Генеральна конференція
Вперед з вірою
Квітнева генеральна конференція 2020 р.


Вперед з вірою

Я благословляю вас миром і міцнішою вірою в Господа.

Мої улюблені брати і сестри, наближається до завершення ця історична конференція, і ми висловлюємо свою вдячність Господу. Музика була піднесеною, а послання надихаючими.

Протягом цієї конференції відбулося багато важливих подій. У цю двохсотлітню річницю ми представили наше проголошення світу, проголошуючи реальність Відновлення євангелії Ісуса Христа в її повноті.

Ми святкували Відновлення вигуком Осанни.

Ми оголосили про новий символ, що виражає нашу віру в Господа Ісуса Христа і задля наочного упізнавання офіційної церковної інформації і матеріалів.

Ми закликали до всесвітнього дня посту і молитви, щоб теперішню пандемію можна було взяти під контроль; життя людей, які надають допомогу, були захищені; економіка зміцнилася, а життя нормалізувалося. Піст відбуватиметься у Страсну або Велику п’ятницю, 10 квітня. Якою ж величною буде ця п’ятниця!

Наступна неділя буде Великодньою неділею, коли ми знову відзначатимемо Спокуту і Воскресіння нашого Господа Ісуса Христа. Завдяки Його Спокуті, Його дар воскресіння прийде до всіх, хто будь-коли жив. А Його дар вічного життя матимуть всі, хто підготуються через вірність обрядам і завітам, укладеним в Його святих храмах.

Багато надихаючих складових цієї квітневої генеральної конференції 2020 року—та священного тижня, який зараз починається—можна підсумувати двома божественними словами, що вказували: “Слухайте Його”1. Ми молимося, щоб ваше зосередження на Небесному Батькові, Який промовив ці слова, і на Його Улюбленому Синові, Ісусі Христі, з усього іншого закарбувалося у вашій пам’яті найбільше. Ми молимося, щоб ви почали з новою рішучістю, дійсно слухати слова Спасителя, прислухатися до них і з увагою ставитися до них2. Я обіцяю, що внаслідок цього страх зменшиться, а віра зміцніє.

Дякую за ваше бажання перетворити свої домівки на святилища віри, де може перебувати Дух Господа. Наш навчальний план щодо вивчення євангелії у посібнику За Мною йдіть продовжуватиме благословляти ваше життя. Ваші невпинні зусилля у цьому—навіть у ті моменти, коли ви відчуваєте, що ви не дуже успішні—змінять ваше життя, життя вашої сім’ї і світу. Нас буде зміцнено і ми станемо ще доблеснішими учнями Господа, захищаючи Його і промовляючи в Його ім’я, де б ми не були.

А тепер давайте поговоримо про храми. У нас є 168 освячених храмів по всьому світу. Інші храми перебувають на різних стадіях планування і будівництва. Коли ми оголошуємо про плани зведення нового храму, це стає частиною нашої священної історії.

Може здаватися дивним те, що ми оголошуємо про будівництво нових храмів, коли всі наші храми поки що закрито.

Більше століття тому Президент Уілфорд Вудрафф передбачав умови, подібні до наших сьогодні, як вони записані в його молитві освячення Солт-Лейкського храму, промовленій у 1893 році. Дехто з вас, можливо, недавно вже бачив у соціальних медіа уривки з цієї дивовижної молитви.

Послухайте ці благання могутнього пророка Бога: “Коли Твій народ не матиме можливості увійти в цей святий дім … і його буде утискувано, і він страждатиме, оточений труднощами, … і повернеться обличчями своїми до цього Твого дому, і проситиме Твого визволення, допомоги, щоб Ти виявив силу Свою заради нього, ми благаємо Тебе зглянутися зі Свого святого мешкання з милістю … і почути його волання. Або, коли діти Твого народу у майбутні роки через будь-яку причину будуть відокремлені від цього місця, … і волатимуть до Тебе з глибин своїх скорбот і смутку, щоб Ти полегшив їхні страждання і визволив їх, ми смиренно благаємо Тебе … почути їхні волання і дарувати їм благословення, яких вони прагнуть”3.

