Upoznajte misionare

Vidjeli ste ih na ulicama. Pokucali su na vaša vrata. Zapravo, u svakom trenutku Crkva Isusa Krista svetaca posljednjih dana ima više od 65.000 cjelodnevnih misionara diljem svijeta. No tko su oni? Što ih uopće nadahnjuje da provedu do dvije godine govoreći ljudima o Isusu? I, najvažnije, što oni mogu učiniti kako bi vam pomogli?

Zatražite posjet misionara
Učinit ćemo najbolje što možemo kako bismo odgovorili na vaša duhovna pitanja i pomogli vam približiti se Isusu Kristu.

Uobičajena pitanja

Ljudi imaju puno pitanja o »mormonima«, ili obzirnije, o članovima Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana. Kliknite ovdje da biste pogledali cijeli popis.

Misionari dolaze iz cijeloga svijeta. Svaki muškarac ili žena koji udovoljavaju određenim mjerilima dobrodošli su služiti cjelodnevnu misiju, bez obzira gdje žive.

Ne. Služenje misije nije obveza ni za koga. Vjerujemo da je misija vrijeme za učenje, služenje i rast pa potičemo odlazak na misiju, no to se nikada ne zahtijeva.

Ne. Zapravo, mnogi misionari plaćaju svoju misiju. Misionari i članovi njihovih obitelji često štede za misije godinama unaprijed.

Ne. Zapravo, »starješina« nije ime, već titula. Muškim misionarima obraćamo se sa »starješina«, nakon čega slijedi njegovo prezime, a ženskim misionarkama obraćamo se sa »sestra«, nakon čega slijedi njezino prezime. »Starješina« i »sestra« titule su poštovanja i počasti.

Ne. Nadahnuti crkveni vođe dodjeljuju svakog misionara određenom području u kojem će služiti. Neki će ostati u svojoj domovini, a neki će otići u inozemstvo, no svi misionari služe sa spoznajom da je njihov poziv u konačnici došao od Boga.

Ovisno o danu, možete pronaći misionare kako posjećuju druge, dobrovoljno služe u zajednici, naučavaju o Bogu i više toga. Oni nikada nisu prezaposleni da bi vam pomogli.

Rad u parovima pomaže misionarima da budu sigurni. To je također uzorak koji je Isus naučavao: »Tada pozva k sebi Dvanaestoricu pa ih poče slati po dvojicu« (Marko 6:7).

Postoji više od 65.000 cjelodnevnih misionara svetaca posljednjih dana diljem svijeta. Vjerojatno postoje misionari u vašem području.

Comeuntochrist.org/hrv