2010–2019
Знайте всі, Христос воскрес!
Квітень 2018


Знайте всі, Христос воскрес!

Це Великодня неділя. Я благоговійно засвідчую та урочисто свідчу про живого Христа---про Нього, Який “помер, був похований і піднявся на третій день”.

Дорогі брати і сестри, коли наші сини були ще дуже малі, я розповідав їм перед сном історії про цуценят бігль і наспівував їм гімни, у тому числі і “Знайте всі, Христос воскрес!”1 Іноді я жартома змінював слова на: “Час настав лягати спати: алілуя”. Зазвичай, наші сини засинали швидко. Або, принаймні, вони знали, що якщо я вважатиму, що вони заснули, то припиню співати.

Слова---принаймні мої---не здатні передати ті приголомшливі почуття, які я мав з тих пір, як Президент Рассел М. Нельсон з любов’ю взяв мої руки у свої, і поряд була моя дорога Сюзан, і надав це священне покликання від Господа, від якого у мене перехопило подих і яке змусило мене багато разів плакати протягом цих останніх днів.

У цю Великодню неділю я радісно співаю: “Алілуя”. Пісня викупительної любові нашого воскреслого Спасителя2 прославляє гармонію завітів (які поєднують нас з Богом та одне з одним) і Спокуту Ісуса Христа (яка допомагає нам скинути тілесного чоловіка і жінку й піддатися натхненню Святого Духа3).

Разом, наші завіти і Спокута нашого Спасителя уможливлюють і облагороджують. Разом, вони допомагають нам триматися і відпускати. Разом, вони пом’якшують, зберігають, освячують і викупляють.

Пророк Джозеф Сміт сказав: “Це вчення, про яке ми говоримо, може здатися декому дуже сміливим---влада, яка записує або зв’язує на землі, зв’язує і на небесах. Проте, в усі віки на світі, коли б Господь не давав розподіл священства через істинне одкровення будь-якій людині чи групі людей, ця влада завжди давалася”4.

Це є дійсним і сьогодні. Священні завіти й обряди, недоступні в жодному іншому місці, отримуються у 159 святих домах Господа у 43 країнах. Обіцяні благословення приходять через відновлені ключі священства, учення і владу, відображаючи нашу віру, слухняність і обіцяння Його Святого Духа нам у наших поколіннях у часі й у вічності.

Дорогі брати і сестри, у кожній країні, у кожному народі та язику, по всій нашій всесвітній Церкві, дякую за вашу живу віру, надію і милосердя у кожному кроці. Дякую вам за те, що приєдналися до людей, які мають свідчення про повноту відновленої євангелії і досвід життя за нею.

Дорогі брати і сестри, ми належимо одне одному. Ми можемо бути пов’язані одне з одним “у єдності і в любові”5 в усьому і в усіх місцях6. Як Господь Ісус Христос запрошує кожного з нас, де б ми не були, якими б не були наші обставини, будь ласка, “ходіть і побачте”7.

У цей день я смиренно присвячую усі сили і здібності своєї душі8, якими б вони не були або не могли стати, моєму Спасителю, моїй дорогій Сюзан і нашій сім’ї, моїм Братам і кожному з вас, мої улюблені брати і сестри.

Усе гідне і вічне зосереджено на живій реальності Бога, нашого люблячого Вічного Батька і Його Сина, Ісуса Христа, і Його Спокути, засвідченої Святим Духом9. Це Великодня неділя. Я благоговійно засвідчую та урочисто свідчу про живого Христа---про Нього, Який “помер, був похований і піднявся на третій день, і вознісся на небеса”10. Він є Альфа і Омега11 і був з нами з початку, і Він з нами до кінця.

Я свідчу про пророків останніх днів, від Пророка Джозефа Сміта до нашого дорогого Президента Рассела М. Нельсона, якого ми радісно підтримуємо. Як співають наші діти у Початковому товаристві: “Ми благословенні---нас веде пророк”12. Я свідчу, що як це було пророковано у Святих Писаннях, включаючи Книгу Мормона: Ще одне свідчення про Ісуса Христа, “царство Господа знову встановлене на землі, готуючи до Другого пришестя Месії”13. У святе і священне імʼя Ісуса Христа, амінь.