2021
Велика робота
Січень 2021


“Велика робота”, Заради зміцнення молоді, січ. 2021, сс. 20–21.

Велика робота

Тема 2021 року для молоді:
Учення і Завіти 64:33–34

Господь запросив вас приєднатися до “найвеличніш[ої] робот[и]” на землі1.

Зображення
Логотип теми 2021 року для молоді

Ви, дивовижні молоді жінки і молоді чоловіки, є складовою чогось чудового—ви “закладаєте основи великої роботи” (Учення і Завіти 64:33). Ця робота допомагає Господу, Ісусу Христу, виконувати Його місію, коли ми беремо участь у збиранні Ізраїля по обидва боки завіси і в побудові Сіону.

Вступ до молодіжного батальйону

Президент Рассел М. Нельсон запросив кожного з вас приєднатися до тієї роботи у складі “молодіжного батальйону Господа”2. Але що ж таке батальйон? Батальйон—це спеціалізований підрозділ, створений з метою спільного виконання конкретних завдань його учасниками. Це означає, що вас зараховано до спеціалізованого підрозділу з метою пошуку і виконання своєї особистої ролі у великій роботі Господа.

Коли пророк запросив вас подивитися на мету вашого життя з огляду на збирання Ізраїля, ваше життя почало нагадувати життя Мойсея. Мойсей, якого виховували як принца єгипетського, мав тікати задля порятунку свого життя. І згодом він задовольнився простим життям пастуха овець. Але Господь покликав його і сказав: “Я маю роботу для тебе” (Moйсей 1:6). Наш Небесний Батько знав те, чого не знав Мойсей: що з допомогою Бога Мойсей зможе бути знаряддям у порятунку великого народу—він міг здійснити будь-що.

Ви можете мати великий вплив

Ви можете думати: “Але ж я не Мойсей. Чи можу я хоч трохи впливати на цей світ?” Часом ми відчували те саме, але ми достатньо довго живемо, аби знати відповідь,—і вона ствердна. Ми щодня бачимо звичайних молодих людей, які вибирають жити незвичайним життям. Вони мають величезний вплив на оточуючих просто тим, що спокійно продовжують бути істинними учнями Ісуса Христа. Вони розвивають свої таланти і допомагають своїм сім’ям бути успішними. Пророк покликав вас “закласти основи великої роботи”. Якщо ми покладаємо нашу довіру на Ісуса Христа і прагнемо виконувати Його волю, ми матимемо вплив!

Ви в цьому не самі. Коли ви приєднуєтеся до батальйону Господа, ви приєднуєтеся до великої групи молоді по всьому світу. Ми пліч-о-пліч стоїмо біля вас, разом із вашими батьками, провідниками і друзями, апостолами і пророками і самими ангелами небесними, і всі разом намагаємося виконувати роботу Господа (див. Учення і Завіти 84:88).

З малого виходить те, що є великим

Ми йтимемо крок за кроком. Господь запрошує нас робити маленькі і прості кроки у виконанні цієї великої роботи (див. Учення і Завіти 64:33). Постійні, сповнені віри вчинки просуватимуть нас вперед, і ми будемо йти до людей і допомагати їм. Деякі з цих простих вчинків можуть призначатися саме вам, оскільки шляхи всіх людей не можуть бути однаковими.

Моліться, аби дізнатися, хто ви, і зрозуміти вашу особисту роль у плані Бога. Моліться, аби дізнатися, що мале і просте вам слід робити щодня. Вам, вірогідно, доведеться вийти із зони вашого комфорту, але якщо ви будете готові діяти за отриманими підказками, то отримаєте їх ще більше.

Як Президент Нельсон недавно навчав: “Якщо ми прагнемо бути учнями Ісуса Христа, нам потрібно уважніше, ніж будь-коли раніше, слухати Його. Це вимагає свідомого й постійного зусилля сповнювати своє щоденне життя Його словами, Його вченнями, Його істинами”3.

Господь звеличить ваші здібності і збільшить вашу радість

Коли ви будете прагнути отримати одкровення, Господь скерує вас до розуміння того, як ви можете служити і жити за євангелією, використовуючи ваші індивідуальні таланти та особистість. Він буде активізувати вашу уяву, творчість і здібності у способи, які ви ніколи не могли б собі уявити.

Коли ви віддасте ваші небайдужі серце і розум Господу, ви знайдете більше друзів і відкриєте більше можливостей для служіння. Ви краще відчуєте свою неповторність та мету, і це принесе вам радість.

Ми іноді можемо відчувати заспокоєння і самовдоволення, але Бог підготував для нас щось більше. Так само як у Нього була велика робота для Мойсея, у Нього є велика робота для вас. Не втомлюйтеся! Ми в усьому довіряємо вам—батальйону молоді Господа.

Посилання

  1. Рассел М. Нельсон, “Надія Ізраїля” (всесвітній духовний вечір для молоді, 3 червня 2018 р.), с. 3, HopeofIsrael.ChurchofJesusChrist.org.

  2. Рассел М. Нельсон, “Надія Ізраїля”, с. 12, HopeofIsrael.ChurchofJesusChrist.org.

  3. Рассел М. Нельсон, “Слухайте Його”, (Ensign або Ліягона, трав. 2020, с. 89).