Генеральна конференція
Відкрити небеса для отримання допомоги
Квітнева генеральна конференція 2020 р.


Відкрити небеса для отримання допомоги

Давайте втілювати нашу віру в Господа Ісуса Христа в справи!

Яка ж це була унікальна і чудова сесія! Дякую, дорогі Лауді та Ензо. Ви так добре представляли неперевершених молодих жінок і молодих чоловіків Церкви.

Мої дорогі брати і сестри, сьогодні ми чули багато виступів про Відновлення Церкви---тієї самої Церкви, яку наш Спаситель, Ісус Христос, встановив під час Свого земного служіння. Це Відновлення почалося 200 років тому у таку ж весняну пору, коли Бог Батько і Його Син, Ісус Христос, явилися юному Джозефу Сміту.

Через десять років після цього надзвичайного видіння пророка Джозефа Сміта і п’ятьох інших людей було покликано стати засновниками відновленої Церкви Господа.

Та невеличка група, яка зібралася 6 квітня 1830 року, стала всесвітньою організацією, яка налічує понад 16 мільйонів членів Церкви. Широко відомі ті добрі справи, які виконуються Церквою по всьому світу, щоб полегшити страждання людей і допомогти людству. Але її головна мета полягає в тому, щоб допомагати чоловікам, жінкам і дітям слідувати за Господом Ісусом Христом, виконувати Його заповіді і бути гідними отримати найвеличніше з усіх благословень---вічне життя з Богом і їхніми близькими1.

Відзначаючи подію, яка відбулася у 1820 році, важливо пам’ятати, що хоча ми й шануємо Джозефа Сміта як пророка Бога, це не церква Джозефа Сміта і не церква Мормона. Це---Церква Ісуса Христа. Він постановив, як саме ця Церква має називатися: “Бо так буде Мою Церкву названо в останні дні, а саме: Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів”2.

Я раніше вже говорив про необхідну зміну стосовно того, як ми називаємо Церкву3. З того часу багато чого змінилося, щоб досягти цього. Я дуже вдячний президенту М. Расселу Балларду і усьому Кворуму Дванадцятьох Апостолів, які стільки усього зробили, щоб очолити ці зусилля, а також тим, хто залучений до іншої ініціативи, про яку я оголошу цього вечора.

Церковні провідники і відділи, пов’язані з ними організації і мільйони членів Церкви---та інші---тепер використовують правильну назву Церкви. Офіційний стилістичний путівник Церкви було відкориговано. Офіційний вебсайт Церкви тепер називається ChurchofJesusChrist.org. Адреси електронної пошти, назви вебсайтів і канали в соціальних медіа були оновлені. Наш улюблений хор тепер називається Хором скинії на Храмовій площі.

Ми доклали надзвичайних зусиль, бо, коли ми усуваємо ім’я Господа з назви Його Церкви, то ненавмисне усуваємо Його як ключову фігуру нашого поклоніння і нашого життя. Коли ми беремо на себе ім’я Спасителя під час хрищення, то зобов’язуємося свідчити---своїми словами, думками і вчинками,---що Ісус є Христос4.

Раніше я вам обіцяв, що якщо ми “буде[мо] якнайкраще старатися, щоб відновити правильну назву Господньої Церкви”, то Він “буде посилати Свою силу і проливати Свої благословення на голови святих останніх днів так рясно, як ми ще ніколи не бачили”5. Я повторюю це обіцяння сьогодні.

Щоб допомогти нам пам’ятати Його і визначати Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів як Господню Церкву, ми із задоволенням представляємо символ, який буде означати, що Ісус Христос займає центральне місце у Своїй Церкві.

Цей символ включає назву Церкви, яка міститься на наріжному камені. Ісус Христос є наріжним каменем6.

Зображення
Логотип з наріжним каменем

У центрі символу зображено мармурову статую Торвальдсена Христос. Тут зображено воскреслого, живого Господа, який простягає руки, щоб обійняти усіх, хто прийде до Нього.

Символічним є те, що Ісус Христос стоїть під аркою. Арка нагадує нам про воскреслого Спасителя, Який виходить з гробниці на третій день після Свого розп’яття.

