2010–2019
Шукати Господа
Квітень 2015


Шукати Господа

Коли ми поглиблюємо своє розуміння про Спасителя, наше бажання жити щасливо і упевненість, що мати радість можливо, зростатимуть.

Мої дорогі брати і сестри, беручи участь у цій генеральній конференції разом з вами, я стою тут перед вами з великою радістю. Слухати слова мудрості, поради, втішення і застереження, які звучать під час генеральних конференцій протягом багатьох років, було величезним благословенням для сестри Тейксейри, для нашої сім’ї і для мене.

У цю особливу пору року, зокрема в цю Великодню неділю, я не можу не згадати про важливість учень Спасителя та Його добрий і люблячий приклад у моєму житті.

Глибше розуміння Ісуса Христа дасть нам більшу надію на майбутнє і, незважаючи на наші недоліки, більшу впевненість у досягненні наших праведних цілей. Це також зміцнить наше бажання служити нашим ближнім.

Господь сказав: “[Шукайте] Мене в кожній думці; не вагайтеся, не бійтеся”1. Шукати Господа і відчувати Його присутність—це завдання на кожен день, справа, яка варта зусиль.

Брати і сестри, сьогодні, більше, ніж у будь-який інший час, ми маємо в нашому розпорядженні виняткові можливості і ресурси, щоб поглиблювати наше розуміння вчень Ісуса Христа і Його Спокути. Якщо ми належним чином використовуємо ці ресурси, це допоможе нам жити плідним життям, сповненим радості.

У Своїй метафорі про виноградину й галуззя, Спаситель сказав: “Перебувайте в Мені, а Я в вас! Як та вітка не може вродити плоду сама з себе, коли не позостанеться на виноградині, так і ви, як в Мені перебувати не будете”2.

Чим більше ми розумітимемо виняткову роль Христа в нашому житті, тим більше усвідомлюватимемо нашу мету тут у смертному житті, яка полягає у тому, щоб мати радість. Втім, ця радість не відвертає наших випробувань і труднощів, а деякі з них навіть настільки великі й складні, що можуть змусити нас думати про неможливість бути щасливими за таких обставин.

З особистого досвіду я знаю, що радість жити в праведності і перебувати в Христі може зберігатися попри страждання, притаманні смертному життю. Зрештою, ці страждання часто збагачують, очищають і скеровують нас до глибшого розуміння мети нашого існування тут, у смертному житті, і Спокути Ісуса Христа. Насправді, повноти радості можна досягти лише через Ісуса Христа3.

Він сказав: “Я—Виноградина, ви—галуззя! Хто в Мені перебуває, а Я в ньому, той рясно зароджує, бо без Мене нічого чинити не можете ви”4.

Я вірю, що коли ми поглиблюємо своє розуміння Спасителя, наше бажання жити щасливо і впевненість у тому, що мати радість можливо, зростатимуть. В результаті ми будемо більш здатні кожен день мати більше ентузіазму як в житті, так і в дотриманні заповідей Бога навіть у важких ситуаціях.

Давайте не залишати на завтра те, що ми можемо зробити сьогодні. Ми маємо прийти до Христа зараз, бо, якщо ми віримо Йому, то трудитимемося, “поки ще це зветься “сьогодні”5.

Кожного дня ми маємо обдумувати те, як більше застосовувати вчення Христа. Малі й прості щоденні вчинки й дії допоможуть:

  1. Поглибити наше розуміння важливості Господа в нашому житті і

  2. Допоможуть нам ділитися цим розумінням з підростаючими поколіннями, які неодмінно відчують любов Небесного Батька і Його Сина, Ісуса Христа, коли на нашому прикладі побачать, як щиро жити за євангелією.

Отже, якими є деякі прості приклади поведінки в наш час, що стануть бальзамом для наших душ у зміцненні свідчення про Христа і Його місію?

Зображення
Woman on a train with a cell phone illuminating her face.

