2010–2019
Істинна, чиста і проста євангелія Ісуса Христа
Квітнева генеральна конференція 2019 р.


Істинна, чиста і проста євангелія Ісуса Христа

Любов до Бога і до своїх ближніх---це доктринальна основа служіння; навчання, зосередженого на домівці і підтримуваного Церквою; духовного поклоніння в Суботній день; роботи зі спасіння.

Мої брати і сестри, мені важко повірити, що 71 рік тому, у 1948 році, я був місіонером в Англії, а 44 роки тому ми з моєю дружиною Барбарою поїхали зі своєю сімʼєю в Канаду, де я був президентом Канадської Торонтської місії. У квітні 1976 року, коли я служив там, мене було покликано у Перший кворум сімдесятників, а в 1985 році мене несподівано було покликано у Кворум Дванадцятьох Апостолів. На відміну від моїх попередніх покликань, від яких з часом звільняють, моє звільнення від мого покликання як члена Кворуму дванадцятьох прямо зараз не було б найкращим варіантом; але я молюся, щоб той день настав лише після того, як я завершу все, що Господь покликав мене зробити.

Думаючи про свої останні 43 роки служіння генеральним авторитетом і привілей служити дітям Небесного Батька, я повніше усвідомив, що Він хоче, аби всі Його діти знайшли мир, радість і щастя у своєму житті.

Пророк Легій навчав: “Люди є, щоб мати радість”1. Є багато причин, чому мир, радість і щастя можуть оминати нас у цьому житті, серед них бідність, війна, стихійні лиха та несподівані проблеми, повʼязані з роботою, здоровʼям і сімейними стосунками.

Але хоч ми й не можемо контролювати ті зовнішні сили, які впливають на наше життя тут, на землі, усе ж коли ми стараємося ставати вірними послідовниками Господа Ісуса Христа, то можемо знайти мир, радість і щастя, незважаючи на мирські проблеми, що вирують навколо нас.

Хтось із моїх дітей одного разу сказав: “Тату, цікаво, чи мені вдасться це коли-небудь”. Я відповів: “Усе, чого просить від нас Небесний Батько,---це щодня якнайкраще робити все, що ми можемо”. Брати і сестри, з дня у день робіть якнайкраще все, що ви можете, і дуже швидко ви усвідомите, що ваш Небесний Батько знає вас і любить вас. І коли ви знаєте це---справді знаєте,---ваше життя матиме реальну мету і значення і ви будете сповнені радістю й миром.

Як Світло світу, Спаситель сказав: “Хто вірує в Мене, у темряві не зоставався”2.

“Ісус Христос є імʼя, яке дане від Батька, і не дано ніякого іншого імені, за допомогою якого [ми] може[мо] бути спасенн[ими];

Отже, усі люди мають узяти на себе імʼя, яке дане від Батька”3.

Писання навчають нас, що Сатана хоче вести людей у темряву. Кожне його зусилля спрямоване на те, щоб відключити світло та істину Ісуса Христа і Його євангелії. Як навчав Легій своїх дітей, диявол “прагне всіх людей зробити так само нещасними, як сам”4. Якщо “робота і … слава” Небесного Батька---“здійснювати безсмертя і вічне життя [чоловіків і жінок]”5, то “робота” Люцифера---приносити нескінченне нещастя й лихо Божим дітям. Гріх і провина затемнюють Світло Христа в нашому житті. Ось чому наша мета---насолоджуватися Світлом Христа, яке приносить мир, радість і щастя.

В останні півтора роки Господь надихав Своїх пророка та апостолів на запровадження багатьох чудових змін. Однак мене турбує те, що духовні цілі цих змін можуть загубитися через захват від самих цих змін.

Джозеф Ф. Сміт сказав: “Істинну, чисту і просту євангелію Ісуса Христа відновлено. На нас лежить відповідальність підтримувати її на землі”6. Він додав, що істинна, чиста і проста євангелія---це “докторина Христа про спасіння”7.

У “Символах віри” пророк Джозеф Сміт навчав, що “завдяки Спокуті Христа все людство може бути спасенним через послушність законам і обрядам євангелії”8.

Першими принципами євангелії є віра в Господа Ісуса Христа, покаяння, хрищення, дар Святого Духа і витерпіти до кінця. Його брат, Гайрум, навчав: “Проповідуйте перші принципи євангелії---провідуйте їх знову і знову: ви побачите, що день за днем нові ідеї і додаткове світло стосовно них будуть відкриватися вам. Ви можете все більше сприймати їх, аж доки не пізнаєте їх повністю. Тоді ви зможете краще пояснити їх тим, кого [ви] навчаєте”9.

Найкращий для нас шлях побачити духовні цілі Церкви---це жити за істинними, чистими й простими вченнями Христа і також виконувати дві великі заповіді Спасителя: “Люби Господа Бога твого всім своїм серцем. … Люби свого ближнього, як самого себе”10.

Послух цим двом заповідям дає можливість сильніше відчувати мир і радість. Якщо ми любимо Господа і служимо Йому, а також любимо своїх ближніх і служимо їм, то природно, що ми відчуємо більше щастя, яке ніяким кращим шляхом не приходить до нас.

Любов до Бога і до своїх ближніх---це доктринальна основа служіння; навчання, зосередженого на домівці і підтримуваного Церквою; духовного поклоніння в Суботній день; роботи зі спасіння по обидва боки завіси, підтримуваної у Товариствах допомоги і кворумах старійшин. Усе це основується на цих божественних заповідях: любити Бога і любити своїх ближніх. Чи може бути щось головнішим, фундаментальнішим і простішим за це?

