Pronađite Crkvu u vašoj blizini

Kako Crkva izgleda?

Svake se nedjelje sabiremo kako bismo pjevali pjesme, slušali propovijedi i međusobno se podučavali o Spasitelju. Crkva je duhovna okrepa i savršen način da Isusa održimo u središtu svojeg života. Izražavamo dobrodošlicu svim posjetiteljima na našim kršćanskim službama i bogoslužju s nama.

Vremena crkvenih službi variraju od kongregacije do kongregacije. Međutim, uvijek možete računati na jedan glavni sastanak za sve kao i na zasebne razrede raspoređene po dobnim skupinama ili organizacijama.

Samo pokušajte izgledati lijepo. Dobrodošli ste doći u bilo kakvoj prikladnoj odjeći u kojoj ćete se osjećati udobno. Samo za informaciju, većina muškaraca nosi odjela s košuljama i kravatama, a žene obično nose suknje ili haljine. I djeca se obično odjenu.

Nadamo se da ne. Mnogi od naših članova svakoga tjedna sami dolaze u crkvu. Međutim, ako biste htjeli da netko prvi puta dođe s vama, slobodno kontaktirajte misionare koji vam mogu pronaći prijatelja koji će sjediti s vama. Uvijek je teško biti nov – bez obzira na situaciju – no ubrzo ćete upoznati ostale članove vaše kongregacije i osjećati se kao kod kuće.

Ne. Od posjetitelja se ne traži da sudjeluju. Kada se kongregaciji poslužuju kruh i voda sakramenta (slično pričesti), jednostavno možete predati pliticu sljedećoj osobi. Osim toga, slobodno uživajte u službi. Na satu Nedjeljne škole učitelj često traži dobrovoljce da čitaju iz Svetih pisama. Ako radije ne biste htjeli sudjelovati, samo nemojte dizati svoju ruku.

Imajte na umu da ćete, kako ćete se osjećati udobnije, biti dobrodošli pridružiti nam se na tjednim aktivnostima, društvenim izletima i projektima služenja. Voljeli bismo vas upoznati i doista ćemo cijeniti vašu uključenost u zajednici.

To vjerojatno ovisi o veličini kongregacije koju posjećujete. Neke su kongregacije toliko velike da redoviti članovi mogu ili ne moraju shvatiti da ste posjetitelj. Druge su toliko male da se svi članovi poznaju pa će oni zasigurno prepoznati pridošlicu i izraziti joj dobrodošlicu. U svakom slučaju, nemojte oklijevati da se upoznate ili postavljate pitanja. Svima će biti drago da ste tamo.

Ne. Ne tražimo donacije niti šaljemo škrabicu za skupljanje novca.

Comeuntochrist.org/hrv