2010–2019
Ваш наступний крок
Жовтень 2015


Ваш наступний крок

Ваш люблячий Небесний Батько і Його Син, Ісус Христос, запрошують вас зробити ваш наступний крок до Них. Не чекайте. Зробіть його зараз.

Під час недавніх зборів з чудовими святими останніх днів у мене ледь не обірвалося серце. Було поставлене запитання: “Хто бажає жити з Небесним Батьком знов?” Всі підняли руку. Наступним запитанням було: “Хто впевнений в тому, що вам це вдасться?” На жаль, більшість рук опустилася.

Коли ми усвідомлюємо провалину між тим, ким ми є зараз і ким бажаємо стати, багато людей спокушаються зробити вибір—втратити віру і надію1.

Оскільки “ніщо нечисте не може жити з Богом”2, щоб жити з Ним знову нам потрібно бути очищеними від гріха3 і освяченими4. Якби нам довелося робити це самим, жодному з нас це б не вдалося. Але ми не самі. Насправді, ми ніколи не самі.

Ми маємо допомогу небес завдяки Ісусу Христу і Його Спокуті5. Спаситель сказав: “Якщо ви матимете віру в Мене, то матимете силу робити все, що Я вважаю за доцільне”6. Коли віру виявляють, вона зростає.

Давайте розглянемо разом три принципи, які допоможуть нам у нашій подорожі назад до нашого Небесного Батька.

Станьте як дитина

Перший принцип я проілюструю на прикладі нашого молодшого внука. Навчившись повзати, а потім стояти, він був готовий спробувати ходити. Під час своїх кількох перших спроб він падав, плакав і всім своїм виглядом наче хотів сказати: “Я ніколи, ніколи, не спробую цього знов!”

Коли він спотикався, його люблячі батьки не вважали його безнадійним чи таким, що ніколи не ходитиме. Натомість вони тримали свої руки простягнутими та кликали його, а він, зосередивши свій погляд на них, намагався знов рухатися до їхніх сповнених любові обіймів.

Люблячі батьки завжди готові вітати з розпростертими руками наш навіть найменший крок у вірному напрямку. Вони знають, що наша готовність робити спроби знов і знов приведе до розвитку і успіху.

Спаситель навчав, що для того, щоб успадкувати Боже царство, ми повинні стати як мале дитя7. Тому, духовно кажучи, перший принцип полягає в тому, що нам потрібно робити те, що ми робили, як діти8.

З подібними до дитячих смиренням і бажанням зосереджуватися на нашому Небесному Батькові і нашому Спасителі, ми робимо кроки до Них, ніколи не полишаючи надії, навіть якщо зазнаємо падінь. Наш люблячий Небесний Батько радіє кожному вірному кроку, і якщо ми падаємо, Він радіє кожному зусиллю підвестися і спробувати знову.

Дійте з вірою

Другий принцип я проілюструю на прикладі двох відданих святих, кожен з яких палко бажав знайти вічного супутника. Обоє, з молитвою, зробили сповнені віри кроки.

Юрій, святий останніх днів з Росії, пішов на жертву, щоб здійснити далеку подорож до храму. У поїзді він помітив вродливу жінку з сяючим обличчям і відчув, що має поділитися з нею євангелією. Він почав читати Книгу Мормона, сподіваючись, що вона зверне увагу.

Юрій не знав, що ця жінка, Марія, була святою останніх днів. Не знаючи, що він також був членом Церкви, і діючи за спонуканням поділитися з ним євангелією, Марія також почала читати Книгу Мормона, сподіваючись, що він може запитати про неї.

Коли Юрій і Марія водночас підвели очі, вони зі здивуванням побачили, що у кожного в руках була Книга Мормона—і, так, вони, закохавшись, були запечатані в храмі. Сьогодні Юрій і Марія Кутепови, як вічні напарники, роблять значний внесок у розбудову Церкви в Росії.

Я хочу наголосити не лише на готовності цієї пари діяти з вірою, а й також на другому принципі—Господь більш ніж відповідає на нашу готовність діяти з вірою. Нашу готовність зробити крок не лише вітають—її ще більш схвалюють—Його обіцяними благословеннями.

