Інститут
Основи Відновлення (Курс релігії 225)


Основи Відновлення (Курс релігії 225)

Зображення

Запитання

  1. Як мені відрізнити істину від обману?

    У своїй відповіді ви маєте зазначити:

    • Роль Писань, слів сучасних пророків та Святого Духа у встановленні істини.

    • Як навчання, віра й молитва можуть допомогти вам навчатися істині.

    • Як знаходити, оцінювати й використовувати надійні джерела інформації щодо історії Церкви та її вчення, отриманого через одкровення.

    • Як ви можете застосувати засвоєні принципи, щоб відрізнити істину від обману, коли вам або знайомій вам людині потрібно в даний час прийняти рішення чи впоратися з викликом або проблемою.

  2. Чому мені важливо розуміти, що “Джозеф Сміт … зробив більше для спасіння людей у цьому світі, ніж будь-яка інша людина, що будь-коли жила на світі, окрім Самого Ісуса”? (УЗ 135:3).

    У своїй відповіді ви маєте зазначити:

    • Роль Першого видіння у Відновленні євангелії і в започаткуванні розподілу повноти часів.

    • Як істина, відновлена через Джозефа Сміта, благословила ваше життя.

    • Як ключі священства або спасительні обряди, відновлені через Джозефа Сміта, благословили ваше життя.

    • Як роль Джозефа Сміта у Відновленні наблизила вас до Небесного Батька та Ісуса Христа.

  3. Як одна з ключових подій або одне з ключових вчень Відновлення, зазначених далі, благословили ваше життя?

    a) Поява Книги Мормона, б) ключові розділи та вчення в Ученні і Завітах, в) відкрита через одкровення організація Церкви, г) відновлення священства, д) храми і храмова робота. У своїй відповіді ви маєте зазначити:

    • Що ви дізналися про цю подію або вчення у процесі навчання на цьому курсі.

    • Як ця подія або вчення демонструє, що небеса відчинено.

    • Як ця подія або вчення благословили ваше життя, або чому вони важливі особисто для вас.

    • Ваше свідчення про те, що ви дізналися стосовно відновленої євангелії.

Ключові пункти вчення

Наведену нижче інформацію підготовлено з використанням ключових пунктів уроків цього курсу. Цифри в дужках, які стоять після цитат, вказують на номер уроку в посібнику Основи Відновлення. Посібник для вчителя (2015), де можна знайти це висловлювання. Порівняйте свою відповідь з інформацією, поданою нижче. Якщо в цьому огляді є ключовий пункт учення, який ви не включили у свою відповідь, ви можете виправити свою відповідь до того, як подати її на розгляд. Вам не потрібно копіювати цю інформацію у своїй відповіді дослівно; просто переконайтеся, що ви розумієте ці вчення і висловіть це розуміння. Оскільки на запитання №3 вимагається більш особиста відповідь, для цього запитання немає ключових пунктів.

  1. Як мені відрізнити істину від обману?

    Роль Писань, слів сучасних пророків та Святого Духа у встановленні істини:

    • Будучи книгами, які доповнюють Біблію, “Книга Мормона та Учення і Завіти були явлені задля спасіння світу” (22).

    • “Святий Дух може допомогти нам знати, чи істинним є те, що ми читаємо” (10).

    • “Якщо ми дослухаємося до слів пророка, ми будемо захищені від супротивника” (9).

    • “Коли слуги Господа говорять силою Святого Духа, їхні слова доносять волю Господа” (12).

    Як навчання, віра й молитва можуть допомогти вам пізнавати істину:

    • “Коли ми застосовуємо у процесі навчання віру, ми стаємо гідними отримання допомоги Господа” (10).

    • “Ми можемо знайти відповіді на наші найважливіші запитання, якщо ми виконуємо заповіді, вивчаємо відповідні джерела інформації---особливо слова сучасних пророків—шукаємо скерування в молитві та виявляємо терпіння і віру” (10).

    • “Коли у нас виникають запитання чи сумніви стосовно євангелії, ми маємо міцно триматися того, що, як нам уже відомо, є істинним, і вірити, що ми можемо або знайти відповідь через подальше вивчення, або що Бог відкриє нам відповідь у майбутньому” (4).

    Як знаходити, оцінювати й використовувати надійні джерела:

    • “Ми можемо нагадати щирому досліднику, що для інформації в Інтернеті немає опції “фільтрувати за істинністю”. Деяка інформація, якою б переконливою вона не здавалася, є просто неправдивою” (10; Ніл Л. Андерсен, “Джозеф Сміт”, Ensign або Ліягона, лист. 2014, с. 29).

    • “Щоб нас не обманула неточна чи фальшива інформація, шукачі істини мають знаходити гідні довіри джерела інформації про Церкву та її історію” (2).

    • “Коли ми починаємо порівнювати сучасні практики й те, що пропонує світ, з тим, що нам відомо про Божий план і з положеннями, представленими у слові Бога і вченнях Його сучасних пророків, … ми знаємо, що це принесе нам вічну безпеку” (10; Даллін Х. Оукс, “Як у душі своїй він обраховує” [Вечір з генеральним авторитетом, 8 лют. 2013 р.], lds.org/broadcasts).

  2. Чому мені важливо розуміти, що “Джозеф Сміт … зробив більше для спасіння людей у цьому світі, ніж будь-яка інша людина, що будь-коли жила на світі, окрім Самого Ісуса”? (УЗ 135:3).

    Роль Першого видіння у Відновленні євангелії і в започаткуванні розподілу повноти часів:

    • “Коли Небесний Батько та Ісус Христос явилися Джозефу Сміту, на землі були відновлені вічні істини” (2).

    • “Коли ми отримуємо свідчення про те, що Джозеф Сміт бачив Бога Батька і Його Сина, Ісуса Христа, ми також можемо пізнати істинність Відновлення євангелії” (2).

    • “Джозеф Сміт був покликаний Богом, щоб відновити євангелію для нашого розподілу” (1).

    Як істина, відновлена через Джозефа Сміта, благословила ваше життя:

    • “Ісус Христос є живою, прославленою істотою. Ісус Христос є Єдинонародженим від Батька. Ісус Христос є Творцем цього та інших світів” (13).

    • “Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів---це єдина істинна і жива Церква на лиці всієї землі” (6).

    • “Як діти нашого Небесного Батька, ми маємо потенціал стати такими, як Він” (17).

    • “Через пророка Джозефа Сміта Господь відкрив додаткові Писання, які підтверджують, пояснюють і розширюють наше знання істини” (12).

    Ключі священства або спасительні обряди, відновлені через Джозефа Сміта, і як вони благословили ваше життя:

    • Джозеф Сміт отримав “ключі місіонерської роботи, вічних сімей і храмової роботи” (14).

    • “До того, як людей може бути охрищено, вони мають бути смиренними, каятися, бажати узяти на себе ім’я Ісуса Христа і твердо вирішити служити Йому до кінця” (6).

    • “Щоб досягти найвищого ступеня целестіального царства, ми маємо увійти в новий і вічний завіт шлюбу” (19).