Інститут
Вічна сім’я (Курс релігії 200)


Вічна сім’я (Курс релігії 200)

Зображення
сім’я біля храму

Запитання

  1. Чому сім’ї відведено центральне місце в плані щастя, підготовленому нашим Небесним Батьком?

    У своїй відповіді ви маєте зазначити:

    • Описати основні цілі плану спасіння.

    • Пояснити, як праведні сімʼї допомагають досягнути цих цілей упродовж вічності.

    • Пояснити, чому вчення про сім’ю є важливим для вас і вашого вічного розвитку.

    • Пояснити, як ваше розуміння центральної ролі сімʼї у плані спасіння вплинуло на рішення, які ви приймаєте в цьому житті.

  2. Якими є Господні норми стосовно шлюбу?

    У вашій відповіді необхідно пояснити наступне:

    • Божественні ролі та обовʼязки подружжів і батьків.

    • Роль Спасителя в шлюбі та сім’ї.

    • Закони, що стосуються цнотливості й вірності в шлюбі, та вічну природу цих законів.

    • Способи, у які ви можете застосовувати ці принципи, щоб підготуватися до свого шлюбу й створення сімʼї або до їхнього вдосконалення.

  3. У чому полягав позитивний вплив документа “Сімʼя: Проголошення світові” (Ensign або Ліягона, лист. 2010, 3 с. обкладинки) на ваше життя протягом вивчення цього курсу?

    Ви можете розвивати або пов’язувати ідеї з ваших попередніх відповідей чи писати на нову тему. У своїй відповіді ви маєте:

    • Пояснити конкретний принцип або конкретне вчення з документа “Сімʼя: Проголошення світові” і підкріпити це пояснення за допомогою уривків з Писань або слів пророків останніх днів.

    • Навести приклад того, як виконання поради пророків допомогло вам краще зрозуміти вибрані вами принцип або вчення.

    • Назвати приклади благословень, які отримали ви або інші люди за те, що дослухалися до поради, наведеної в документі “Сімʼя: Проголошення світові”.

    • Описати, що ви будете робити, аби повніше жити за вибраним вами принципом або вченням.

Ключові пункти вчення

Наведену нижче інформацію підготовлено з використанням ключових пунктів уроків цього курсу. Цифри в дужках, які стоять після цитат, вказують на номер уроку в посібнику Вічна сім’я. Посібник для вчителя (2015), де можна знайти це висловлювання. Порівняйте свою відповідь з інформацією, поданою нижче. Якщо в цьому огляді є ключовий пункт учення, який ви не включили у свою відповідь, ви можете виправити свою відповідь до того, як подати її на розгляд. Вам не потрібно копіювати цю інформацію у своїй відповіді дослівно; просто переконайтеся, що ви розумієте ці вчення і висловіть це розуміння. Оскільки на запитання №3 вимагається більш особиста відповідь, для цього запитання немає ключових пунктів.

  1. Чому сім’ї відведено центральне місце в плані щастя, підготовленому нашим Небесним Батьком?

    Основні цілі плану спасіння:

    • “План Небесного Батька надає нам змогу стати схожими на наших Небесних Батьків” (3).

    • “Земля була створена, щоб допомогти здійснити безсмертя і вічне життя людини” (4).

    Як праведні сімʼї допомагають досягати тих цілей упродовж вічності:

    • “Сім’я є центральною частиною Божого плану для доземного, земного і вічного життя” (6).

    • “Завдяки Падінню Адам і Єва могли народжувати дітей і їхні нащадки могли розвиватися, щоб отримати вічне життя” (4).

    • “Маючи фізичне тіло, ми перебуваємо в умовах смертного життя, що може підготувати нас до вічності” (5).

    • “Якщо ми вступаємо у новий і вічний завіт шлюбу, то можемо бути піднесеними у найвищий ступінь слави целестіального царства” (15).

  2. Якими є Господні норми стосовно шлюбу?

    Божественні ролі та обовʼязки подружжів і батьків:

    • “Чоловік і дружина мають урочисту відповідальність любити одне одного … і піклуватися одне про одного” (“Сім’я: Проголошення світові”, 3-тя сторінка обкладинки).

    • “Коли у чоловіка й дружини народжується дитина, вони виконують частину плану щастя нашого Небесного Батька” (17).

    • “Батьки мають заповідь навчати своїх дітей любити один одного й служити один одному, дотримуватися заповідей Божих і бути законослухняними громадянами” (22).

    Роль Спасителя в шлюбі і сім’ї:

    • “Спокута Ісуса Христа дає можливість кожному з нас у кінцевому підсумку отримати всі благословення, обіцяні нашим Небесним Батьком” (24).

    • “Якщо сімʼї будують свою основу на Ісусі Христі, то Сатана не матиме сили знищити їх” (19).

    Закони, що стосуються цнотливості й вірності у шлюбі, та вічна природа тих законів:

    • “Шлюб між чоловіком і жінкою встановлено Богом” (“Сім’я: Проголошення світові”, 3-тя сторінка обкладинки).

    • “Бог заповідав, аби священна сила породження застосовувалася тільки чоловіком і жінкою, законно одруженими як чоловік і дружина” (“Сім’я: Проголошення світові”, 3-тя сторінка обкладинки) (16).

    • “Зміни в цивільному праві не змінюють і насправді не можуть змінювати моральний закон, встановлений Богом. Бог очікує, що ми будемо підтримувати і виконувати Його заповіді незалежно від суперечливих думок або тенденцій у суспільстві” (процитовано в Gospel Topics, “Same-Sex Marriage” (Одностатевий шлюб), lds.org/topics) (7).