2010–2019
Зверніться до місіонерів! Вони можуть вам допомогти!
Жовтеньь 2012


Зверніться до місіонерів! Вони можуть вам допомогти!

Усі місіонери: і молоді, і старшого віку, служать з єдиною метою—покращити життя інших людей.

Мої улюблені брати, сестри і друзі, ми посилаємо кожному з вас нашу любов і наші вітання. Ми відчуваємо захоплення щодо оголошення, зробленого Президентом Томасом С. Монсоном сьогодні вранці, згідно з яким мінімальний вік початку служіння на місії змінився, і становить для юнаків—18 років, а для дівчат—19. Завдяки появі такого вибору, більше молодих людей зможуть насолоджуватися благословеннями місії.

Два роки тому Президент Монсон проголосив і сьогодні зранку з великою силою підтвердив, що “кожний гідний, здатний до служіння молодий чоловік повинен підготуватися, щоб служити на місії. Місіонерське служіння—це обов’язок священства—обов’язок, виконання якого Господь чекає від вас, кому було так багато дано”1. І знову ж він пояснив, що для сестер це бажаний вибір, але не є їхньою відповідальністю. І він знову запросив служити більше пар старшого віку.

Готуватися до місії—важливо. Місія—це добровільний акт служіння Богу і людству. Місіонери фінансують цей привілей з особистих заощаджень. Батьки, сім’ї, друзі і пожертвувачі, які роблять внески до Загального місіонерського фонду, також можуть допомогти. Усі місіонери: і молоді, і старшого віку, служать з єдиною метою—покращити життя інших людей.

Рішення служити на місії вплине на духовне майбутнє місіонера, його або її подружжя і їхнє потомство на багато наступних поколінь. Бажання служити є природнім результатом чийогось навернення, гідності і підготовки.

У цій великій всесвітній аудиторії, багато хто з вас не належить до Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів і дуже мало знає про нас і наших місіонерів. Ви тут, або налаштувалися на цю хвилю, оскільки бажаєте дізнатися більше про мормонів і про те, чого навчають наші місіонери. Дізнавшись про нас більше, ви побачите, що ми з вами маємо багато спільних цінностей. Ми заохочуємо вас зберегти усе хороше та істинне, а потім подивитися, чи можемо ми до цього щось додати. У цьому світі, де так багато проблем, нам дійсно час від часу потрібна допомога. Релігія, вічна істина і наші місіонери є невід’ємною частиною цієї допомоги.

Наші молоді місіонери відстрочують свою освіту, професію, побачення й усе інше, що типова молода людина може робити на цій стадії свого життя. На час від 18 до 24 місяців вони це все відкладають через своє глибоке бажання служити Господу2. А деякі наші місіонери служать у більш похилому віці. Я знаю, що їхні сім’ї благословенні. У нашій власній сім’ї на місіях повного дня зараз служать вісім місіонерів—три дочки, їхні чоловіки, одна онука та один онук.

Дехто з вас може цікавитися, що означає назва мормон. Це наше прізвисько. Це не справжнє наше ім’я, хоча ми відомі широкому загалу, як мормони. Цей термін походить з книги Священного Писання, відомого, як Книга Мормона.

Справжнє ім’я Церкви—Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів. Це відновлена первісна Церква Ісуса Христа. Коли Він ходив по землі, Він організував Свою Церкву. Він покликав апостолів, сімдесятників та інших провідників, яким дав владу священства діяти від Його імені3. Після того, як Христос і Його апостоли померли, люди змінили обряди і вчення. Первісна Церква і священство були втрачені. Після Темних віків і під проводом Небесного Батька, Ісус Христос повернув Свою Церкву. Тепер вона знову живе, відновлена, і працює під Його божественним проводом4.

Ми наслідуємо Господа Ісуса Христа і навчаємо про Нього. Ми знаємо, що після Своєї прославленої перемоги над смертю, воскреслий Господь являвся Своїм учням багато разів. Він їв з ними. Він ходив з ними. Перед Своїм остаточним піднесенням Він дав їм доручення: “Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа”5. Апостоли послухалися цієї настанови. Вони також покликали інших допомагати їм виконувати заповідь Господа.

Сьогодні під проводом сучасних апостолів і пророків те саме доручення отримали місіонери Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів. Ці місіонери служать у більш ніж 150 країнах. Як представники Господа Ісуса Христа, вони намагаються виконати це божественне доручення—відновлене у наші дні Самим Господом—нести повноту євангелії до інших країн і благословляти життя людей повсюди6.

Місіонери, яким ще не виповнилося 20 років або яким трохи за 20, ще не набули життєвого досвіду. Але вони благословенні такими дарами, як сила Святого Духа, любов Бога і свідчення про істину, що робить їх могутніми послами Господа. Вони діляться доброю новиною євангелії, яка принесе справжню радість і вічне щастя усім, хто послухає їхнє послання. І в багатьох випадках вони роблять це в країнах і мовами, які не є рідними для них.