У 2014 році для участі у фотоконкурсі, який було організовано National Geographic, було подано більше 9200 робіт професійних фотографів і аматорів зі 150 країн. На переможному фото зображено жінку в центрі потягу, заповненого пасажирами. Світло, яке йде з її мобільного телефону, освітлює її обличчя. Вона доносить чітке послання іншим пасажирам: незважаючи на свою фізичну присутність, насправді вона не там6.

Мобільні телефони, смартфони і соціальні мережі дуже змінили наше перебування у світі і те, як ми спілкуємося з іншими людьми.

В цю еру цифрових технологій ми можемо так швидко потрапити у місця й на заходи, які швидко можуть відсторонити нас від того, що є важливим для життя, сповненого тривалою радістю.

Таке життя в мережі, якщо його не контролювати, може поставити на перше місце стосунки з людьми, яких ми не знаємо чи ніколи не зустрічали, а не з тими людьми, з якими ми живемо—нашу власну сім’ю!

З іншого боку всі ми знаємо, що маємо благословення у вигляді чудових он-лайн ресурсів, включаючи ті, що розроблено Церквою, наприклад: текстові і аудіо версії Святих Писань і генеральної конференції, відеоматеріали про життя і вчення Ісуса Христа, застосунки, щоб записувати нашу сімейну історію, і можливості слухати натхненну музику.

Вибір і пріоритети, які ми робимо, перебуваючи в Інтернеті, є вирішальними. Вони можуть визначити наш духовний розвиток і зрілість в євангелії та наше бажання сприяти покращенню світу і вести більш плідне життя.

З цих причин сьогодні я хотів би згадати три прості звички, які зроблять перебування он-лайн корисними. Ці звички сприятимуть щоденній самооцінці, яка необхідна нам, щоб наближатися до вчень нашого Небесного Батька та Його Сина, Ісуса Христа.

Звичка № 1: Відвідуйте офіційний церковний веб-сайт, щоб користуватися його ресурсами

Часті звернення до цих ресурсів протягом тижня допоможуть нам завжди бути чутливими до вчень євангелії та заохочувати нашу сім’ю й друзів думати і міркувати про те, що є найважливішим.

Звичка № 2: Реєструйтеся в офіційних церковних соціальних мережах

Цей вибір виведе на ваш екран матеріал, який є важливим для поглиблення ваших пошуків і прагнення знайти Господа і Його вчення та зміцнить ваше бажання розуміти євангелію. Більш важливо те, що це допоможе вам пам’ятати, чого Христос очікує від кожного з нас.

Саме так, як “не буде хорошої землі без хорошого фермера”7, не буде й хороших результатів від перебування в Інтернеті, якщо ми з самого початку не поставимо пріоритети на тому, що шукатимуть наші пальці і наш розум.

Звичка № 3: Відкладайте на якийсь час ваші мобільні пристрої

Буде корисно відкласти наші електронні пристрої на якийсь час і погортати сторінки Писань або приділити час тому, щоб поспілкуватися з сім’єю і друзями. Особливо в Господній день, відчуйте мир, який приносить участь у причасних зборах, не спокушаючись постійно подивитися, чи отримали ви нове повідомлення або новий пост.

Звичка відкладати ваші мобільні пристрої на певний час збагатить і розширить наше бачення життя, бо життя не обмежене 10-сантиметровим екраном.

Господь Ісус Христос сказав: “Як Отець полюбив Мене, так і Я полюбив вас. Перебувайте в любові Моїй!”8 Бог хоче, щоб ми мали радість і відчували Його любов. Христос уможливлює таку радість для кожного з нас. У нас є засоби, щоб краще пізнати Його, і жити за Його євангелією.

Я свідчу про радість, яка існує, коли ми виконуємо заповіді, і про мир і безпеку, які ми відчуваємо, коли перебуваємо в любові Небесного Батька і Його Сина, нашого Спасителя. В ім’я Ісуса Христа, амінь.