Духовні вечори у 2021 році
Підстави сподіватися


Підстави сподіватися

С/І Всесвітній духовний вечір для дорослої молоді, 2021 р.

10 січня 2021 р.

Дорогі брати і сестри, як радісно бути з вами! Ми віртуально зібралися з кожного заселеного континенту і з морських островів, об’єднані у любові до Спасителя Ісуса Христа і нашим зобов’язанням допомагати у розбудові Його царства. Завдяки вам я маю надію на кращий світ. І, звісно, є ще мільйони інших хороших людей, з ким ми можемо зібратися та співпрацювати і від кого ми можемо вчитися. Як сказав єпископ Десмонд Туту: “Завдяки надії ми можемо бачити, що якою б не була темрява, є світло”1.

Наша найвеличніша надія—в Ісусі Христі, нашому Спасителі. Завдяки Йому ми знаходимо радість і мир. Він знає кінець від початку. Він обіцяє: “Шукайте старанно, моліться завжди і будьте віруючими, і все спрацює вам на благо, якщо ви ходитимете праведно”2.

Але ми не можемо бачити кінець від початку. Ми лише “знаємо частинно”3. Можливо, наше життя розгортається перед нами не так, як ми на це сподівалися. Ми, як і раніше, можемо “просуватися вперед з непохитною вірою в Христа [і] справжн[ьою] яскравіст[ю] надії”4, бо знаємо, що наш люблячий Небесний Батько має для нас план.

Під час локдаунів, спричинених пандемією COVID, я набувала нової навички—виготовлення клаптикової ковдри. Це коли залишки тканини складають у цікаві візерунки. Спочатку процес здавався важким для розуміння. Клаптики необхідно зшивати разом у перевернутому вигляді та у зворотному порядку, ніж вони будуть виглядати у кінцевому візерунку. Дуже важко побачити, як ці клаптики різних кольорів складуться у гарний візерунок. Але поступово, якщо з терпінням різати, зшивати та прасувати знову і знову, то з’являються гарні візерунки.

Можливо, ми відчуваємо, що план нашого життя ще не зовсім для нас зрозумілий. Це не означає, що ми чекаємо, поки почнеться наше життя. Ці роки—безцінні, незалежно від того, де саме ви знаходитеся у вашому житті.

Це пора розвивати таланти. Президент Нельсон навчає: “Освіта—це різниця між бажанням допомогти іншим людям і здатністю їм допомогти”5. Те хороше і корисне, чого ви навчаєтеся зараз, впливатиме на все ваше життя і благословлятиме його.

Це пора, щоб знаходити мудрих і праведних наставників—батьків чи дідусів і бабусь, вчителів, друзів, провідників Церкви і, найголовніше, Ісуса Христа—щоб вони допомагали нам будувати змістовне життя. Встановлюйте й підтримуйте змістовні стосунки з тими, хто може допомагати вам навчатися і зростати.

Це час завзято займатися добрими справами. Небеса не чекають, поки закінчиться пандемія, поки я схудну на 4,5 кілограми, поки ви укладете шлюб з людиною вашої мрії, поки ми станемо справжніми учнями Христа—будемо дотримуватися Його заповідей, особливо любити Господа і наших ближніх.

Якщо ми хочемо мати більшу надію і глибше розуміння у своєму житті, нам слід починати кожен день з молитви вдячності та щирого благання: “Небесний Батьку, дозволь мені сьогодні бути знаряддям у Твоїх руках. Відкрий моє серце. Дай мені мудрості, розуміння, сили і хоробрості робити те, що я можу”. Потім шукайте можливостей бути справжнім другом, добрішою сестрою, кращим сином, більш щедрим сусідом, більш натхненним служителем, більш терплячими батьками. Лев Толстой написав: “Здається лише людям, що вони турботою про себе живі, а [насправді] … живі вони однією любов’ю. Хто у любові, той у Богові й Бог у ньому, тому що Бог є любов”6.

Небеса не чекають, щоб ми були досконалими або щоб благословити нас, коли ми прийдемо у прийдешній світ. Якщо ми чинимо “діяння праведності”, ми “отримаємо свою винагороду, саме мир у цьому світі і вічне життя у тому світі, що прийде”7.

Любов Христа безперечна. Апостол Павло навчав:

“Ні смерть, ні життя, ні Анголи, ні влади, ні теперішнє, ні майбутнє, ні сили,

ні вишина, ні глибина, ані інше яке створіння не зможе відлучити нас від любови Божої, яка в Христі Ісусі, Господі нашім!”8

Нехай “Бог же надії … вас наповнить усякою радістю й миром”9, коли ви покладаєте довіру на Нього, щоб силою Святого Духа ви могли сповнитися надією.

Євангелія Ісуса Христа—істинна. Вона могутня. Вона прекрасна і важлива! Я кажу це в ім’я Ісуса Христа, амінь.

_______________________________________________