2010–2019
Дякуймо Богу
Квітня 2012


Дякуймо Богу

Наскільки було б краще, якби кожен міг більше знати про божественну силу й любов Бога і виявляти Йому вдячність за це.

Дорогі брати та сестри, ми дякуємо вам за вашу підтримку і відданість. Ми висловлюємо кожному з вас нашу подяку і любов.

Недавно ми з сестрою Нельсон тішилися красою тропічних рибок, які плавали у маленькому приватному акваріумі. Яскраві рибки різних форм і розмірів стрімко плавали туди-сюди. Я спитав господарку, яка була поруч: “Хто годує цих прекрасних рибок?”

Вона відповіла: “Я годую”.

Тоді я спитав: “Чи вони колись дякували вам?”

Вона відповіла: “Ще ні!”

Я подумав про деяких знайомих мені людей, які так само не пам’ятають про їхнього Творця та істинний “хліб життя”1. Вони проживають день за днем, не замислюючись про Бога і Його великодушність до них.

Наскільки було б краще, якби кожен міг більше знати про божественну силу й любов Бога і виявляти Йому вдячність за це. Аммон навчав: “Давайте складемо дяку [Богу], бо Він чинить праведність завжди”2. Ступінь нашої вдячності є мірою нашої любові до Нього.

Бог є Батьком наших духів3. Він має прославлене, досконале тіло з плоті й кісток4. Ми жили з Ним на небесах до свого народження5. І коли Він створив нас фізично, нас було створено за подобою Бога, кожного з особистим тілом6.

Подумайте про наше фізичне живлення. Воно насправді посилається з небес. Потрібні нам повітря, їжу та воду ми отримуємо, як дари від нашого люблячого Небесного Батька. Землю було створено таким чином, щоб підтримувати наше коротке перебування у смертному стані7. Ми народилися зі здатністю зростати, любити, одружуватися і створювати сім’ї.

Шлюб і сім’ю встановлено Богом. Сім’я є найважливішим соціальним підрозділом у часі та у вічності. За великим планом щастя, сім’ї можуть бути запечатані в храмах і підготуватися, щоб повернутися і жити вічно в Його святій присутності. Це і є вічне життя! У ньому здійснюються найглибші бажання людської душі—природні прагнення перебувати вічно з улюбленими членами своєї сім’ї.

Ми є в Його божественних планах. Він сказав: “Моя робота і моя слава—здійснювати безсмертя і вічне життя людини”8. Задля досягнення цих цілей: “Так-бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне”9. Той вчинок був божественним виявом Божої любові. “Бо [Він] не послав Свого Сина на світ, щоб Він світ засудив, але щоб через Нього світ спасся”10.

Головне місце у вічному плані Бога посідає місія Його Сина, Ісуса Христа11. Він прийшов, щоб викупити Божих дітей12. Завдяки Господній Спокуті, воскресіння (або безсмертя) стали реальними13. Завдяки Спокуті, вічне життя можуть отримати всі, хто підготується до нього. Ісус так пояснив це:

“Я воскресіння й життя. Хто вірує в Мене,—хоч і вмре, буде жити:

“І кожен, хто живе та хто вірує в Мене,—повіки не вмре”14.

Дякуймо Богу за Спокуту Господа і Його дар воскресіння—за це величне послання Великодня!

Фізичні дари

Наш Небесний Батько любить Своїх дітей15. Він благословив кожного фізичними й духовними дарами. Дозвольте мені пригадати кожен з них. Коли ви співатимете гімн “Я Божеє дитя”, подумайте про Його дар вам—отримати власне фізичне тіло. Багато дивовижних властивостей вашого тіла свідчать про те, що ви самі є божою істотою16.

Кожен орган вашого тіла є чудовим даром Бога. У кожному оці є кришталик, який фокусується самостійно. Нерви й м’язи скеровують зір обох очей, створюючи єдине тримірне зображення. Очі поєднані з мозком, який запам’ятовує побачене.

Ваше серце—це неймовірний насос17. У ньому є чотири витончені клапани, які контролюють напрямок потоку крові. Ці клапани відкриваються і закриваються більш як 100000 разів на день—36 мільйонів разів щорічно. І все ж, якщо хвороба не впливає на їхню роботу, вони здатні витримувати таке напруження майже постійно.

Подумайте про захисну систему тіла. Щоб захистити себе від ушкодження, воно відчуває біль. Реагуючи на інфекцію, воно виділяє антитіла. Шкіра надає захист. Вона попереджає про пошкодження, які можуть спричинити надмірне тепло або холод.

Тіло відновлює свої старі клітини і регулює рівні власних життєво важливих інгредієнтів. Тіло загоює свої порізи, синці і поламані кістки. Його здатність створювати нові тіла є ще одним священним даром від Бога.

Давайте пам’ятати, що, аби сягнути божественної долі, не вимагається мати досконале тіло. Насправді, деякі найпрекрасніші духи перебувають у слабких або недосконалих тілах. Люди, які мають випробування, пов’язані з фізичним тілом, часто розвивають у собі велику духовну силу, саме завдяки тому, що у них є ці випробування.