Зображення
Новий символ Церкви

Цей символ має бути знайомий багатьом, адже ми вже давно асоціюємо відновлену євангелію з живим, воскреслим Христом.

Цей символ відтепер буде використовуватися як візуальний ідентифікатор для офіційної літератури, новин і подій Церкви7. Це нагадуватиме усім про те, що це---Церква Спасителя, і все, що ми робимо, як члени Його Церкви, зосереджується на Ісусі Христі і Його євангелії.

Мої дорогі брати і сестри, завтра Вербна неділя, про яку так чудово нас навчав старійшина Гонг. Це початок особливого тижня, який закінчується Великоднем. Будучи послідовниками Ісуса Христа, які живуть у часи, коли через пандемію COVID-19 весь світ знаходиться у сум’ятті, давайте не просто говорити про Христа, або проповідувати Христа, або використовувати цей символ, на якому зображено Христа.

Давайте втілювати нашу віру в Господа Ісуса Христа в справи!

Як ви вже знаєте, члени Церкви виділяють на піст один день кожного місяця.

Вчення про піст є стародавнім. Дійові особи з Біблії практикували його з найперших днів. Мойсей, Давид, Езра, Неемія, Естер, Ісая, Даниїл, Йоїл і багато інших постилися і проповідували про піст8. Через писання Ісаї Господь сказав: “Чи ж ось це не той піст, що Я вибрав його: розв’язати кайдани безбожности, пута ярма розв’язати й пустити на волю утиснених, і всяке ярмо розірвати?”9

Апостол Павло закликав святих у Коринті “бути в пості та молитві”10. Сам Спаситель проголосив, що дещо “не виходить інакше, як тільки молитвою й постом”11.

Недавно у відео в соціальних медіа я сказав, що “як лікар і як хірург, я із глибокою повагою ставлюся до медичних працівників, вчених і усіх, хто цілодобово працює над зупиненням поширення вірусу COVID-19”12.

Зараз, як Президент Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів і апостол Ісуса Христа я проголошую: я знаю, що Бог “має всю силу, всю мудрість, і все розуміння; Він розуміє все, і Він милостива Істота, навіть до спасіння, для тих, хто покається і повірить в Його ім’я”13.

Тому, у часи тяжкого лиха, наприклад, коли хвороба досягає пандемічних масштабів, найприродніше, що ми можемо зробити---це волати до нашого Небесного Батька і Його Сина---Великого Лікаря---проявити Їхню дивовижну силу і благословити людей на землі.

У моєму відеопосланні я запросив усіх об’єднатися разом у пості у неділю, 29 березня 2020 року. Багато хто з вас, можливо, бачив це відео і приєднався до посту. Дехто, можливо, не постився. Однак нам все ще потрібна допомога з небес.

Тому сьогодні ввечері, мої дорогі брати і сестри, у дусі синів Мосії, які віддавалися молитві і посту14, і як частину нашої квітневої генеральної конференції 2020 року, я прошу про ще один всесвітній піст. Усі, кому дозволяє здоров’я,---давайте будемо поститися, молитися і об’єднаємо нашу віру знову. Давайте з молитвою благати про полегшення від цієї всесвітньої пандемії.

Я запрошую усіх, включаючи людей інших віросповідань, поститися і молитися у Страсну п’ятницю, 10 квітня, про те, щоб теперішню пандемію можна було взяти під контроль, життя людей, які надають допомогу, були захищені, економіка зміцнилася, а життя нормалізувалося.

Як ми постимося? Зазвичай, це два прийоми їжі або протягом 24 годин. Але ви вирішуєте, що саме ви вважатимете жертвою для себе, пам’ятаючи про вищу жертву, яку Спаситель зробив для вас. Давайте об’єднаємося і будемо благати про зцілення по всьому світу.

Страсна п’ятниця буде досконалим днем для того, щоб Небесний Батько і Його Син почули нас!

Дорогі брати і сестри, я висловлюю мою глибоку любов до вас, а також свідчу про божественність роботи, до якої ми залучені. Це дійсно Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів. Він очолює її і скеровує усе, що ми робимо. Я знаю, що Він відповість на благання Свого народу. Я свідчу про це у священне ім’я Ісуса Христа, амінь.