Якщо ми живемо за істинним, чистим і простим євангельським планом, то це дає нам більше часу для відвідування вдів, удівців, сиріт, самотніх, хворих і бідних. Ми будемо знаходити мир, радість і щастя у своєму житті, коли служимо Господу і своїм ближнім.

Зміни стосовно Суботнього дня, в яких особливе значення надається навчанню та вивченню євангелії, зосередженому на домівці і підтримуваному Церквою, є можливістю відновити наш дух і нашу відданість Богу в стінах наших домівок. Що могло б бути простішим, головнішим і важливішим? Брати і сестри, чи розумієте ви, що вивчення і навчання євангелії в наших сімʼях є важливим способом знайти радість і щастя в нашому житті?

Говорячи про Суботній день, Спаситель сказав: “Бо істинно це є день, призначений тобі, щоб відпочивати від своїх трудів і виявляти свою відданість Всевишньому”11. Він додав: “Щоб [ваша] радість могла бути повною … [через] радощі і молитв[у,] … ви [повинні] робити це … з дякуванням, з життєрадісними серцями й обличчями … [і] з задоволеним серцем і з життєрадісним обличчям”12

Будь ласка, зверніть увагу на кілька ключових слів у цьому одкровенні: радість, радощі, дякування, життєрадісні серця, задоволене серце і життєрадісне обличчя. Мені здається, що дотримання Суботнього дня у святості має робити наші обличчя усміхненими.

Зображення
вітання в церкві

Служачи у вищий і святіший спосіб, будь ласка, давайте замислимося над тим, як важливо, щоб ми вітали кожного, хто приходить на наші церковні збори, особливо нових членів Церкви і відвідувачів. Ми всі маємо з насолодою співати гімни й уважно, з відкритим серцем і розумом слухати слова причасних молитов.

Свідчення про віру на наших зборах посту і свідчень відбуваються під проводом члена єпископату, який ділиться коротким свідченням, зосереджуючись на плані щастя та істинній, чистій і простій євангелії Христа. Усім іншим необхідно наслідувати цей приклад. Нам треба пам’ятати, що є інші відповідні місця, щоб розповідати історії чи ділитися пригодами, що сталися під час подорожей. Якщо наші свідчення прості й зосереджені на євангелії Христа, то Він буде давати духовне оновлення, коли ми ділимося одне з одним своїми свідченнями.

Ефективне служіння найкраще бачиться через сфокусовані лінзи любові до Бога і своїх ближніх. Просто кажучи, ми служимо тому, що любимо нашого Небесного Батька і Його дітей. Наші зусилля у служінні будуть більш плідними, якщо ми робимо своє служіння простим. Найбільшу радість приносять прості життєві справи, тому нам потрібно бути обережними, аби не думати, що треба додавати ще щось до будь-яких змін, які ми отримали, щоб зміцнювати віру і свідчення в серцях Божих дітей.

Давайте не ускладнювати справу додатковими зборами, очікуваннями чи вимогами. Тримайтеся простоти. Саме в тій простоті ви знайдете мир, радість і щастя, про які я говорю.

Упродовж років цілями провідництва Церкви, як стверджується в Довіднику 2, є результати, ясні й прості. Я цитую:

Зображення
сімʼя під час врегулювання десятини

“Провідники заохочують кожного члена Церкви отримати всі необхідні обряди священства, дотримуватися пов’язаних з ними завітів і готуватися, щоб бути гідними піднесення і вічного життя. …

Зображення
подружжя біля храму

Дорослі: Заохочувати кожного дорослого бути гідним пройти храмові обряди. Навчити всіх дорослих знаходити інформацію про своїх предків і виконувати за них вікарні храмові обряди.

Зображення
висвячення у священство
Зображення
молоді жінки з храмовими обрядовими картками

Молодь: Допомагати кожному молодому чоловіку отримати Мелхиседекове священство, пройти храмові обряди і бути гідним служити на місії повного дня. Допомагати кожній молодій жінці підготуватися, щоб бути гідною укласти священні завіти і дотримуватися їх, а також пройти храмові обряди. Зміцнювати молодь, залучаючи її до змістовних заходів.

Зображення
рада приходу

Усі члени Церкви: Допомагати провідникам священства і допоміжних організацій, радам приходів, місіонерам приходів і місіонерам повного дня та членам Церкви збалансовано співпрацювати, щоб рятувати людей, зміцнювати сім’ї і церковні підрозділи, підвищувати активність носіїв священства і збирати Ізраїль через навернення, утримання їх активними в Церкві та повернення їх до активності в Церкві. Навчати членів Церкви забезпечувати самих себе і свої сім’ї, а також допомагати бідним і нужденним у Господній спосіб”13.

Моє служіння в Церкві благословило мене багатим і особливим духовним досвідом. Я є свідком того, що Господь скеровує Свою Церкву для досягнення Своїх цілей. Я отримав божественне спрямування, якого б не міг отримати самостійно. Радість від життя за євангелією для мене зосереджена на істинній, чистій і простій доктрині та євангелії Ісуса Христа.

Я служив під ключами і керуванням шести пророків і Президентів Церкви---від Спенсера В. Кімбола до Рассела М. Нельсона. Я свідчу вам, що кожний з них був і є Божим вибраним пророком. Вони навчали нас дуже важливим принципам стосовно Церкви і євангелії та доктрини Христа. Президент Нельсон рухає Господню роботу вперед у темпі, що захоплює дух. Я кажу “захоплює дух”, тому що він єдиний з Братів, хто є старшим за мене, але мені іноді важко встигати за ним! Я свідчу, що в нього є ключі священства і на ньому мантія Божого пророка. Президент Нельсон навчає істинній, чистій і простій євангелії Ісуса Христа. Я свідчу, що Ісус є Христос і це Його Церква, про це я смиренно свідчу в імʼя Ісуса Христа, амінь.