Місіонери прагнуть наслідувати Ісуса Христа і словом, і ділом. Вони проповідують Ісуса Христа і Його Спокуту7. Вони навчають про буквальне Відновлення давньої Церкви Христа через першого Пророка Господа останніх днів, Джозефа Сміта.

Можливо ви раніше зустрічали чи навіть ігнорували наших місіонерів. Я сподіваюся, що ви не будете їх боятися, але навчитеся у них. Вони можуть бути посланою вам небесною допомогою.

Так сталося з Джеррі, одним джентльменом протестантом, років 60-ти з гаком, який живе в Месі, шт. Аризона. Батько Джеррі був служителем-баптистом; його матір служителем-методистом. Якось близький друг Джеррі, Прісілла, поділилася з ним почуттями болю, через смерть її дитини під час пологів і гірке розлучення, яке сталося невдовзі після того. У Прісілли, самотньої матері, яка вибивалася із сил, було четверо дітей, три дочки і син. Коли вона відкрила своє серце Джеррі, вона зізналася, що обдумувала самогубство. З усіх сил, і з усією любов’ю, які він міг в собі знайти, Джеррі намагався допомогти їй зрозуміти, що її життя мало цінність. Він запросив її відвідати його церкву, але Прісілла пояснила, що полишила надію на Бога.

Джеррі не знав, що йому робити. Пізніше, поливаючи у себе у дворі дерева, цей сповнений віри чоловік помолився Богу про спрямування. Коли він молився, то почув у своєму розумі голос, Який промовляв: “Зупини хлопців на велосипедах”. Джеррі, трохи спантеличений, замислився, що це могло означати. Обмірковуючи цю підказку, він поглянув на вулицю і побачив двох молодих хлопців у білих сорочках та галстуках, які їхали на велосипедах в напрямку його будинку. Приголомшений цим “випадковим” збігом обставин, він дивився, як вони проїжджали повз нього. Потім, усвідомивши, що ситуація вимагала від нього дій, він закричав: “Гей, ви, будь ласка, зупиніться! Мені треба з вами поговорити!”

Маючи здивований, але радісний вигляд, юнаки зупинилися. Коли вони підійшли, Джеррі помітив на них таблички, з яких стало ясно, що вони були місіонерами Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів. Джеррі подивився на них і сказав: “Можливо це здається трохи дивним, але я молився і мені було сказано “зупинити хлопців на велосипедах”. Я подивився на вулицю і побачив вас. Ви можете мені допомогти?”

Місіонери усміхнулися і один з них сказав: “Так, ми певно можемо”.

Джеррі пояснив, чому він переживав за Прісіллу. Невдовзі місіонери проводили зустрічі з Прісіллою, її дітьми та Джеррі. Вони обговорювали мету життя і вічний план Бога для них. Віра Джеррі, Прісілли та її дітей зростала через щиру молитву, вивчення Книги Мормона, і сповнену любові підтримку членів Церкви. Досить сильна віра Джеррі в Ісуса Христа ставала навіть сильнішою. Сумніви та думки про самогубство залишили Прісіллу і їх замінили надія та щастя. Вони охристилися і стали членами відновленої Церкви Христа8.

Так, місіонери можуть багато в чому допомогти. Наприклад, дехто з вас може захотіти більше дізнатися про своїх предків. Ви, можливо, знаєте імена ваших батьків і чотирьох ваших дідусів і бабусь, але як щодо восьми прабабусь і прадідів? Чи знаєте ви їхні імена? Чи хотіли б дізнатися про них більше? Зверніться до місіонерів! Вони можуть вам допомогти!9 Вони мають доступ до величезної Бібліотеки сімейно-історичних записів Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів.

Дехто з вас є членом Церкви, але на цей момент ви не відвідуєте Церкву. Ви любите Господа і часто думаєте про те, щоб повернутися до Його отари. Але ви не знаєте, з чого почати. Я пропоную вам звернутися до місіонерів!10 Вони можуть вам допомогти! Вони також можуть допомогти, навчаючи членів вашої сім’ї. Ми і місіонери любимо вас і бажаємо знову повернути у ваше життя радість і світло євангелії.

Дехто з вас можливо бажає знати, як подолати залежність або жити довше і насолоджуватися кращим здоров’ям. Зверніться до місіонерів! Вони можуть вам допомогти! Незалежні дослідження свідчать, що в цілому члени Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів є групою людей із досить гарним здоров’ям. Рівень смертності серед них—один з найнижчих, а середня тривалість життя є найдовшою серед будь-яких до цих пір повідомлених з усіх конкретно визначених груп, які вивчалися протягом тривалого часу у Сполучених Штатах11.

