає, хто ви і ким були у доземному житті, і він розуміє роботу, яка має бути виконана до повернення Спасителя. І після того, як супротивник тисячоліттями відпрацьовував свої підступні хитрощі, він є досвідченим і невиправним.

На щастя, священство, яке ми маємо, набагато сильніше за хитрощі супротивника. Я благаю вас бути такими чоловіками і юнаками, які потрібні Господу. Зробіть свою зосередженість на щоденному покаянні настільки невід’ємною складовою свого життя, щоб ви могли застосовувати священство з більшою силою, ніж будь-коли раніше. Це єдиний шлях утримувати себе і вашу сім’ю у духовній безпеці у складні часи попереду.

Господу потрібні безкорисливі чоловіки, які ставлять благополуччя інших поперед свого власного. Йому потрібні чоловіки, які свідомо працюють над тим, аби чітко почути голос Духа. Йому потрібні чоловіки завіту, які з цілісністю дотримуються своїх завітів. Йому потрібні чоловіки, які рішуче налаштовані зберігати свою статеву чистоту---гідні чоловіки, яких у будь-який момент можна попросити дати благословення з чистими серцями і розумом та охочими руками. Господу потрібні чоловіки, які хочуть каятися, з ентузіазмом служити і належати до Господнього батальйону гідних носіїв священства.

Я благословляю вас стати такими чоловіками. Я благословляю вас мати сміливість каятися щодня і дізнаватися, як повною мірою застосовувати силу священства. Я благословляю вас, щоб ви доносили любов Спасителя до своїх дружин, дітей і всіх, хто вас знає. Я благословляю вас чинити краще і бути кращими. І я благословляю вас, аби після докладання цих зусиль, ви побачили у вашому житті чудеса.

Ми залучені до роботи Всемогутнього Бога. Ісус є Христос. Ми---Їхні слуги. Я свідчу про це в ім’я Ісуса Христа, амінь.