2010–2019
Треба труд вершить
Квітень 2018


Треба труд вершить

Ваше бажання слухатися буде збільшуватись, якщо ви будете памʼятати про те, що відчували впродовж цих двох останніх днів, і роздумувати над цим.

Мої любі брати і сестри, наближається до завершення ця історична конференція, і я приєднуюся до вас у дякуванні Господу за Його скерування і надихаючий вплив. Музика була прекрасною і піднесеною. Послання були не лише повчальними, але й такими, що змінюють життя!

На урочистому зібранні ми підтримали нове Перше Президентство. Двоє чудових чоловіків зайняли місце у Кворумі Дванадцятьох Апостолів. Також було покликано вісім нових генеральних авторитетів сімдесятників.

І тепер улюблений гімн неначе підсумовує нашу оновлену рішучість, наше нелегке завдання, нашу відповідальність йти вперед:

“Треба труд вершить у Христове імʼя,

Щоби нас прийняла вічна Божа сімʼя.

Правди меч нехай злітає в боях,

Могутній правди меч.

Геть страх! Сяє світло перемог!

З нами, з нами правда, з нами Бог!

З нами правда, Божий в нас горить вогонь,

Діти й вірні слуги ми Його”1.

Я закликаю вас у наступні шість місяців часто---і навіть неодноразово---вивчати послання з цієї конференції. Вдумливо шукайте, як використати ці послання на ваших домашніх сімейних вечорах, у вашому навчанні євангелії, у ваших розмовах із сімʼєю та друзями і навіть у ваших бесідах з тими, хто не нашої віри. Багато хороших людей відгукнуться на істини, яких навчали на цій конференції, якщо ці істини запропонувати з любовʼю. І ваше бажання слухатися буде збільшуватись, якщо ви будете памʼятати про те, що відчували впродовж цих двох останніх днів, і роздумувати над цим.

Ця генеральна конференція є знаковою, бо відкриває нову еру служіння. Господь вніс важливі зміни в те, як нам піклуватися одне про одного. Сестри і брати---літні і молоді---будуть служити одне одному у новий, більш святий спосіб. Кворуми старійшин буде зміцнено, щоб благословляти життя чоловіків, жінок та дітей по всьому світу. Сестри Товариства допомоги продовжуватимуть служити так само унікально і з такою ж любовʼю, пропонуючи можливості молодшим сестрам приєднуватися до них, коли тих належним чином призначать.

Наше послання світові просте й щире: ми запрошуємо всіх Божих дітей, які по обидва боки завіси, прийти до їхнього Спасителя, отримати благословення святого храму, мати нескінченну радість і підготуватися до вічного життя2.

Майбутнє піднесення вимагає нашої цілковитої вірності завітам, які ми уклали, і обрядам, які ми отримали в домі Господа. На цей час у нас є 159 діючих храмів і ще кілька знаходяться на стадії будівництва. Ми прагнемо наблизити храми до членів Церкви, загальна кількість яких зростає. Тому зараз ми із задоволенням оголошуємо про плани побудувати ще сім храмів. Ті храми будуть знаходитися в таких місцях: Сальта, Аргентина; Бенгалуру, Індія; Манагуа, Нікарагуа; Каґфян-де-Оро, Філіппіни; Лейтон, Юта; Річмонд, Віргінія; і велике місто, ще не визначене, в Росії.

Мої дорогі брати і сестри, будівництво цих храмів може й не змінить ваше життя, але час, проведений вами у храмі, змінить його неодмінно. У цьому дусі я благословляю вас здатністю визначити, що ви можете відставити в бік, аби більше проводити часу в храмі. Я благословляю вас мати більше злагоди і любові у ваших домах і сильніше бажання турбуватися про ваші вічні сімейні стосунки. Я благословляю вас, щоб ви зміцнили свою віру в Господа Ісуса Христа і були більш здатними йти за Ним як Його вірні учні.

Я благословляю вас, щоб ви здіймали ваш голос у свідченні, як я роблю це зараз, аби ми були залучені до роботи Всемогутнього Бога! Ісус є Христос. Це Його Церква, якою Він керує через Своїх помазаних слуг. Про це я свідчу, висловлюючи любов до кожного з вас, у священне ім’я Ісуса Христа, амінь.

Посилання

  1. “Треба труд вершить”, Гімни, № 146.

  2. Визначено в Ученні і Завітах 14:7 як “найвеличніший з усіх дарів Бога”.