U što vjerujemo

Kao kršćani vjerujemo da trebamo učiti sve što možemo o Isusu. Najveća sreća u životu dolazi od slijeđenja Spasitelja. Osjetit ćete njegovu ljubav prema vama dok nastojite razumjeti njegov život i naučavanja.

Zadobijte besplatan primjerak Mormonove knjige

Uobičajena pitanja

Ljudi imaju puno pitanja o »mormonima«, ili obzirnije, o članovima Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana. Kliknite ovdje da biste pogledali cijeli popis.

Da! Nedvojbeno. Naposljetku, »mormon« je samo nadimak. Mi smo članovi Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana. Sukladno tome, vjerujemo da je Isus Krist Sin Božji, Spasitelj svijeta te da nas sve voli više negoli to možemo zamisliti. Znači li to da imamo u potpunosti ista vjerovanja kao i svaka druga kršćanska crkva? Ne. No zasigurno se smatramo predanim sljedbenicima Isusa Krista.

Članovi Crkve Isusa Krista biraju ne piti pivo jer vjerujemo u nadahnuti kodeks zdravlja koji nas potiče da se brinemo o svojim tijelima. Većina toga pitanje je zdravog razuma. Nikakve droge. Nikakav alkohol. Nikakav duhan. No uz to, kodeks također navodi da se ne konzumiraju kava i čaj. Ne znamo točno zašto, no vjerujemo da su upute došle od Boga pa se trudimo suzdržati od konzumacije ovih tvari.

Da. Itekako. Ona je riječ Božja, sveti svezak Svetih pisama te nužno štivo za sretan život. Iako uz Bibliju nadahnuće pronalazimo i u drugim knjigama Svetih pisama jedinstvenih za Crkvu Isusa Krista svetaca posljednjih dana. Sve nas one zajedno podučavaju o važnim istinama o Isusu Kristu.

Ovisi. Hramovi su otvoreni samo za članove Crkve koji su radili na svojoj pripremi kako bi izvukli najbolje iz svojeg hramskog iskustva. No kada se hramovi izgrade, te u drugim posebnim prigodama, održavaju se dani otvorenih vrata kako bi ih javnost mogla obići iznutra. Također, mnogi hramovi imaju centre za posjetitelje i područja koja su otvorena za sve.

Sveto trojstvo termin je koji mnoge kršćanske vjere koriste kako bi opisale Boga Oca, Isusa Krista i Duha Svetoga. Sveci posljednjih dana snažno vjeruju u svu trojicu, no ne vjerujemo da su oni ista osoba. Smatramo da su jedno u svrsi. Njihova je svrha pomoći nam ostvariti istinsku radost u ovom životu i u onom koji dolazi (što je isto ono u što vjerujemo).

Comeuntochrist.org/hrv