Брати і сестри, в часи нашого лиха, коли храми зачинено, ви все ще можете черпати силу зі своїх храмових завітів і ендаументу, шануючи свої завіти. Будь ласка, скористайтеся цим часом, коли храми закрито, щоб продовжувати вести життя, гідне відвідування храму, або стати гідними відвідування храму.

Говоріть про храми зі своєю сім’єю і друзями. Оскільки Ісус Христос є осередком всього, що ми робимо у храмі, більше розмірковуючи про храм, ви будете більше думати про Нього. Навчайтеся і моліться, щоб більше дізнатися про силу і знання, якими вас було обдаровано—або якими вас ще буде обдаровано.

Сьогодні нам приємно оголосити плани щодо будівництва восьми нових храмів у таких місцях: Баїя-Бланка, Аргентина; Таллахассі, Флорида; Лубумбаші, Демократична Республіка Конго; Піттсбург, Пенсильванія; Бенін-Сіті, Нігерія; Сиракузи, Юта; Дубаї, Об’єднані Арабські Емірати; та Шанхай, Китайська Народна Республіка.

В усіх восьми місцевостях архітектори Церкви працюватимуть з місцевими посадовими особами, аби храм гармонізував з кожною громадою і був їхнім прекрасним доповненням.

Плани будівництва храму в Дубаї є відповіддю на їхнє люб’язне запрошення, за яке ми дуже вдячні.

Дуже важливим є контекст планів щодо Шанхаю. Протягом більше 20 років гідні відвідування храму члени Церкви в Китайській Народній Республіці відвідували Гонконзький храм в Китаї. Але в липні 2019 року той храм було зачинено для проведення ремонтних робіт, які вже давно були заплановані.

В Шанхаї, скромне, багатоцільове місце зборів надасть китайським членам Церкви можливість продовжувати брати участь у виконанні храмових обрядів—у Китайській Народній Республіці—для себе і для своїх предків.4.

У кожній країні ця Церква навчає своїх членів Церкви шанувати, виконувати і підтримувати закон5. Ми навчаємо про важливість сім’ї, про важливість бути хорошими батьками і взірцевими громадянами. Оскільки ми поважаємо закони і правила Китайської Народної Республіки, Церква не посилає туди місіонерів, які проповідують; не робитимемо ми цього і зараз.

Зібрання громадян інших країн та китайські зібрання продовжуватимуть проводитися окремо. Правовий статус Церкви там залишається незмінним. На початковій стадії використання храмового приміщення, вхід до нього буде лише за домовленістю. Шанхайський храм не буде храмом для туристів з інших країн.

Ці вісім нових храмів благословлять життя багатьох людей по обидва боки завіси смерті. Храми є вінцевою частиною Відновлення повноти євангелії Ісуса Христа. Завдяки Своїй доброті і великодушності Бог несе благословення храму ближче до Своїх дітей повсюди.

Відновлення триває, і я знаю, що Бог і надалі відкриватиме багато великого і важливого стосовно Його царства тут, на землі6. Це царство є Церквою Ісуса Христа Святих Останніх Днів.

Дорогі брати і сестри, я висловлюю вам свою любов. У ці часи переживань і непевності, застосовуючи надане мені повноваження, я хотів би дати вам апостольське благословення.

Я благословляю вас миром і міцнішою вірою в Господа7.

Я благословляю вас бажанням каятися і кожного дня ставати трохи більше схожими на Нього8.

Я благословляю вас знанням про те, що пророк Джозеф Сміт є пророком Відновлення євангелії Ісуса Христа в її повноті.

Якщо хтось із вас або ваших рідних хворіє, я залишаю благословення зцілення відповідно до волі Господа.

Я благословляю вас у такий спосіб, ще раз висловлюючи свою любов до кожного з вас, у священне ім’я Ісуса Христа, амінь.