2010–2019
Пророки промовляють силою Святого Духа
Квітень 2018


Пророки промовляють силою Святого Духа

Те, що є пророки,---це ознака любові Бога до Своїх дітей. Пророки повідомляють про обіцяння і справжню природу Бога та Ісуса Христа Їхньому народу.

Мої дорогі брати і сестри, де б ви не були, я хочу висловити свою щиру й глибоку вдячність за вашу вчорашню підтримку голосуванням. Хоч, як і Мойсей, я відчуваю себе непідходящим і тяжкоустим, та все ж я втішаю себе словами, які Господь сказав йому:

“Хто дав уста людині? Або Хто робить німим, чи глухим, чи видючим, чи темним,---чи ж не Я, Господь?

А тепер іди, а Я буду з устами твоїми, і буду навчати тебе, що ти маєш говорити” (Вихід 4:11–12; див. також вірш 10).

Я знаходжу втіху також у любові й підтримці моєї коханої дружини. Для мене та моєї сім’ї вона---приклад доброти, любові й цілковитої відданості Господу. Я люблю її всім своїм серцем, і я вдячний за її позитивний вплив на нас.

Брати і сестри, я хочу свідчити вам, що Президент Рассел М. Нельсон---пророк Бога на землі. Я ніколи не бачив людини добрішої й більш люблячої, ніж він. Хоч я й відчував себе непідхожим для цього священного покликання, його слова і лагідний погляд очей, коли він запропонував мені цю відповідальність, дали мені відчути, що мене огорнула любов Спасителя. Дякую вам, Президенте Нельсон. Я підтримую вас і люблю вас.

Хіба ж це не благословення---мати на землі у дні, в які ми живемо, пророків, провидців і одкровителів, які прагнуть пізнати волю Господа і виконувати її? Приносить втіху знання, що ми не самотні у світі, які б труднощі не випадали нам у житті. Те, що є пророки,---це ознака любові Бога до Своїх дітей. Пророки повідомляють про обіцяння і справжню природу Бога та Ісуса Христа Їхньому народу. Я дізнався про це зі свого власного досвіду.

Вісімнадцять років тому нам з дружиною подзвонив президент Джеймс Е. Фауст, який тоді був другим радником у Першому Президентстві. Він покликав мене служити в якості президента місії разом з моєю дружиною у Португалії. Він сказав нам, що вже через шість тижнів ми маємо розпочати своє служіння. Ми, хоч і відчували себе непідготовленими і непідходящими, усе ж прийняли те покликання. Найбільше нас у той момент турбувало, як отримати візи, необхідні, щоб служити в тій країні, оскільки з попереднього досвіду ми знали, що на отримання віз піде шість--вісім місяців.

Тоді президент Фауст запитав, чи є у нас віра в те, що Господь зробить чудо і що нам вдасться отримати візи швидше. Нашою відповіддю було тверде “так”, і ми негайно взялися за діло. Ми підготували всі необхідні для отримання візи документи, взяли з собою наших малих дітей і швидко, як тільки змогли, вирушили у консульство. Там ми зустрілися з дуже приємною жінкою. Перевіряючи наші папери і дізнаючись про те, що ми збираємося робити у Португалії, вона запитала нас: “А ви справді збираєтеся допомагати людям моєї країни?” Ми твердо відповіли “так” і пояснили, що ми будемо представляти Ісуса Христа і свідчити про Нього та Його божественну місію у світі. Ми повернулися туди через чотири тижні, отримали наші візи і на місію прибули через шість тижнів---так, як пророк Господа і просив нас.

Брати і сестри, від усього свого серця я свідчу, що пророки промовляють силою Святого Духа. Вони свідчать про Христа та Його божественну місію на землі. Вони висловлюють думку й почуття Господа і покликані представляти Його та навчати нас, що саме ми повинні робити, аби повернутися і жити у присутності Бога і Його Сина, Ісуса Христа. Ми отримуємо благословення, якщо виявляємо свою віру і дотримуємося їхніх учень. Якщо ми дослухаємося до них, то наше життя є більш щасливим і менш складним, нам легше справлятися зі своїми труднощами і проблемами, і ми створюємо навкруг себе духовну зброю, яка буде захищати нас від нападів ворога у наші дні.

У цей Великодній день я урочисто свідчу, що Ісус Христос воскрес, що Він живий і що Він керує Своєю Церквою на землі через Своїх пророків, провидців і одкровителів. Я свідчу, що Він---Спаситель і Викупитель світу і що завдяки Йому ми можемо бути спасенними і піднесеними у присутність нашого дорогого Бога. Я люблю Його, я поклоняюся Йому. Я хочу наслідувати Його, виконувати Його волю і ставати більш схожим на Нього. Я смиренно кажу це у священне ім’я нашого Господа Ісуса Христа, амінь.