Кожен, хто вивчає роботу людського тіла, дійсно “бачи[в] Бога, Який рухається у Своїй величі та силі”18. Оскільки робота тіла скеровується божественним законом, будь-яке зцілення відбувається завдяки виконанню того закону, на якому воно ґрунтується19.

І все ж, деякі люди помилково вважають, що ці дивовижні фізичні властивості з’явилися випадково або в результаті якогось великого вибуху. Спитайте себе: “Чи міг би з’явитися словник в результаті вибуху в друкарні?” Вірогідність цього дуже невелика. Хай би й так, але він ніколи не міг би відновити свої порвані сторінки або створювати власні нові видання!

Якби тіло могло нормально функціонувати, захищатися, зцілюватися, діяти та відновлятися без обмежень, життя тут тривало б вічно. Так, ми б застрягли тут, на землі! Будучи милосердним до нас, Творець запровадив старіння та інші процеси, які зрештою приведуть до нашої фізичної смерті. Смерть, як і народження, є частиною життя. У Писаннях нас навчають, що: “було недоцільно, аби людину було позбавлено тієї фізичної смерті, бо це б знищило великий план щастя”20. Повернення до Бога через браму, яку ми називаємо смертю, є радісним для тих, хто любить Його і готовий зустрітися з Ним21. Зрештою настане час, коли кожен “дух і тіло будуть знову возз’єднані у … досконалій формі; і кінцівки, і суглоби будуть відновлені до їхньої належної структури”22, щоб вже ніколи не розділитися знову. Дяка Богу за ці фізичні дари!

Духовні дари

Будучи таким важливим, тіло служить скинією для вічного духа людини. Ми, як духи, існували у доземному царстві23 і будемо жити й далі, коли тіло помре24. Дух дає тілу життя та індивідуальність25. У цьому і в наступному житті дух і тіло, об’єднавшись разом, стануть живою душею божественної цінності.

Оскільки дух людини є таким важливим, його розвиток має вічні наслідки. Він зміцнюється, коли ми спілкуємося з нашим люблячим Небесним Батьком у смиренній молитві26.

Властивості, за якими нас судитимуть одного дня, всі є духовними27. Серед них любов, чеснота, цілісність, співчуття та служіння іншим28. Ваш дух разом з вашим тілом, у якому він міститься, здатен розвинути й проявити ці якості у спосіб, що є життєво важливим для вашого вічного розвитку29. Духовний розвиток досягається завдяки таким крокам, як віра, покаяння, хрищення, дар Святого Духа і терпіння до кінця, що включає отримання ендаументу і обряди запечатування святого храму30.

Подібно до того як тілу щоденно потрібна їжа для виживання, духу також потрібне живлення. Дух живиться вічною істиною. Минулого року ми святкували 400-ту річницю перекладу Святої Біблії короля Джеймса. А Книга Мормона у нас є вже близько 200 років. Зараз її повністю або вибірково перекладено 107-ма мовами. Завдяки цим та іншим дорогоцінним Писанням, ми знаємо, що Бог є нашим Вічним Батьком, а Його Син, Ісус Христос, є нашим Спасителем і Викупителем. Дяка Богу за ці духовні дари!

Дари євангелії

Нам відомо, що пророки багатьох розподілів, такі, як: Адам, Ной, Мойсей та Авраам, усі навчали про божественну природу нашого Небесного Батька та Ісуса Христа. Наш теперішній розподіл був представлений Небесним Батьком та Ісусом Христом, коли Вони явилися пророку Джозефу Сміту у 1820 році. Церкву було організовано у 1830 році. Зараз, через 182 роки, ми продовжуємо виконувати завіт нести євангелію “кожному народу, коліну, язику і всім людям”31. Якщо ми виконуватимемо цю роботу, благословення отримають і ті, хто дає, і ті хто отримує.

Нашим обов’язком є навчати Його дітей і пробудити в них усвідомлення щодо існування Бога. Багато років тому цар Веніямин сказав:

“Віруйте в Бога; віруйте, що Він є, і що Він створив усе, і на небесах, і на землі; віруйте, що Він має всю мудрість, і всю силу, і на небесах, і на землі; …

… Віруйте, що ви повинні покаятися у ваших гріхах і відмовитися від них, і упокоритися перед Богом; і просити від щирого серця, аби Він простив вас; і ось, якщо ви вірите всьому цьому, дивіться, виконуйте це”32.

Бог є Той Самий учора, сьогодні і навіки, а ми—ні. Наше щоденне завдання—отримувати доступ до сили Спокути, щоб ми могли дійсно змінитися, стати більш подібними до Христа та отримати право на дар піднесення і жити вічно з Богом, Ісусом Христом та нашими сім’ями33. Дяка Богу за ці сили, привілеї та дари євангелії!

Я свідчу, що Він живе, що Ісус є Христос, і що це Його Церква, відновлена в ці останні дні, щоб сягнути своєї божественної долі. Сьогодні нас веде Президент Томас С. Монсон, якого ми любимо і підтримуємо всім нашим серцем, так само, як ми підтримуємо його радників та Дванадцятьох апостолів, як пророків, провидців і одкровителів. Я свідчу про це в ім’я Ісуса Христа, амінь.