Дехто з вас може відчувати, що ваше життя дуже зайняте і неконтрольоване, однак глибоко в серці ви відчуваєте зростання порожнечі через відсутність напрямку чи мети. Зверніться до місіонерів! Вони можуть вам допомогти! Вони можуть допомогти вам дізнатися більше про істинну мету життя—чому ви тут, на землі, і куди ви підете після смерті. Ви можете дізнатися, як відновлена євангелія Ісуса Христа благословить ваше життя більше, ніж ви можете на цей момент навіть уявити.

Якщо ви непокоїтеся про вашу сім’ю, зверніться до місіонерів! Вони можуть вам допомогти! Зміцнення шлюбів та сімей є одним з найважливіших пріоритетів Святих Останніх Днів. Сім’ї можуть бути навіки разом. Попросіть місіонерів навчати вас тому, як це можна здійснити для вашої сім’ї.

Місіонери можуть допомогти вам у вашому бажанні здобути більше знань. Людський дух тягнеться до просвітлення. Звідки б не приходила істина, з лабораторії вченого чи як одкровення від Бога, ми прагнемо її! Воістину слава Бога—це розум12.

Зростання знання означає збільшення знання духовного так само, як і мирського. Ми робимо наголос на важливості розуміння Священних Писань. Незалежне дослідження недавно виявило, що Святі Останніх Днів є найбільш обізнаними у християнстві та Біблії13. Якщо ви хочете краще зрозуміти Біблію, краще розуміти Книгу Мормона і здобути ширше усвідомлення братерства людей і батьківства Бога, зверніться до місіонерів! Вони можуть вам допомогти!

Багато хто з вас має глибоке бажання допомогти нужденним. Оскільки ми слідуємо за Ісусом Христом, Святі Останніх Днів також підкоряються цьому непереборному спонуканню14. Будь-хто може приєднатися до нас, допомагати нужденним і надавати допомогу жертвам лих у будь-якій частині світу. Якщо ви бажаєте взяти у цьому участь, зверніться до місіонерів! Вони можуть вам допомогти!

І якщо ви бажаєте пізнати більше про життя після смерті, про небеса, про план Бога для вас; якщо ви бажаєте знати більше про Господа Ісуса Христа, Його Спокуту і Відновлення Його Церкви, як вона була встановлена з самого початку, зверніться до місіонерів! Вони можуть вам допомогти!

Я знаю, що Бог живе. Ісус є Христос. Його Церква була відновлена. Я гаряче молюся, щоб Бог міг благословити кожного з вас і кожного з наших дорогоцінних місіонерів. В ім’я Ісуса Христа, амінь.

Посилання

  1. Томас С. Монсон, “Коли ми знову зустрічаємося разом”, Ліягона, лист. 2010, с. 5.

  2. Див. Учення і Завіти 4:3.

  3. Див. Матвій 10:1; Лука 6:13; 10:1; Ефесянам 4:11–12.

  4. Див. Учення і Завіти 1:30.

  5. Матвій 28:19.

  6. Див. Учення і Завіти 68:8; 84:62; 112:28.

  7. Див. 1 Коринтянам 2:2; 2 Нефій 25:26.

  8. З особистого спілкування з В. Трейсі Уотсон, колишнім президентом місії в Месі, шт. Аризона.

  9. Запрошення “зверніться до місіонерів” також означає, що ви можете звернутися за допомогою до друга, який є членом Церкви.

  10. Активні родичі, друзі та церковні провідники також з радістю допоможуть.

  11. Див. Джеймс Е. Енстром та Лестер Бреслоу, “Lifestyle and Reduced Mortality among Active California Mormons, 1980–2004”, Preventive Medicine, том 46 (2008), с. 135.

  12. Див. Учення і Завіти 93:36.

  13. Див. U.S. Religious Knowledge Survey (Форум дослідницького центру П’ю, присвячений питанням релігії та суспільного життя, 28 вер. 2010), с. 7.

  14. Див. Рем Кнаан, Ван Еванс та Деніел В. Куртіс, Called to Serve: The Prosocial Behavior of Active Latter-day Saints (Пенсільванський університет, Школа соціальної політики і практики, 2012, “Mormon Volunteerism Highlighted in New Study” (16 бер. 2012), http://www.mormonnewsroom.org/article/mormon-volunteerism-report; Mormons in America. Certain in Their Beliefs, Uncertain of Their Place in Society, Форум дослідницького центру П’ю, присвячений питанням релігії та суспільного життя, 12 січ. 2012), с. 43; Роберт Д. Путнем і Девід Е. Кемпбелл, American Grace: How Religion Divides and Unites Us (2010), сс. 444–454.