Небесний Батько і наш Спаситель прагнуть благословити нас. Зрештою, Вони просять лише одну десяту частину того, чим благословляють нас, і тоді обіцяють, що відкриються отвори небесні!9

Щоразу, коли ми охоче діємо з вірою в Ісуса Христа і робимо ще один крок, особливо, коли це неприємний крок, що вимагає зміни чи покаяння, нас благословляють зміцненням10.

Я свідчу, що Господь скеровуватиме нас в наших наступних кроках і під час них. Своєю силою Він більш ніж відповідатиме на наші зусилля, якщо ми воліємо продовжувати робити спроби, каятися і просуватися вперед з вірою в нашого Небесного Батька та Ісуса Христа.

Духовні дари обіцяні не лише тим, хто любить Бога і дотримується всіх Його заповідей, але й, на щастя, тим, хто “прагне робити так”11. Сила дається тим, хто не припиняє прагнути.

Два важливі щотижневі дороговкази, які стоять на нашому шляху до нашого Небесного Батька, є довічний завіт обряду причастя і дотримання нами Суботнього дня. Президент Рассел М. Нельсон навчав на останній генеральній конференції, що Субота є даром Господа нам. Якщо ми щотижня віддано дотримуємося Суботнього дня, то даємо знак Господу, що ми любимо Його12.

Кожного Суботнього дня ми свідчимо, що “бажаємо узяти на [себе Його ім’я] і завжди пам’ятати Його, і дотримуватися Його заповідей13. У Свою чергу, для нашого серця, що кається, та для нашого зобов’язання, Господь поновлює обіцяне прощення гріха і уможливлює для нас, “щоб Його Дух міг завжди бути з [нами]”14. Вплив Святого Духа покращує, зміцнює, навчає і скеровує нас.

Якщо, у пам’ять про Спасителя, ми повернемося серцем до Нього, слідуючи за цими двома важливими дороговказами, наші зусилля знову перевищуватимуть ті, що необхідні, для отримання обіцяних Ним благословень. Нам обіцяно, що коли ми віддано дотримуватимемося Суботнього дня, повнота землі буде нашою15.

Дорога назад до нашого Небесного Батька веде в дім Господа, де ми благословляємося тим, що отримуємо спасительні обряди для себе і для дорогих нам людей, які померли. Президент Бойд К. Пекер навчав, що “обряди і завіти стають нашим посвідченням для допуску в присутність Бога”16. Я молюся, щоб ми завжди були гідні нашої храмової рекомендації, щоб регулярно служити в храмі, і використовували її.

Подолання тілесної людини

Третій принцип такий: ми маємо протидіяти схильності тілесної людини зволікати з чимось або здаватися17.

Просуваючись дорогою завітів, ми робитимемо помилки, деякі з них і багатократно. Дехто з нас намагається змінити свою поведінку або подолати згубні звички, і відчуває своє безсилля в цьому. Однак віра в Небесного Батька і в Ісуса Христа є принципом дії і сили18. Якщо ми бажаємо діяти, то отримаємо силу покаятися і змінитися.

Ми зазнаємо невдачі лише у тому випадку, якщо не зможемо зробити ще один відданий крок вперед. Ми не зазнаємо невдачі, якщо віддано об’єднаємося зі Спасителем світу—Тим, Хто ніколи не зазнавав невдачі, і ніколи не підведе нас!

Обіцяні благословення

Я обіцяю, що кожен, сповнений віри крок, отримуватиме допомогу з небес. Скерування приходить тоді, коли ми молимося нашому Небесному Батькові і слухаємо Святого Духа. Сила приходить завдяки спокутній жертві Ісуса Христа19. Зцілення і прощення приходять завдяки благодаті Бога20. Мудрість і терпіння приходять, коли ми довіряємо розкладу Господа. Захист приходить, коли ми наслідуємо живого пророка Бога, Президента Томаса С. Монсона.

Вас було створено, “щоб [ви мали] радість”21, радість, яку ви відчуватимете, коли гідно повернетеся до вашого Небесного Батька і Спасителя та увійдете в Їхні теплі обійми.

Я свідчу про ці абсолютні істини. Ваш люблячий Небесний Батько і Його Син, Ісус Христос, живуть. Вони знають і люблять вас. Вони з любов’ю запрошують вас зробити ваш наступний крок. Не чекайте. Зробіть його зараз. У священне ім’я Ісуса Христа, амінь.